Matic kimdir, nereli, kaç yaşında? Nemanja Matic hangi takımlarda oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Matic kimdir, nereli, kaç yaşında Nemanja Matic hangi takımlarda oynadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 14:20

Matic, transfer haberlerinin odağında yer alması dolayısıyla kariyeri ve biyografisi ile araştırılan isim olmaya başladı. Kariyerinde Chelse, Benfica, Mancester United, Roma ve Rennes gibi pek çok takım yer alan Matic, son olarak geçtiğimiz yaz transfer döneminde Rennes formasını giymişti. Peki, Matic kimdir, nereli, kaç yaşında? Nemanja Matic hangi takımlarda oynadı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Nemanja Matić, Sırp millî futbolcudur. 1 Ağustos 1988'de Yugoslavya'nın Sabac şehrinde  doğmuştur. Orta saha pozisyonunda oynamaktadır.

Profesyonel futbol kariyerine Sırbistan'ın FK Kolubara takımında başladıktan sonra 2005 yılında FK Partizan'a transfer oldu. 3 sezon boyunca Partizan ve Kosice forması giydi ve burada gösterdiği performansla dikkat çekti.

2009 yılında İngiliz Premier League takımlarından Chelsea'ye transfer oldu. Chelsea'de başarılı bir dönem geçiren Matić, 2010-2011 sezonunda Portekiz'in Vitesse takımına kiralandı. Vitesse'de etkili bir performans sergiledi ve 2012 yılında 5 milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer oldu. 2013-2014 sezonunda tekrar Chelsea'ye döndü.

2014 yılında Chelsea, Matić'i tekrar transfer etti ve bu kez uzun süreli bir sözleşme imzaladı. Chelsea'de geçirdiği dönemde takımın önemli oyuncularından biri oldu ve 2014-2015 sezonunda Premier League şampiyonluğu yaşadı.

Haberin Devamı

2017 yılında Manchester United'a transfer olan Matić, burada da orta sahada önemli bir rol üstlendi. 

Ayrıca Nemanja Matić, Sırbistan millî futbol takımının da önemli bir oyuncusudur. 2008 yılından itibaren millî takımda forma giymekte olup Sırbistan'ı uluslararası turnuvalarda temsil etmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!