Şampiyonlar Ligi'nde film gibi gece! Halil Umut Meler yönetti... Tam 72.6 Milyon Euro kazanç... "İşkence bitti"

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Liginde film gibi gece Halil Umut Meler yönetti... Tam 72.6 Milyon Euro kazanç... İşkence bitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2023 08:25

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları başladı. Chelsea - Borussia Dortmund ve Benfica - Club Brugge maçlarından tarihi sonuçlar alındı.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçları kapsamında Chelsea ile Borussia Dortmund, Benfica ile Club Brugge kozlarını paylaştı. Gecenin 6 gollü sürpriz maçının ardından çarpıcı bir istatistik ortaya çıktı.

CHELSEA HAYATA DÖNDÜ

İlk maçı 1-0 kaybeden Chelsea, Borussia Dortmund'u rövanşta 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale adını yazdırdı. Karşılaşmanın 44. dakikada Sterling ile öne geçen Premier Lig ekibi, 53. dakikada Havertz ile farkı 2'ye çıkardı.

BENFICA FARK ATTI

Benfica, ilk maçta deplasmanda 2-0 yendiği Club Brugge'ü rövanşta 5-1 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. Ev sahibi takımın golleri 38. dakikada Silva, 45 ve 57. dakikalarda Ramos, 71. dakikada Mario ve 77. dakikada Neres'ten geldi. Brugge'un tek golünü ise 87. dakikada Mejer kaydetti.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Liginde film gibi gece Halil Umut Meler yönetti... Tam 72.6 Milyon Euro kazanç... İşkence bitti

BENFICA'NIN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Teknik direktör Roger Schmidt yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale ulaşan Benfica, Devler Ligi'nde bu sezon henüz yenilgi almadı. 3. Eleme Turu'nda Midtjylland'ı iki maçta da mağlup eden Benfica, Play-Off'ta da Dinamo Kiev'i aynı şekilde geçip adını gruplara yazdırmıştı. PSG ve Juventus ile aynı grupta yer alan Portekiz ekibi; 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Juventus'u 2 maçta da mağlup eden Benfica, bu beraberlikleri PSG karşısında almıştı.

Oldukça zorlu H Grubu'nu lider tamamlayan Benfica, son 16 turunda Club Brugge ile eşleşti. Rakibini deplasmanda 2-0 mağlup eden Portekiz ekibi, evinde de 5-1 kazanarak yenilgisizliğini sürdürdüğü Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı.

Şampiyonlar Liginde film gibi gece Halil Umut Meler yönetti... Tam 72.6 Milyon Euro kazanç... İşkence bitti

TARİHİ SKOR VE REKOR KAZANÇ

Benfica, Club Brugge karşısında aldığı galibiyetle bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nden toplam 72.6 milyon euro kazanarak kulüp rekorunu kırmış oldu.

Haberin Devamı

HALİL UMUT MELER DÜDÜK ÇALDI

Karşılaşmayı FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler ve ekibi yönetti. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Eyisoy ve Cevdet Kömürcüoğlu yaparken dördüncü hakem olarak da Abdulkadir Bitigen görev aldı. VAR'da görev İspanyol Juan Martinez Munuera'nın olurken AVAR'da Mete Kalkavan vardı.

Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Benfica'nın Joao Mario ile bulduğu gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 77. dakikada bu kez David Neres'in attığı gol ise bu kez VAR'da ofsayt kararının bozulması ile geçerlilik kazandı. Halil Umut Meler ayrıca 70. dakikada Abakar Sylla'nın Gilberto'ya ceza alanı içerisindeki müdahalesi nedeniyle Benfica lehine bir penaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Liginde film gibi gece Halil Umut Meler yönetti... Tam 72.6 Milyon Euro kazanç... İşkence bitti

"GRAHAM POTTER'IN İŞKENCESİ BİTTİ"

Öte yandan Borussia Dortmund ile oynadığı ilk maçı 1-0 kaybeden Chelsea'nin evinde çeyrek final biletini kapsamı İngiliz basınında geniş yer buldu. Premier Lig'de kötü günler geçiren ve takımdaki geleceği tartışılan Graham Potter'ın Alman devi karşısında elde ettiği zafer, taraftarları mutlu etti.

Daily Mail, Chelsea'nin Borussia Dortmund'u turnuvanın dışına ittiği mücadelenin haberini 'Graham Potter'ın işkencesi bitti' başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberde, "Aynı zamanda iyi bir adam olan başarılı bir teknik direktörün yavaş işkencisi Stamford Bridge'de son buldu" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

"HER ŞEY SONSUZA DEK KÖTÜ OLAMAZ"

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İngiliz teknik adam, "Her şey sonsuza dek kötü olamaz. Ancak bazen, insan böyle hissediyor. Nasıl hissedeceğimi bilmiyorum. Sonu gergindi ama maçı güzel bitirdik, çocuklar harika iş çıkardı. Zor bir dönemi geride bıraktık, burada son 8'e kalmamız bizi önümüzdeki haftalar için de motive ediyor" dedi.

Şampiyonlar Liginde film gibi gece Halil Umut Meler yönetti... Tam 72.6 Milyon Euro kazanç... İşkence bitti

TARİHE GEÇTİ

Chelsea teknik direktörü Graham Potter, 2002-03 sezonunda Newcastle United'ı çalıştıran Bobby Robson'ın ardından bir sezonda 5 Şampiyonlar Ligi maçı kazanan ikinci teknik adam olmayı başardı.

Haberin Devamı

Öte yandan Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde Barcelona, Juventus ve Real Madrid ile birlikte ilk maçını kaybettiği eşleşmelerde rövanşlarda en fazla tur atlayan takım oldu.

DORTMUND'UN İLK MAĞLUBİYETİNİN BEDELİ AĞIR OLDU

Borussia Dortmund, 2023 yılının ilk yenilgisini 11 galibiyetin ardından Chelsea karşısında aldı. Alman devi bu mağlubiyetin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!