Ömer Onan: Ay-yıldızlı formayı giymek en büyük gurur

Güncelleme Tarihi:

Ömer Onan: Ay-yıldızlı formayı giymek en büyük gurur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 12:40

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenen Spor Söyleşileri’nde gençlerle buluştu.

Haberin Devamı

Türk Basketbolu’nun yetiştirdiği en önemli isimlerden olan ve 12 Dev Adam efsanesinin yaratılmasında da önemli rolü bulunan Ömer Onan, hayatını ve başarı hikayelerini gençlerle paylaştı, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Gençlere öncelikli olarak hangi branşı seviyorlarsa onu yapmalarını öğütleyen ve başarı için çok çalışmanın gerekliliğini vurgulayan Onan, bu konuda ailelerin de rolünün çok büyük olduğunu, sporcular kadar anne-babaların da fedakarlıklar yaptığının altını çizdi.

Milli forma en büyük gurur

Ömer Onan, kariyerindeki en büyük mutlulukları da A Milli Takım forması altında yaşadığını, Ay-yıldızlı formayı giymenin yaşanabilecek en büyük gururlardan birisi olduğunu ifade ederek, ‘Ne mutlu ki biz Milli Takım ile madalyalar da kazandık. 2010 Dünya Şampiyonası’ndaki kadronun içinde olmak çok keyifliydi. Bireysel olarak da bugün de birlikte Türkiye Basketbol Federasyonu’nda görev yaptığımız, Başkanımız Hidayet Türkoğlu ile oynamak çok keyifliydi. Zaten kazanılan bütün büyük başarılarda da kendisinin de çok önemli rolü vardı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tesis için geri sayım

Abdi İpekçi Spor Salonu yerine yapılan tesisin kendilerini çok heyecanlandırdığını paylaşan Ömer Onan, “Başkanımız Hidayet Türkoğlu’nun bu konudaki isteğini, azmini herkes çok iyi biliyor. Sağ olsunlar, devlet büyüklerimiz de bize büyük destek verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız bizzat ziyaret edip, çalışmaları yerinde inceledi. Kısa süre sonra Türk Basketbolu çok büyük ihtiyaç duyduğu bir tesisin sahibi olacak. Bu tesisin ne kadar önemli olduğu da gelecek yıllarda, maçlar oynandıkça, kamplar yapıldıkça, alt yapı maçları için tüm veliler orada buluştukça daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Gerçekten çok üzüldük

Türkiye’nin ev sahipliğindeki Dünya Kupası Elemeleri’nde alınan sonuçları da gelen soru üzerine değerlendiren Onan, “Ne yazık ki eksiklerimiz vardı. Cedi Osman dışında devşirmelerimizi de kullanamadık. Ancak ev sahibi olduğumuz bir organizasyonda tabii ki bunlar bahane olmamalıydı. Elemeleri geçmeyi, bu takımın olimpiyatlara gitmesini çok istiyorduk ama başaramadık. Gerçekten çok üzgünüz bu konuda. Umarım bundan sonra ilk katılacağımız organizasyonda ülkemizin göğsünü kabartacak sonuçlar alırız” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!