Nani ve Bruno Alves'i Türk antrenör Devrim Akarsu çalıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Nani ve Bruno Alvesi Türk antrenör Devrim Akarsu çalıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2020 15:15

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayında duran futbolun yeniden başlama tarihi merak ediliyor. Ancak liglerin tekrar başlayacak olmasıyla birlikte sporcu sağlığı açısından birçok önlemin alınması gerekiyor. Ünlü futbolcuların bireysel antrenörü Devrim Akarsu, sezon açılsa bile çoğu oyuncunun sakatlanma riskinin çok yüksek olduğunu söyleyerek yapılması gereken çalışmaları anlattı.

Haberin Devamı

Bir çok teknik adamın "hazırlanmak için yaklaşık 1 ay lazım" ve "maç temposunu kaldıracak seviyede antrenmanlar yapmak lazım, yeni bir sezona başlarmış gibi herşeyi yeniden çalışacağız" dediği gibi Dünya ve Avrupa kickboks şampiyonluğu bulunan fitness eğitmeni Devrim Akarsu da bazı konulara dikkat çekiyor.

Daha önce Cristiano Ronaldo, Luis Nani, Garry Rodrigues, Michal Kadlec, Bruno Alves, Lens ve daha birçok ismi özel olarak çalıştırarak maçlara hazırlayan Akarsu, şu anda Fenerbahçeli eski futbolcular Luis Nani ve Bruno Alves'e bireysel antrenmanlar yaptırıyor.

Orlando City forması giyen Nani ile Parma'nın oyuncusu Bruno Alves'e videolu canlı bağlantılarla antrenman yaptıran Devrim Akarsu fonksiyonel ve kros-fit çalışmalarla dünyaca ünlü futbolcuları formda tutuyor. Nani ile ABD'ye videolu bağlanarak, Alves'e ise Portekiz'den görüntülü bağlanarak günde 1'er saat çalıştıklarını söyleyen Akarsu; "Futbolcuların tempolu idmanlara başlamadan önce esneklik ve dayanıklılık kazanması gerekiyor. Onlara risksiz çalışmalar yaptırarak kaslarını zinde tutuyoruz. Nani ile akşam, Alves ile öğle saatlerinde çalışıyoruz. Adelelerini koruyacak şekilde idman yapıyoruz. Futbol yeniden başladığında oyuncuların sakatlanmaması için şimdiden tedbir alıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'den de bir çok futbolcuyla bazen sakatlık dönemlerinde bazen performanslarını en üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını da hatırlatan Akarsu, futbolcuların maç formunu yakalamaları için belirli bir süre tekrar takım halinde antrenman yapmaları gerektiğini vurguladı ve sakatlık yaşanmaması, hatta bunun kronik hale dönüşmemesi için fonksiyonel çalışmalara dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!