Onuralp Bitim: 'Bursaspor'da kalmam sürpriz oldu ama...'

Güncelleme Tarihi:

Onuralp Bitim: Bursasporda kalmam sürpriz oldu ama...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 10:50

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci tur I Grubu'nda Belçika ve Sırbistan ile önemli maçlara çıkacak.

Haberin Devamı

Kritik maçlar öncesi düzenlenen medya gününde Spor Arena Youtube kanalına özel açıklamalar yapan milli basketbolcularımızdan Onuralp Bitim, arkadaşımız Emrah Taşçı'nın sorularına samimi yanıtlar verdi.

Dünya Kupası'na gidebilmemiz için 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Milli Takım'ın Dünya Kupası'na gitme şansını nasıl görüyorsun?

MİLLETÇE ZOR OLAN ŞEYLERİ SEVİYORUZ

- Biz, Türk Milli Takımı'yız. Milletçe zor olan şeyleri sevmemiz gibi bir gerçek var. Onun haricinde çok kaliteli bir takımız. 4'te 4 yapabileceğimize inancımız tam. Tabii ki zor ve çok kısa bir süre içerisinde hazırlanmak durumunda kalıyoruz. Gün gün bakmamız gereken bir süreçteyiz, şu anda da resmin tamamına bakarsak, 4'te 4 göze biraz büyük gelebilir ama bizim şu anda bütün konsantrasyonumuz evimizde oynayacağımız Belçika maçı ve sonrasındaki Sırbistan maçı. Umarım istediğimiz sonuçları adım adım alarak zor olarak nitelendirdiğimiz sonuca gideriz.

Haberin Devamı

Oyuncular olarak sık bir fikstürden geçiyorsunuz. Hem fiziksel hem de zihinsel açıdan zorlu bir süreç. Şu anda Milli Takım'ın motivasyon durumu nasıl, hazır mıyız?

MENTAL OLARAK HAZIR OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

- Gerçekten zorlu bir süreç, sporcu olarak bunu söyleyebilirim. Avrupa'nın en kaliteli liglerinden birine sahibiz, aynı zamanda Avrupa ligleri de çok korakor... Sezon ortasında Milli Takım mental olarak zorlayıcı mı? Evet ama bizim işimizin bir parçası ve buna hazır olmalıyız. Şu anda hepimizin fiziksel olarak yorgun olsa da mental olarak hazır olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçta bu milli forma, bu formayı giydiğinizde her zaman hazır olmalısınız.

Avrupa Şampiyonası'nda yeterli süreyi bulamadın ama Dünya Kupası Elemeleri'nde gözler üzerinde olacak. Milli Takım performansını nasıl buluyorsun?

ÖNEMLİ OLAN TAKIM OLARAK İYİ BİR NETİCE ALMAMIZDI

- Avrupa Şampiyonası benim için geçmişteki bir sayfa. Kesinlikle isteğim kadar süre alamadım ama burası Milli Takım; kişisel olarak düşünmeden önce, takım olarak düşünmeliyiz. Önemli olan takım olarak iyi bir netice almamızdı ancak alamadık ne yazık ki, önümüze bakmamız gerekiyor. Bu takımın içinde daha fazla rolüm olduğu gerçeği var, ben de bu görevi, tüm sorumluluğumla yansıtmaya çalışacağım.

Haberin Devamı

Bursaspor'da çok iyi bir dönemde geçiyorsun, çok formdasın. Bursaspor'da kalman biraz sürpriz oldu. Bundan sonraki süreçte hedeflerin neler, Euroleague'de görebilir miyiz seni?

ÇOK DOĞRU BİR KARAR VERDİĞİMİ BİLİYORUM

- Bursaspor'da kalmam çoğu insan için sürpriz oldu. Ama hiçbir zaman ikinci bir düşünceye yer vermedim aklımda. Çok doğru bir karar verdiğimi biliyordum ve hala da bundan eminim. Bence herkes gün geçtikçe daha iyi anlıyor. Koça da demiştim, 'İnsanlar Bursaspor'a geldiğimde bana deli demişti, kalacağımı öğrendiklerinde daha da deli olduğumu düşünecekler' diye. O da güldü. Benim için çok uygun bir ortam, Koç Dusan Alimpijevic benim kariyerimdeki en önemli insan. İyi bir koçun dışında çok iyi bir öğretmen ve ondan öğrenecek daha çok şeyim olduğu için ve süre alarak daha da gelişeceğim için burada kalmayı seçtim. 

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!