Son Dakika: Fatih Bozkurt Dünya şampiyonu!

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Fatih Bozkurt Dünya şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 10:05

U-23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Fatih Bozkurt, finalde Ukraynalı Mykhailo Vyshnyvetskyi’yi 9-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

U23 Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Fatih Bozkurt, final müsabakasında Ukraynalı rakibi Mykhailo Vyshnyvetskyi’yi 9-1 yenerek dünya şampiyonu olmayı başardı.

Fatih Bozkurt, İspanya’daki organizasyonda eleme turunda Çek rakibi Marcel Albini’yi ve çeyrek finalde Yunan rakibi Nikolaos Ntounias’ı 8-0’lık skorlarla yenerek rahat bir şekilde yarı finale yükseldi. Yarı finalde de Macar rakibi karşısında 6-1 kazanan Fatih Bozkurt finalde altın madalya için Ukraynalı Mykhailo Vyshnyvetskyi ile karşı karşıya geldi. Diğer turlarda olduğu gibi finaldeki rakibini de rahat bir oyun sonucu 9-1’lik skorla geçen Fatih Bozkurt, U23 Dünya Şampiyonu oldu.

Fatih Bozkurt’un kazandığı bu altın madalya, İspanya’da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’ndaki ilk altın madalyamız olurken, 2018 yılından itibaren düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonalarında elde ettiğimiz ilk altın madalya olarak da dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!