Son Dakika: Emre Belözoğlu resmen Ankaragücü'nde! İşte ilk açıklamaları...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Emre Belözoğlu resmen Ankaragücünde İşte ilk açıklamaları...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2023 12:53

MKE Ankaragücü, teknik direktörlük görevi için Emre Belözoğlu ile anlaşmaya vardı. Deneyimli çalıştırıcı imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Son olarak Başakşehir'i çalıştıran Emre Belözoğlu, yeniden Süper Lig'e dönüyor. Belözoğlu, Tolunay Kafkas ile yollarını ayıran Ankaragücü'nün yeni teknik direktörü oldu.

Sarı lacivertli ekip Emre Belözoğlu ile el sıkıştı. Emre Belözoğlu, Başkent ekibinin yöneticileriyle bir araya gelip resmi sözleşmeye imza attı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Hoş Geldin Emre Belözoğlu. Yeni teknik direktörümüz Emre Belözoğlu için bugün imza töreni düzenlenecektir." ifadeleri yer aldı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca da yaptığı açıklamada, "Emre Belözoğlu ile her konuda anlaştık. Her iki taraf için de hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EMRE BELÖZOĞLU'NUN İLK AÇIKLAMALARI

Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Sayın Başkanımız Faruk Koca'ya ve yönetim kurulumuza, bana göstermiş oldukları teveccüh için çok teşekkür ederim. Ankaragücü gibi Kurtuluş Savaşı'nda şehitler vermiş çok büyük bir camiaya, büyük tutkusu olan taraftarın önünde olmak için sabırsızlanıyorum. Sayın Başkan ile kısa bir süre görüştük. Bu kulüp için neler yaptığını gıyabında biliyordum. İnşallah hakkımızda hayırlı bir karar vermişizdir.

Futbol hep hayatımın merkeziydi. Her yaptığım işte kendimce öncellemeler yaparım. Büyük takımlarda çalıştım. Fenerbahçe ile başladım. Başakşehir ile birlikte Avrupa kupalarına katıldık. Avrupa'da son 16 oynadık, Türkiye Kupası finali yaptık. Kupa Beyi Ankaragücü'nü elemek bizim için şerefti geçen sene yarı finalde. Şimdi Ankaragücü taraftarını yanımızda görmek çok büyük bir keyif olacak. Tolunay Hoca, çok değerli bir teknik adam. Mesleğin itibarını koruyan, çalıştığı yerlere en iyi şekilde hizmet eden biri. Bize iyi bir takım bıraktı. Bu güçlü yapının, coşkulu taraftarın hangi oyunu istediğini biliyorum. Zamanla bu oyunu kazandıracağız. Ofansif ve kazanan bir oyun istiyoruz.

TRANSFER MESAJI

Bulunduğum camialar için elimden geleni yaptım. Doğrudur, Pelkas'ın Başakşehir'e gelmesi için görüşmeler yapmıştım. Transferle alakalı da bize bir şey düşerse yapmaya hazırım.

Haberin Devamı

Sayın Başkanımız da ben de iddialı insanlarız. Ben de onunla beraber kendi görevimce Ankaragücü'nü hak ettiği Avrupa kupalarında oynamaya götürmek için geldim. Bunun için hedefler, rakamlar söylemek gerçekçi olmayabilir ama hedefimizin Avrupa olması gerçekçidir. Bu taraftarın, başkanın ne istediğini biliyorum. Fenerbahçe ve Başakşehir'de kendimle ilgili izlenimler bıraktım. Hiç kimse tek başına bir şey başaramaz. Tek başına başardığını düşünmek kibirdir. Takım olarak başarıya gidersin. Ben kendimi hiçbir zaman önde görmedim. İşler kötü giderken ben kendimi hep önde gördüm. Başkan ile birlikte hedeflerimiz örtüşüyor. Ben Avrupa kupalarına katılım için elimden geleni yapacağım. Oyuncu kardeşlerimle beraber bunu başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİR'LE YOLLARI AYRILMIŞTI

Başakşehir kariyeri 2021-2022 sezonunun 9. haftasında 3-2’lik Beşiktaş galibiyetiyle başlayan Belözoğlu, 2023-2024 sezonunun dördüncü haftasında 1-0’lık Konyaspor mağlubiyetiyle turuncu-lacivertlilere veda etmişti.

42 yaşındaki çalıştırıcı, İstanbul ekibiyle geçtiğimiz sezon UEFA Konferans Ligi’ne son 16 turunda veda ederken, Türkiye Kupası'nda ise finalde Fenerbahçe'ye kaybetmişti.

İstanbul ekibinin başında toplamda 86 maçta görev alan Emre Belözoğlu, 44 galibiyet, 21 beraberlik, 21 mağlubiyetle 1.78 puan ortalaması yakaladı.

KONFERANS LİGİ'NDE SON 16 BAŞARISI

Başakşehir, 2021-2022 sezonunu dördüncü sırada bitirerek, geçtiğimiz sezon UEFA Konferans Ligi’ne 2. Eleme Turu’ndan başladı. Bu turda sırayla Maccabi Netanya, Breidablik ve Royal Antwerp’i eleyip gruplara kalmayı başaran İstanbul ekibi, A grubunda İskoç temsilcisi Heart, İtalyan takımı Fiorentina ve Letonya Ligi'nden RFS ile eşleşen Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, grubu ilk sırada bitirerek son 16 turuna yükseldi.

Haberin Devamı

Son 16 turunda Belçika'dan KAA Gent ile karşılaşan Başakşehir, deplasmanda 1-1 kaldığı müsabakanın rövanşında evinde rakibine 4-1 kaybederek, Konferans Ligi’ne bu turda veda etti.

Belözoğlu yönetimde turuncu-lacivertliler, Avrupa’da oynadığı 14 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Söz konusu karşılaşmalarda 28 kez rakip fileleri havalandıran İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, kalesinde 11 gole de engel olamadı.

TÜRKİYE KUPASI'NDA FENERBAHÇE'YE KAYBETTİ

Başakşehir, 2022-2023 sezonunda sırasıyla Göztepe, Fatih Karagümrük, Galatasaray ve Ankaragücü’nü Türkiye Kupası'nın dışına iterek finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu. İzmir’de oynanan finalde sarı-lacivertlilere 2-0’lık skorla mağlup olan Emre Belözoğlu’nun, öğrencileri turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Haberin Devamı

 

BAKMADAN GEÇME!