Red Bull Racing, Formula 1 2023 sezonunda kullanacağı RB19’u tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Red Bull Racing, Formula 1 2023 sezonunda kullanacağı RB19’u tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2023 21:12

Geçtiğimiz sezonu Max Verstappen öncülüğünde şampiyon olarak tamamlayan Red Bull Racing, Formula 1'de 2023 sezonunda yarışacağı aracı RB19'u, ABD’nin New York şehrinde düzenlenen etkinlik ile tanıttı.

Haberin Devamı

2023 Formula 1 sezonu öncesinde Red Bull Racing, yeni aracı RB19'u New York’ta düzenlenen lansman ile görücüye çıkardı. Formula 1'de geçtiğimiz sezonu markalar şampiyonasında ilk sırada tamamlayarak Max Verstappen'le şampiyonluğa uzanan Oracle Red Bull Racing, düzenlediği lansmanda 2023 aracı RB19'un tanıtımını gerçekleştirdi.

Max Verstappen ve takım arkadaşı Sergio Perez'in yeni sezonda kullanacakları araçların katılımcıların büyük beğenisini kazandığı etkinlik, takım patronu Christian Horner’in ev sahipliğinde, son şampiyon Max Verstappen, Sergio Perez ve Daniel Ricciardo’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Lansmanda açıklamalarda bulunan takım patronu ve CEO’su Christian Horner; “Oracle Red Bull Racing'de her zaman işleri öncelikli ve farklı yapmaya çalışıyoruz. Bu sezon, ilk kez Birleşik Krallık dışında sezonu açıyoruz ve bunu ABD’de yapan ilk F1 takımı oluyoruz. Amerika'da F1 sporunun her geçen gün büyümesi göz ardı edilemez, ABD'de 50 milyondan fazla F1 taraftarı var ve bunların %72'si bizi takip ediyor. Taraftarların burada takımımızı desteklemesini görmek de çok güzel. Oracle Red Bull Racing, 2023'te her zamankinden daha fazla Amerika'da olacak. Sadece yarışmakla kalmayacak, aynı zamanda yılın ilerleyen dönemlerinde Red Bull Showruns ve ABD Grand Tauro yolculuğunu da düzenleyecek ilk F1 takımı olacağız. Ek olarak, 2026'dan itibaren Red Bull Powertrains'in yeni ortağı olan Ford'u kendi ülkelerinde kutlamak ve onlara hoş geldiniz demek istedik. Bu gerçek bir stratejik teknik ortaklık. Ford, ekibi rekabette önde tutmak için batarya ve hibrit teknolojisi başta olmak üzere birçok konuda yardımcı olacak. Bu ortaklığın ikimize de küresel olarak sunacağı olanaklar konusunda şimdiden çok heyecanlıyım” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Red Bull Racing, Formula 1 2023 sezonunda kullanacağı RB19’u tanıttı

Red Bull Racing, Ford ile güçlerini birleştirdi

Red Bull Racing yeni sezon öncesinde önemli bir iş birliğine de imza attı. İş birliği kapsamında Red Bull Powertrains ve Ford, Oracle Red Bull Racing ve Scuderia AlphaTauri takımları için 2026 yılından başlayarak en az 2030’a kadar yeni nesil hibrit güç ünitesi geliştirecek. Red Bull Powertrains ve Ford, 2026 sezonuna hazır olacak şekilde yeni teknik düzenlemelere uygun, içerisinde 350 kW gücünde bir elektrik motor ve sürdürülebilir yakıtlarla çalışan içten yanmalı motor bulunan güç ünitesini bu yıl itibariyle geliştirmeye başlayacak.

Haberin Devamı

Sezon 5 Mart'ta Bahreyn'de başlıyor

Heyecanın dorukta yaşandığı 2023 Formula 1 sezonu, 5 Mart'ta Bahreyn'de başlayacak. Toplamda 23 yarıştan oluşacak sezon, 26 Kasım'da Abu Dhabi Grand Prix'siyle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!