Galatasaray 2-2 Kopenhag / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 2-2 Kopenhag / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 22:47

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag'a 2-2 berabere kaldı. 

Haberin Devamı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada geri dönerek Kopenhag ile 2-2 berabere kaldı.

İlk yarıda etkili bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılılar, Mauro Icardi ile net fırsatlar yakalarken Kerem Aktürkoğlu'nun çektiği şut direkte patladı.

Karşılaşmanın ilk devresinde 8 şutla Kopenhag kalesini abluka altına alan temsilcimiz, bu ataklardan gol çıkaramazken golü bulan taraf Kopenhag oldu.

Mücadelenin 35. dakikasında Mohamed Elyounoussi'nin kaydettiği golle Kopenhag 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 58. dakikasında Diogo ile bir gol daha bulan Danimarka temsilcisi farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Maçın 73. dakikasında Kopenhag'da Elias Jelert ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

Kopenhag'ın 10 kişi kalmasını iyi değerlendiren Galatasaray, rakip kaleyi abluka altına alırken ilk gol 86. dakikada Sacha Boey ile geldi ve fark 1'e indi.

Haberin Devamı

Bu golde iki dakika sonra yeni transfer Tete ile bir gol daha bulan Galatasaray, Kopenhag karşısında skoru 2-2'ye getirdi.

Maçta başka gol sesi çıkmazken ekipler sahadan birer puanla ayrıldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun ikinci maçında Manchester United'a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada ceza sahası önünde hava topu mücadelesinde meşin yuvarlağın sahibi olan Mertens, pasını bekletmeden Icardi’ye aktardı. Icardi’nin ceza alanı içi sağ çaprazından çektiği sert şutu kaleci Grabara kornere çeldi.

16. dakikada sağ kanattan topla buluşan Ziyech’in orta alana doğru kat edip ceza yayı gerisinden yerden yaptığı vuruş kaleci Grabara’da kaldı.

24. dakikada ceza alanı dışı sağ tarafında Achouri’ye, Toreira ve Mertens’in yaptığı ikili sıkıştırmada topun sahibi Galatasaray oldu. Pozisyonun devamında Mertens’ten seken meşin yuvarlağı alan ceza alanındaki Icardi, pasını sol taraftan bindiren Kerem Aktürkoğlu’na verdi. Kerem’in sert vuruşu üst direkten oyun alanına döndü.

35. dakikada Jelert’in ceza sahası içi sağ tarafından arka direğe ortasında Lerager kafayla topu altıpas önündeki Elyounoussi’ye aktardı. Elyounoussi’nin meşin yuvarlağı göğsüyle kontrol ettikten sonra çektiği şut filelere gitti. 0-1

Haberin Devamı

58. dakikada Kopenhag yarı sahasından atılan uzun pasta savunmanın arkasına sarkarak sol taraftan ceza alanına giren Meling, kaleci Muslera’yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı penaltı noktasının gerisindeki Gonçalves’e aktardı. Bu oyuncunun müsait pozisyondaki vuruşu ağlarla buluştu. 0-2

86. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Tete, iki rakibinin üzerinden aşırtarak topu altıpas çizgisi önü sağ çaprazındaki Boey’e ulaştırdı. Bu oyuncunun meşin yuvarlak yere düşmeden çektiği sert şut filelere gitti. 1-2

88. dakikada Zaha’nın sol taraftan ceza sahası dışı sağ tarafına yaptığı ortada Tete, çizgi üzerinden yarım vole şeklindeki vuruşuyla skora eşitliği getiren golü attı. 2-2

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 5’inci haftasında oynanan Samsunspor karşılaşmasının 11’ine göre Kopenhag maçında tek değişikliğe gitti. Samsunspor maçında ilk 11 başlayan Tete, Kopenhag maçında yedek oturdu. Tete’nin yerine Buruk, Faslı kanat oyuncusu Hakim Ziyech’e görev verdi. Kaleyi Muslera’ya emanet eden tecrübeli teknik adam, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı ve Angelino’dan oluşturdu. Orta alanda Torreira - Kerem Demirbay ikilisini bozmayan Buruk, hücum hattının sağında Ziyech, ortasında Mertens, solunda ise Kerem Aktürkoğlu’nu sahaya sürdü. Okan Buruk’un gol yollarındaki tercihi ise Arjantinli golcü Mauro Icardi oldu. Galatasaray, Kopenhag karşısına şu ilk 11 ile çıktı: "Muslera - Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi"

Haberin Devamı

ZIYECH İLK 11’DE, ZAHA YEDEKTE

Galatasaray’ın İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’den kadrosuna kattığı Hakim Ziyech, sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir maçta 11 başladı. Son olarak Süper Lig’in 5’inci haftasında Samsunspor ile oynanan karşılaşmada ikinci yarıda Tete’nin yerine oyuna dahil olan Faslı oyuncu, Kopenhag maçı ile birlikte Galatasaray formasını ilk kez 11’de giydi.

Öte yandan bir süredir sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Wilfried Zaha ise Kopenhag karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı.

NELSSON ESKİ TAKIMINA KARŞI FORMA GİYDİ

Galatasaray’ın 24 yaşındaki Danimarkalı stoperi Victor Nelsson, eski takımı Kopenhag’a karşı forma giydi. 2019-2021 yılları arasında Danimarka ekibinde oynayan Nelsson, 2021 yılı yaz transfer döneminde Galatasaray’a transfer olmuştu.

Haberin Devamı

SARI-KIRMIZILAR 16 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Galatasaray, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi Elemeleri olmak üzere toplamda 16 maçta yenilgi yüzü görmedi. Sarı-kırmızılılar geçen sezon Süper Lig’de oynadığı son 6 maçını kazandı. 2023-2024 sezonunda ise sarı-kırmızılı ekip, 4’ü Süper Lig, 6’sı UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri olmak üzere toplamda 10 karşılaşmada; 8 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Toplamda 16 karşılaşmaya çıkan Galatasaray, bu karşılaşmalarda mağlup olmadı.

KOPENHAG İLE 3’ÜNCÜ RANDEVU

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk maçında Kopenhag’ı sahasında ağırlayarak 3’üncü kez Danimarka ekibi ile karşı karşıya geldi. En son 2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda aynı grupta yer alan bu iki takım arasındaki karşılaşmalarda, Galatasaray sahasında oynadığı maçta rakibini 3-1 ile geçmiş, deplasmanda ise rakibine 1-0 mağlup olmuştu.

AVRUPA ARENASI’NDAKİ 309’UNCU MAÇ

Galatasaray, Kopenhag maçı ile birlikte Avrupa kupalarındaki 309’uncu maçına çıktı. Sarı-kırmızılı ekip 308 karşılaşmada; 111 kez sahadan galip ayrılırken, 115 kez de rakiplerine mağlup oldu. 82 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. Galatasaray bu karşılaşmalarda rakip fileleri 413 kez havalandırırken, kalesinde de 453 gol gördü.

GALATASARAY, 17’NCİ KEZ GRUPLARDA YER ALDI

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda ilk maçında sahasında Kopenhag’ı ağırlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde 17’nci kez gruplarda mücadele etti. Sarı-kırmızılı ekip, 7 kez direkt olarak gruplara kalırken, 10 kez de elemeleri geçerek adını grup etabına yazdırmıştı. Sarı-kırmızılı ekip, son olarak 2019-20 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!