Porto Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak? İşte maçın muhtemel 11'leri

Güncelleme Tarihi:

Porto Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak İşte maçın muhtemel 11leri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 20:00

Porto Beşiktaş maçı için geri sayım başladı. Temsilcimiz Beşiktaş bu akşam UEFA Şampiyonlar G Grubu ilk maçında Portekiz'in güçlü ekibi Porto deplasmanına konuk oluyor. Porto'ya konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında yaptığı 196 müsabakada 73 galibiyet, 42 beraberlik ve 81 mağlubiyet aldı. Porto, Beşiktaş ile oynadığı dört resmi maçta da yenilmedi. İki takım Şampiyonlar Ligi'nde 2007/08 sezonunun grup aşamasında karşılaşmış, Porto Beşiktaş'ı iki maçta da mağlup etmişti. Karşılaşma öncesi maçın canlı yayın bilgileri açıklandı. Peki, Porto Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

Haberin Devamı

Porto Beşiktaş maçı bu akşam oldukça heyecan seviyesi yüksek kritik bir karşılaşmayı futbolseverlerin ekranlarına taşıyacak. UEFA Şampiyonlar G Grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş bu akşam Portekiz'in güçlü ekibi Porto ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, Porto karşısında avantajlı bir skor elde edip saha avantajını eline geçirmek istiyor. Porto, Beşiktaş ile oynadığı dört resmi maçta da yenilmedi. Karşılaşma öncesinde maçın canlı yayın bilgileri merak ediliyordu. Mücadelenin canlı yayın bilgileri açıklandı. Peki, Porto Beşiktaş maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda şifreli mi yayınlanacak?

UEFA Şampiyonlar G Grubu ilk maçında bugün Portekiz temsilcisi Porto'ya konuk olacak siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında yaptığı 196 müsabakada 73 galibiyet, 42 beraberlik ve 81 mağlubiyet aldı. Avrupa arenasındaki 196 karşılaşmada rakip fileleri 253 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 281 gol gördü. Beşiktaş, Avrupa kupalarında Portekiz ekipleriyle şu ana dek 11 kez karşılaşırken rakiplerini 2 kez yenebildi

Beşiktaş, 6 kez yer aldığı Avrupa'nın en büyük organizasyonunda şu ana dek 36 maça çıktı. Şimdiye dek önemli bir başarıya imza atamayan siyah-beyazlı takım, 36 karşılaşmada 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 20 yenilgi yaşadı. Rakip fileleri 31 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde 70 gol gördü.

Haberin Devamı

MAÇIN MUHTEMEL 11'LERİ

PORTO: Casillas, Layun, Felipe, Marcano, Alex Telles, Corona, Danilo, Oliver Torres, Brahimi, Marega, Tiquinho

BEŞİKTAŞ: Fabri, Medel, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk Tosun

Porto Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı saat kaçta, hangi kanalda, şifreli mi?

Porto Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam saat 21:45'te başlayacak. Mücadele Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Mücadeleyi İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor yönetirken, yardımcılıklarını Gary Beswick ve Adam Nunn üstlenecek.

Porto Beşiktaş maçı öncesi iki takım arasındaki istatistikler

Porto, Beşiktaş ile oynadığı dört resmi maçta da yenilmedi. İki takım Şampiyonlar Ligi'nde 2007/08 sezonunun grup aşamasında karşılaşmış, Porto Beşiktaş'ı iki maçta da mağlup etmişti. Porto, Şampiyonlar Ligi'nde 22. kez katılıyor ve bu alanda Barcelona ve Real Madrid ile birlikte rekorun ortaklarından biri. Ancak Portekiz ekibi, 2004'te kupayı kazandığından bu yana turnuvada çeyrek finalden ötesini göremedi.

