Son Dakika: İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinin adı belli oldu: Inter-Manchester City! Real Madrid 4 golle kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi finalinin adı belli oldu: Inter-Manchester City Real Madrid 4 golle kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 01:03

Manchester City, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Real Madrid'i rövanşta 4-0 mağlup etti ve İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinde Inter'in rakibi oldu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Manchester City ile Real Madrid kozlarını paylaştı.

Manchester City, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Real Madrid'i İngiltere'de 4-0 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.

MANCHESTER CITY HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya oldukça etkili başlayan Manchester City, Haaland ile net 2 pozisyondan yararlanamadı.

BERNARDO SILVA YILDIZLAŞTI

Courtois'nın yıldızlaştığı maçın 23. dakikasında Bernardo Silva sahneye çıktı ve takımını öne geçti. Portekizli yıldız, 14 dakika sonra bir kez daha ağları havalandırdı ve Guardiola'nın öğrencileri devreye 2-0 önde girdi.

Mücadelenin 3. golünü 76. dakikada Militao kendi kalesine atarken son sözü 90+1. dakikada Julian Alvarez söyledi.

Son Dakika: İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi finalinin adı belli oldu: Inter-Manchester City Real Madrid 4 golle kaybetti

Haberin Devamı

DEV MAÇ İSTANBUL'DA

Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter ile Manchester City, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NE ZAMAN?

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi final karşılaşması 10 Haziran 2023 Pazar günü saat 22:00’de başlayacak.

İNGİLİZ EKİBİNİN İLK FİNALİ

Real Madrid'i eleyen İngiliz ekibi Manchester City, kulüp tarihinde ilk kez bu kupada finale yükseldi. Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde üç kez yarı final oynayan ve bu üç maçın ikisinde Real Madrid’e elenen Manchester City, kulüp tarihinde bir ilke imza attı. Geçen sezon yarı final aşamasında İspanyol ekibi Real Madrid'e elenen City, bu sezon tekrar karşılaştığı Madrid'i 1-1in rövanşında evinde 4-0 mağlup ederek finale yükselme başarısı gösterdi

MANCHESTER CITY, ETIHAD'DA 26 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Manchester City, Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Real Madrid'i elemesiyle birlikte Etihad Stadyumu'nda oynadığı son 26 Şampiyonlar Ligi maçını da kaybetmedi. Toplamda 24 galibiyet ve 2 beraberlik alan City, son mağlubiyetini Eylül 2018’de Lyon’dan aldı.

CARLO ANCELOTTI'DEN REKOR

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Şampiyonlar Ligi'nde 191 maça çıkarak bu alanda rekor kırdı. Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla mücadelede görev alan teknik adam unvanını kazanan Ancelotti, Manchester United efsanesi Alex Ferguson'u geride bıraktı

Haberin Devamı

INTER FİNALE NASIL GELDİ?

Final biletini ilk alan Inter, Şampiyonlar Ligi macerasına Bayern Münih, Barcelona ve Victoria Plzen'in yer aldığı grupta başladı. 6 maçta 10 puan toplayan Milano ekibi, 6'da 6 yapan Bayern Münih'in arkasında ikinci sıradan son 16 turuna yükselme hakkı kazandı.

Son 16'da Porto'yu deviren Inter, çeyrek finalde ise ilk maçta 2-0 mağlup ettikleri Benfica ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde ise Milano derbisi heyecanı yaşandı. 2-0 ve 1-0'lık skorlarla iki maçı da kazanan Inter, İstanbul biletini alan ilk takım oldu.

MANCHESTER CITY'NİN ZORLU YOLU

Manchester City ise Dortmund, Sevilla ve Kopenhag'ın olduğu grubu 14 puanla lider olarak tamamladı. Son 16'da ilk maçta 7-0 mağlup ettiği Leipzig ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve çeyrek finalde Bayern Münih'in rakibi oldu.

Haberin Devamı

Erken finallerden biri olarak nitelendirilen eşleşmede ilk maçta Bayern Münih'i 3-0 deviren Guardiola'nın öğrencileri, ikinci maçta 1-1'lik skorla yarı finale yükseldi. Manchester City, son şampiyonla İspanya'da 1-1 berabere kalırken rövanşı 2-0 kazandı ve Real Madrid'i de eleyerek İstanbul'da Inter'in rakibi oldu.

11'LER BELLİ OLDU

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji, Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne, İlkay, Grealish, Haaland.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga, Fede Valverde, Kroos, Modric, Rodrygo, Vinicius, Benzema.

BAKMADAN GEÇME!