Rıza Kayaalp finalde! Rıza Kayaalp 2023 Dünya Güreş Şampiyonası final maçı ne zaman? Paris 2024 Olimpiyatları biletini aldı!

Güncelleme Tarihi:

Rıza Kayaalp finalde Rıza Kayaalp 2023 Dünya Güreş Şampiyonası final maçı ne zaman Paris 2024 Olimpiyatları biletini aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 12:22

Rıza Kayaalp 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda finale kaldı. Milli sporcumuz Rıza Kayaalp bir başarıya daha imza attı. Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp yarı finalde Çinli Lingzhe Meng'i 3-1 yenerek finale çıktı. Kayaalp, böylece 2024 Paris Olimpiyatları biletini de almış oldu. Peki, Rıza Kayaalp final maçı ne zaman?

Haberin Devamı

Kariyerinde birçok başarıya imza atan Milli güreşçi Rıza Kayaalp bir başarıya daha imza attı. 5 dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rıza Kayaalp Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Çinli Lingzhe Meng'i 3-1 yenerek finale çıkmaya hak kazandı. Kayaalp bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı. Peki, Rıza Kayaalp Dünya Güreş Şampiyonası finali ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

RIZA KAYAALP FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda milli güreşçi Rıza Kayaalp finale çıktı. Kayaalp tüm rakiplerini geçerek finale yükselirken aynı zamanda olimpiyat kotası olan 5. güreşçi oldu.

Rıza Kayaalp, 22 Eylül Cuma günü finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak. Milli güreşçi, geçen yıl finalde İranlı rakibini mağlup ederek 5. kez dünya şampiyonu olmuştu.

BAKMADAN GEÇME!