Haberin Devamı

Porto, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamalarında oynadğı son 18 maçın sadece üçünü kaybetti. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarına tarihinde yedinci kez ve arka arkaya ilk kez katılıyor. Kara Kartallar daha önce Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkamadı. Türk takımlarından sadece Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne Beşiktaş'tan daha fazla katılım gösterebildi. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 13 maçın ikisini kazanabildi. Beşiktaş, Portekiz takımlarıyla Avrupa'da oynadığı son beş maçta galip gelemedi (3B 2M), ancak son iki maç berabere sonuçlandı. Porto kalecisi Iker Casillas, Şampiyonlar Ligi tarihinin en fazla maça çıkan oyuncusu. Aktif oyuncular arasında kendisine en yakın isim Cristiano Ronaldo.

Haberin Devamı

Sergio Conceicao, teknik direktör olarak kariyerinde ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak. Conceicao oyuncu olarak ise üç farklı takımda toplam 37 maça çıktı (Porto, Lazio, Inter Milan). Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde attığı son sekiz golün beşine direkt katkıda bulundu (üç gol, iki asist). Şenol Güneş, teknik direktör olarak Şampiyonlar Ligi'nde 12 maça çıktı ve bu maçların sadece ikisinde mağlup oldu. Ancak Güneş'in turnuvadaki sekiz maçı berabere sonuçlandı. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda attığı son altı golün üçü maçların 86. dakikalarından sonra geldi. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon attığı dokuz golün beşi duran toplardan geldi.).

Haberin Devamı

Güneş: En İyi 11'i hazırlamaya çalışıyoruz

Sakatlığı süren Gökhan Gönül'ü Portekiz'e getirmediklerini vurgulayan Güneş, Porto karşısında nasıl bir ilk 11'in sahada olacağı sorusunu, "Tüm oyuncularımızı getirdik. Sadece Gökhan, sakatlığı nedeniyle gelmedi. Gelen oyuncular içinden en iyi 11'i yapacağız." diye yanıtladı. 

Şenol Güneş, Adriano Correia'nın durumu ve bugün sağ bekte Gary Medel'in oynayıp oynamayacağı sorusu üzerine şunları söyledi: 

"Adriano'da herhangi bir sağlık sorunu yok. Sağ tarafta oynayabilecek oyuncular Adriano ve Necip. Medel oynamadı ama düşünülebilecek oyuncu. Denemedik. Medel orta sahaya ve savunmaya daha uygun. Kim 'sağ tarafta oynar' dedi bilmiyorum. Kariyerli ve kaliteli bir oyuncu. Necip, Adriano, belki bugün Medel'i görürüz. Medel'in asıl yeri orta saha, sonra stoper. Sonra diğer yerde oynayabilir." 

Ligde oyun olarak beklentilerin altında kaldıklarını belirten Şenol Güneş, "Genel olarak yükselen bir değeriz. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum. bugünki maç da bizim için ölçü olabilir." dedi. 

Haberin Devamı

Deplasmanda 99. maç

Siyah-beyazlı ekip, Porto maçıyla Avrupa kupalarında 99. dış saha maçına çıkacak. Avrupa'da 98 kez deplasman mücadelesine çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmaların 22'sini kazandı. 19 deplasman maçını berabere tamamlayan siyah-beyazlılar, konuk olduğu 57 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Deplasman maçlarında 109 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 183 gol gördü.

Portekiz takımlarına karşı başarısız sonuçlar

Beşiktaş, Avrupa kupalarında Portekiz ekipleriyle şu ana dek 11 kez karşılaşırken rakiplerine karşı başarısız sonuçlar aldı. Bu ülke temsilcileriyle tarihindeki ilk maçı 2005-2006'da UEFA Avrupa Ligi'nde Guimaraes ile deplasmanda yapan siyah-beyazlı takım, rakibini 3-1 yendi. Beşiktaş, Portekiz temsilcilerine karşı sonraki 10 karşılaşmada ise sadece bir kez üstünlük kurabildi. Bu ülke takımlarıyla yaptığı 11 karşılaşmada 2 kez galip gelebilen siyah-beyazlılar, ayrıca 4 kez berabere kaldı, 5 kez de yenildi. Beşiktaş, Portekiz ekiplerine karşı son galibiyetini 2011-2012 sezonunda elde etti. Söz konusu sezon Braga ile Avrupa Ligi'nde karşılaşan siyah-beyazlı ekip, rakibini deplasmanda 2-0 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından Portekiz ekipleriyle 5 maç daha yapan Beşiktaş, sahadan 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle ayrıldı.

