N Kolay 44. İstanbul Maratonu'nda parkur rekoru!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2022 11:23

N Kolay 44. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi kazandı. Kipkemboi, 2:09:37'lik derecesiyle parkur rekoru kırdı. Maratonu kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa kariyer rekoru kırarak kazandı.

Haberin Devamı

Dünyada 2 kıtada düzenlenen tek maraton olan İstanbul Maratonu bugün koşuldu. 44. N Kolay İstanbul Maratonu'na halk koşusu da dahil yaklaşık 60 binin üzerinde katılım oldu. Paten yarışıyla başlayan koşuda, 2. start ise tekerlekli sandalye sporcuları için verildi. Elit kategorideki atletlerin startının verilmesinden sonra ise 8 kilometrelik halk koşusu başladı. 60 binin üzerinde katılımın gerçekleştiği N Kolay İstanbul Maratonu, her yıl olduğu gibi yine renkli görüntülere sahne oldu.

KIPKEMBOI'DEN PARKUR REKORU

N Kolay 44. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi kazandı. Kipkemboi, 2:09:37'lik derecesiyle parkur rekoru kırdı.

DALASA'DAN KARİYER REKORU

44. İstanbul Maratonu'nu kadınlarda Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa, 2:25:54'lük derecesi ile kariyer rekoru kırarak kazandı

Haberin Devamı

N Kolay 44. İstanbul Maratonu her sene olduğu gibi yine renkli görüntülere sahne oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde vatandaşlar kahvaltı yaparken, evlilik teklifleri de dikkatlerden kaçmadı.

Dünyada bir kıtadan diğerine koşulan tek koşu olan N Kolay 44. İstanbul Maratonu, renkli görüntülere sahne oldu. Köpeğiyle birlikte köprüyü geçenden, sosyal sorumluluk için koşuya katılanlara dek birçok vatandaş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne akın etti. 42K ve 15K koşuları için start verilmesinin ardından Halk Koşusu başladı. Halk koşusuyla birlikte köprüye gelen vatandaşlar fotoğraf çekme yarışına girdiler. Köprüde kahvaltı yapandan, sosyal sorumluluk için koşanlara kadar birçok insan farkındalıklara dikkat çekmeye çalıştı. Bir grup, nesli tükenme tehlikesi yaşayan Küçük Akbabalara dikkat çekerken, başka bir grup ise köprü üzerine çadır kurup konser verdi.

Köprüde kahvaltı klasiği

Her yıl olduğu gibi bu sene de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, kahvaltı için en gözde mekan oldu. Birçok vatandaş yanında getirdiği çayı, simidi ve poğaçasıyla kahvaltısını yaptı. Sevdiği kişiyle evlenmek isteyen bir vatandaş da köprü üzerinde sevgilisine evlilik teklifi etti. ‘Evet’ yanıtıyla birlikte genç çift ve arkadaşları doyasıya eğlendi. Birçok kişi köpeğiyle birlikte koşuya katılırken, turistlerin de İstanbul Maratonu’na olan ilgisi dikkat çekti. Filipinli bir grup, köprü üzerinde Filipinler ve Türkiye bayraklarını beraber açarak poz verirken “En büyük Türkiye” dediler. Maratona isim sponsorluğu yapan Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca da özellikle havanın çok güzel olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul'da eşsiz bir deneyim yaşadık. Organizasyona sponsor olurken, insanımıza dokunan bir etkinlikte yer almak ve ismimiz gibi kolayca yapılabilen bir spor branşın destek vermek istedik. İki kıtada koşulan tek maratona sponsor olmak ve kitlelere ulaşmak bizi de heyecanlandırıyor. Bugün binlerce kişiyle bir araya gelmek bizi de çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Ağaç Kardeşliği" için koşuldu

Spora desteğini sürdüren Aras Kargo’nun tedarik sponsorluğunu üstlendiği, "dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan 44’üncü NKolay İstanbul Maratonu bugün gerçekleşti.

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo şirketi Aras Kargo’nun tedarik sponsorluğunu yaptığı, İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen NKolay İstanbul Maratonu'nun 44’üncüsü bugün gerçekleşti.

Aralarında Avusturya Postanesi ve Aras Kargo Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu Aras Kargo’dan 53, Avusturya Postanesi’nden ise Viyana’dan maraton için özel olarak gelen 52 kişilik gönüllü ekip, “Her Adımın Önem Taşır” mottosuyla İstanbul Maratonu’nda yer aldı.

Haberin Devamı

N Kolay 44. İstanbul Maratonunda parkur rekoru



TEMA Vakfı – Ağaç Kardeşliği projesi için bağış toplandı

Aras Kargo ekibi, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteklenerek yardımseverliğin teşvik edildiği NKolay İstanbul Maratonu’nda büyük bir farkındalık yarattı. Çevreyi koruma misyonu çerçevesinde “Ormanları Yarına Taşıyoruz” projesiyle daha önce TEMA, Çekül, Ege Orman Vakfı iş birlikleriyle bugüne kadar 150 binden fazla fidan dikerek Türkiye’nin akciğerlerini güçlendiren Aras Kargo bir kere daha TEMA Vakfı’na destek olarak Ağaç Kardeşliği projesi için farkındalık yarattı ve vakıf yararına bağış topladı.

Red Bull Challengers N Kolay İstanbul Maratonu'nda koştu

Haberin Devamı

Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen N Kolay İstanbul Maratonu’nda aktif yaşam topluluğu Red Bull Challengers da yer aldı. Red Bull Challengers’ta Rundamental, Karşıyaka One Team ve No Reason Co. koşu grupları, dünyanın ve Avrupa’nın en önemli maratonlarından biri olarak değerlendirilen İstanbul Maratonu’nda koşmak isteyenlere ilham oldu.

Dünyanın ve Avrupa’nın en önemli maratonlarından biri olarak değerlendirilen N Kolay İstanbul Maratonu, 44’üncü kez düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı İstanbul Maratonu’nda aktif yaşam topluluğu Red Bull Challengers da yer aldı. Red Bull Challengers’ta Rundamental, Karşıyaka One Team ve No Reason Co. koşu grupları, İstanbul Maratonu’nda koşmak isteyenlere ilham oldu.

Haberin Devamı

Red Bull Challengers kimdir?

Aktif yaşamı benimseyen spor profesyonelleri ve gönüllülerinden oluşan Red Bull Challengers, insanları aktif bir yaşam için motive etmeyi ve onlara ilham vermeyi amaçlıyor. Red Bull Challengers üyeleri aktif yaşam hedefleri doğrultusunda daha iyi bir performans gösterebilmek için kendilerine sürekli meydan okumaya devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!