Milan Napoli Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Milan Napoli Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2023 11:42

Avrupa kupalarında Napoli ile ilk kez eşleşen Milan, İtalyan takımlarına rakip olduğu son dokuz maçın sadece birini kaybetti. Napoli ise bu turnuvalarda kendi ülkesini temsil eden ekipler karşısında birer galibiyet ve mağlubiyete sahip. Napoli'yi konuk ettiği son dokuz resmi maçın sadece birini kazanabilen Milan, tek galibiyetini 2018/19 İtalya Kupası çeyrek finalinde aldı. Bu deplasmandaki son üç ziyaretinden galip dönen Napoli, bu sezonki Serie A karşılaşmasını 2-1 kazandı. Şimdi gözler maç saatine çevrildi. Peki Milan Napoli Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Haberin Devamı

Milan'a konuk olduğu son üç maçı kazanan Napoli, bu deplasmandaki en uzun serisini yaşıyor. Bu galibiyetlerin tamamını ligde alan İtalya temsilcisi, turnuvalardaki son beş karşılaşmayı kazanamadı. 2011/12'den bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde boy göstermeye hazırlanan Milan, o sezon Barcelona'ya elenmişti. Kırmızı-siyahlılar bu aşamayı geçmeyi başardığı son sezonda kupayı müzesine götürdü.

Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez çeyrek finale kalan Napoli, Avrupa kupalarında bu aşamaya geldiği son sezon Arsenal'e elendi. Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son dört maçta da gol yemeyen Milan, daha uzun bir seriyi en son kupayı finalde Liverpool'a kaybettiği 2004/05 sezonunda yakaladı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan takım olan Napoli, turnuva tarihinin tek sezondaki en yüksek beşinci ortalamasına sahip ekip konumunda: Bayern, PSG, Real Madrid ve Liverpool. Şampiyonlar Ligi'nin grup sonrası eleme turlarında çıktığı son 16 maçın sadece üçünü kazanabilen Milan, bu karşılaşmaların 10'unda gol atamadı. 1992/93 ile 2006/07 sezonları arasında bu aşamalardaki 37 maçında altı yenilgi alan kırmızı-siyahlılar, 2007/08'den bu yana oynadığı 16 karşılaşmanın dokuzunu kaybetti.

Haberin Devamı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde dört oyuncusu dörder gol atan Napoli (Victor Osimhen, Piotr Zielinski, Giovanni Simeone ve Giacomo Raspadori), 2002/03 finalisti Juventus'tan bu yana en fazla oyuncusu 4+ gol kaydeden İtalyan takımı oldu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde dört golü bulunan Olivier Giroud, Zlatan Ibrahimovic'ten bu yana bir sezonda 5+ gol sevinci yaşayan ilk Milan oyuncusu olmak istiyor.

MİLAN NAPOLİ ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Milan Napoli Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam saat 22:00'da başlayacak. Mücadele EXXEN Dijital platformundan canlı olarak yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!