Real Madrid ile Anadolu Efes arasında tarihi maç! Euroleague'de böylesi görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Real Madrid ile Anadolu Efes arasında tarihi maç Euroleaguede böylesi görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2024 07:00

4 uzatmaya giden ve birçok rekora sahne olan R.Madrid-A.Efes karşılaşması büyük yankı yarattı. Son şampiyon karşısında bir ara çift haneli sayılarla öne geçen, ikinci ve üçüncü uzatmalarda son anlara önde giren temsilcimiz galibiyeti elinden kaçırsa da tarih yazılan maçın aktörlerinden biri oldu. Efes koçu Can, “Oyuncularımla gurur duyuyorum” derken Real’in hocası Mateo “EuroLeague dışında başka bir ligde böyle maç olamaz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

THY Euroleague’in 19. haftasında Anadolu Efes, önceki gün konuk olduğu Real Madrid’e 4 uzatma sonunda 130-126 kayberken, tarihe geçen bu karşılaşmanın taraflarından biri olmanın buruk gururunu yaşadı. Son şampiyon karşısında bir ara çift haneli sayılarla öne geçen, ikinci ve üçüncü uzatmalarda son anlara önde giren temsilcimiz galibiyeti elinden kaçırıp üst üste 6. yenilgisini aldı. Maç, EuroLeague tarihinin ilk 4 uzatmalı ve en yüksek skorlu maçı olarak kayıtlara geçti.

 

‘TARİHİN BİR PARÇASI OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM'

Maçı 130 sayıyla tamamlayan Real Madrid, modern EuroLeague tarihinin sayı rekorunu kırdı. Euroleague’de bir önceki sayı rekoru 123 olarak kayıtlara geçmişti ki Efes de bu rekoru geçmiş oldu. İkinci uzatmanın son saniyesinde skora denge getiren, 31 sayıyla da kendi EuroLeague rekorunu kıran Real Madrid’li Mario Hezonja, “Tarihin bir parçası olduğum için mutluyum” derken İspanyol ekibinin koçu Chus Mateo “İki takım da zaferi hak etti. EuroLeague dışında başka bir ligde böyle maç olmaz” dedi.

 

Haberin Devamı

‘MAÇ SONUNDA ORTAYA BİR SANAT ESERİ ÇIKTI’

Anadolu Efes Başantrenörü Erdem Can ise, “Savaştık ama yeterli olmadı. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Sakatlıklar ve yoğun maç takvimiyle boğuştuğumuz şu zor şartlarda sonuna dek mücadele ettiler. Real Madrid’le deplasmanda oynamak kolay değil. Küçük ayrıntılar maçın skoruna etki etti” ifadelerini kullandı. Marca yazarı Jose Felix Diaz,“Maçla ilgili en güzel şey, karşılaşma sonrası iki koçun ortaya çıkardıkları sanatla gurur duyarak birbirlerine gülümsemesiydi” yorumunu yaptı.

182- Modern EuroLeague tarihinde en uzun süren maç

3-  EuroLeague’de en çok double double yapılan maç

256- Modern Euroleague tarihinde en çok skor bulunan maç

4- Bir EuroLeague maçında en çok uzatmaya giden maç

105- Bir EuroLeague maçında en çok ribaund alınan maç

44- Bir EuroLeague maçında en çok asist yapılan maç

53- Bir EuroLeague maçında bir oyuncunun en çok süre aldığı maç (Larkin).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!