Messi Dünya Kupası kazandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Messi Dünya Kupası kazandı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2022 13:35

Messi Dünya Kupası kazandı mı sorusu, Katar 2022'yi seyreden pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Yarı finale kalmasının ardından istatistiki bilgileri merak edilen Arjantin, Lionel Messi ile birlikte Dünya Kupası zaferi elde edip etmediğiyle gündemde yer alıyor. Peki, Messi Dünya Kupası kazandı mı? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

Messi, Dünya Kupası kazanıp kazanmadığı merak edilen isimler arasında yer alıyor. Ronaldo'nun forma giydiği Portekiz'in kupaya veda etmesinin ardından Dünya Kupası'nda öne çıkan tek isim olan Lionel Messi, Dünya Kupası istatistikleri ile merak konusu oldu. Peki, Messi Dünya Kupası kazandı mı? İşte, o detaylar

MESSİ DÜNYA KUPASI KAZANDI MI?

Dünya Yıldızı Lionel Messi, 2005 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda şampiyonluk yaşadı; turnuvanın en golcü oyuncusu olurken aynı zamanda en iyi oyuncusu seçildi.

2005 Ağustos'tan beri millî takım forması giyen Messi; 2006'da bir Dünya Kupası'nda oynayan ve gol atan en genç Arjantinli oldu.

2011'de millî takım kaptanı olmasından itibaren takımını 2014 Dünya Kupası'nda finale taşıdı.

2016'da millî takımdan emekliliğini duyurmasının ardından kararından geri dönerek takımını 2018 Dünya Kupası'na götürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!