Sakatlıklar potada da Fenerbahçe'nin canını yaktı! Itoudis'e eleştiri...

Güncelleme Tarihi:

Sakatlıklar potada da Fenerbahçenin canını yaktı Itoudise eleştiri...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2023 07:00

Fenerbahçe sadece futbolda değil, basketbolda sakatlıklar yüzünden büyük sıkıntı yaşıyor.

Haberin Devamı

THY Euroleague’de sezona iyi başlayıp ilk 6 maçın 5’ini kazanan Fenerbahçe Beko, Marko Guduric, Dyshawn Pierre ve Nick Calathes’in sakatlanmaları sonrası düşüşe geçti ve son 4 karşılaşmayı kaybetti. 10. haftayı 5 galibiyet, 5 mağlubiyetle kapatan sarı laciertli takım, an itibariyle play-off potasının dışında kaldı.

Dorsey beklentilerin çok altında

Euroleague’in en pahalı kadroları arasında yer alan Fenerbahçe’de yaşanan bu düşüşte Guduric, Pierre ve Calathes’in yokluğunun yanı sıra, bu oyuncuların yerlerine forma giyenlerin kötü performansı önemli rol oynadı. Başta Tyler Dorsey olmak üzere, Şehmuz Hazer, Yam Madar, Nate Sestina ve Melih Mahmutoğlu beklentilerin çok altında kaldı. Tarık Biberovic dışında neredeyse hiçbir oyuncu, eline gelen şansları değerlendiremedi.

Haberin Devamı

Itoudis'in tercihleri eleştiriliyor

Diğer taraftan koç Dimitris İtoudis’in tercihleri de eleştiri konusu olmaya başladı. Yunan çalıştırıcının bazı oyuncularda gereksiz yere ısrar ettiği ve bu tutumun Fenerbahçe’ye zarar verdiği görüşünü savunanlar bir hayli fazla. Geniş kadroyu efektif kullanmadığı yorumu yapılan İtoudis’in en çok eleştiri aldığı konulardan biri Sertaç Şanlı’ya fazla şans vermemesi. Tecrübeli koç özellikle Euroleague’de, son Bologna maçı hariç Sertaç’ı neredeyse hiç kullanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!