İlk katılımı 1997-1998'de

Beşiktaş, yeni formatıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk grup mücadelesini 1997-1998'de yaptı. Bayern Münih, Paris Saint Germain ve Göteborg ile E Grubu'nda yer alan siyah-beyazlı takım, 2 galibiyet ve 4 yenilgi sonunda ilk Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 6 puan topladı. Beşiktaş, bu puanla grubu 3. sırada bitirdi.

İkinci mücadele 2000-2001'de

Siyah-beyazlı ekip, organizasyondaki ikinci mücadelesini 2000-2001 sezonunda yaptı. H Grubu'nda Milan, Leeds United, Barcelona ile eşleşen Beşiktaş, grubu birer galibiyet ve beraberlik, 4 yenilgiyle tamamladı. Aldığı 4 puanla son sırada yer alan Beşiktaş, sahasında Barcelona'yı 3-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde evindeki en farklı galibiyete imza attı. Ancak siyah-beyazlı takım, deplasmanda Leeds United'a 6-0 yenilerek tarihinin en ağır ikinci yenilgisini de bu sezon yaşadı.

2003-2004'de çıtayı yükseltti

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki en başarılı sezonlarından birini 2003-2004'te geçirdi. Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde üçüncü kez yer aldığı organizasyonda ilk kez en yüksek puanına ulaştı. G Grubu'nda Chelsea, Sparta Prag ve Lazio ile mücadele eden Beşiktaş; 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Grupta 7 puan toplayarak bu kulvarda en iyi derecesini elde eden siyah-beyazlı takım, 3. sırada kaldı. Chelsea'yi İngiltere'de Sergen Yalçın'ın golleriyle 2-0 yenen Beşiktaş, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ndeki en farklı deplasman galibiyetine ulaştı.

2007-2008'de hüsran yaşadı

Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük hezimeti ise 2007-2008'de yaşadı. Porto, Olympique Marsilya ve Liverpool ile A Grubu'nda yer alan Beşiktaş, tarihinin en ağır yenilgisini Liverpool'a 8-0 yenilerek aldı. Grubunu 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 6 puanla tamamlayan siyah-beyazlılar, ayrıca son sırada yer aldı.

2009-2010'da 4 puanda kaldı

Bir sezonluk aranın ardından Şampiyonlar Ligi'nde 2009-2010'da yer alan Beşiktaş, B Grubu'nda fazla varlık gösteremedi ve birer galibiyet ile beraberliğin yanı sıra 4 yenilgi aldı. Grubunda 4 puan toplayabilen siyah-beyazlı takım, 4 puanda kaldı. Beşiktaş, bu sezon Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yenerek tarihinin önemli galibiyetlerinden birine de imza attı.

6 yıllık hasrete geçen sezon son verdi

Siyah-beyazlılar, geçen sezon bir kez daha Şampiyonlar Ligi'nde yer alarak 6 sezonluk hasreti de sonlandırdı. Şenol Güneş yönetiminde B Grubu'nda mücadele veren Beşiktaş, son maça kadar üst tur iddiasını sürdürdü ancak Dinamo Kiev'e deplasmanda 6-0 yenilerek hem tarihinin en ağır yenilgisini aldı hem de gruptan çıkma şansını yitirdi. Beşiktaş, geçen sezonki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde birer galibiyet ve yenilgiyle 4 beraberlik aldı. 7 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, 2003-2004'teki başarısını da yineledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!