Kasımpaşa 3-4 Galatasaray (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Kasımpaşa 3-4 Galatasaray (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 18:00

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadele ve heyecana sahne olan maçta kazanan taraf 90. dakikada bulduğu golle sarı - kırmızılılar oldu. İşte kritik maçtan detaylar...

Haberin Devamı

Kasımpaşa ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Uzun yıllar unutulmayacak anlara sahne olan ve 7 golün atıldığı maçta kazanan taraf sarı - kırmızılılar oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Galatasaray'ın 4-3'lük üstünlüğüyle sonuçlandı.

Galatasaray'ın gollerini 27. dakikada Dries Mertens, 48 ve 83. dakikalarda Mauro Icardi ile 90. dakikada Carlos Vinicius kaydetti. Kasımpaşa'nın golleri ise 34. dakikada Icardi (k.k), 57. dakikada Aytaç Kara ve 77. dakikada Nuno Da Costa'dan geldi.

Galatasaray'da Mauro Icardi, 81. dakikada kullandığı penaltıda kaleciyi geçemedi. Kasımpaşa'da Claudio Winck, 79. dakikada direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

DAKİKA 90: VINICIUS ATTI!

90. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Mauro Icardi'nin vuruşu direkten döndü. Dönen topu Carlos Vinicius tamamladı ve skoru 4-3'e getirdi.

İNANILMAZ MAÇ: 3-3!

Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Hakim Ziyech'in ortasına yükselen Mauro Icardi, kafa vuruşuyla ağları sarstı ve skoru 3-3'e getirdi.

PENALTI, KIRMIZI KART VE ICARDI...
PENALTI, KIRMIZI KART VE ICARDI...

79. dakikada Wilfried Zaha, Winck'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Winck, kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Topun başına geçen Mauro Icardi, penaltıda kaleciye takıldı ve gole çeviremedi.

KASIMPAŞA ÖNE GEÇTİ
KASIMPAŞA ÖNE GEÇTİ

Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Ben Ounes'in ceza sahasına çevirdiği topu tamamlayan Da Costa takımını 3-2 öne geçirdi.

AYTAÇ KARA'DAN MÜKEMMEL GOL
AYTAÇ KARADAN MÜKEMMEL GOL

57. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında Galatasaray ceza sahasının önüne kadar topu sürükleyen Aytaç Kara'nın yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve skor 2-2'ye geldi.

ICARDI, 2-1 ÖNE GEÇİRDİ
ICARDI, 2-1 ÖNE GEÇİRDİ

Galatasaray, 48. dakikada Mertens'in kullandığı serbest vuruşu kafasıyla tamamlayan Mauro Icardi'nin golüyle 2-1 öne geçti.

ICARDI KENDİ KALESİNE ATTI
ICARDI KENDİ KALESİNE ATTI

Kasımpaşa, 34. dakikada kazandığı köşe vuruşu sonrası ceza sahasında yaşanan karambolde Mauro Icardi'nin kendi kalesine attığı golle 1-1'lik eşitliği sağladı.

MONTELLA DA İZLEYENLER ARASINDA
MONTELLA DA İZLEYENLER ARASINDA

A Milli Takım Teknik Direkötörü Vincenzo Montella da karşılaşmayı stadyumdan takip ediyor.

MERTENS'TEN HARİKA GOL
MERTENSTEN HARİKA GOL

Galatasaray, 27. dakikada Dries Mertens'in ceza sahası dışından attığı golle 1-0 öne geçti.

DİREK GOLE İZİN VERMEDİ

Kasımpaşa'da Gökhan Gül'ün 16. dakikada çektiği şut direkten döndü.

BERKAN KUTLU'NUN 100. MAÇI

Berkan Kutlu, Galatasaray formasıyla 100. resmi maçına çıktı.

'DERBİYİ RAHAT İZLEMEK İSTİYORUZ'
DERBİYİ RAHAT İZLEMEK İSTİYORUZ

Okan Buruk: "Abdülkerim ile ilgili düşündük ama yüzde yüz tam saha antrenman yapmadı. Abdülkerim'in oynadığı mevki önemli Atlet bir takıma karşı yedekte tutmak istedik. Arka adele sakatlığı vardı. Abdülkerim isterseniz oynarım dedi. Bu tür oyunculara sahip olduğumuz için mutluyuz. Oyun içi ihtiyaç olursa kullanmak istiyoruz. İyi bir kulübeye sahibiz. Ofansif anlamda iyi bir kadroya sahibiz. Ama defansif anlamda yine sağ ve sol bekin yedeği yok. Bu maç çok önemli. Rakibimizle puan farkını açarak akşam oynanacak derbiyi o şekilde izlemek istiyoruz."

BURUK: 'İNANILMAZ BİR İNANMIŞLIK VAR'
BURUK: İNANILMAZ BİR İNANMIŞLIK VAR

Okan Buruk: "Uzun zamandır ilk defa bu kadar uzun süre hazırlandık. Hem dinlendik hem de hazırlandık. Oyuncularımızı motive etmeye çalıştık. Lider olduğumuz için inanılmaz bir inanmışlık ve moral var. Bugün de bunu devam ettirmek istiyoruz. Taraftarımız bugün bizimle birlikte. Bize ayrılan bölümü doldurdular. Onların desteğine ihtiyacımız olacak. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Sonlandırma anlamında iyi bir takım ama çok fazla da gol yiyen bir takım, rakibi tanıyoruz. Kalitemizi biliyoruz. Oyun disiplini çok önemli. Topu rakipten geri kazanmak çok önemli. Top kaybı da yapmamamız gerekiyor. İnşallah kazanmak için her şey bizim elimizde."

'G.SARAY'I YENMEK İÇİN...'
G.SARAYI YENMEK İÇİN...

Sami Uğurlu: "3 bölgeyi iyi oynamamız gereken bir maç. Maçın tamamını çok iyi oynamamız gerekiyor. Galatasaray'ı yenmek istiyorsanız, en iyiyi ortaya koymak zorundasınız. Diğer büyük takımlar için de geçerli bu. Maçı kazandığımızda dördüncü sıraya çıkacağız. Geriye kalan haftalar için büyük bir moral ve motivasyon olacak bizim için. Umut ediyorum ki en iyisini ortaya çıkarıp buradan galibiyetle ayrılmak istiyoruz"

UĞURLU: 'TEMPOLU BİR MAÇ OLACAK'
UĞURLU: TEMPOLU BİR MAÇ OLACAK

Sami Uğurlu: "Çok zor bir maç. Onlar için de önemli, bizim için de önemli. Çok zor maç olacağını biliyoruz. Galatasaray, oyun planı üzerinde güçlü. Bireysel olarak kreatif oyunculara sahipler. Kaliteli isimlerle dolu bir takım. Ama biz de son haftalarda üzerine koyarak devam ediyoruz. Kendimizi geliştirmemiz gereken yerler var ama son 9 haftada her maça final maçı olarak çıkıyoruz. Çok tempolu geçeceğini düşünüyorum maçın."

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Berkan, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

 

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Porozo, Yasin, Gökhan, Aytaç, Hajradinovic, Fall, Da Costa, Ben Ouanes

ATİLLA KARAOĞLAN DÜDÜK ÇALACAK
ATİLLA KARAOĞLAN DÜDÜK ÇALACAK

Kasımpaşa - Galatasaray karşılaşmasını hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Abdullah Bora Özkara yapacak. Maçın 4. hakemi ise Turgut Doman olacak.

4 FUTBOLCU SARI KART SINIRINDA
4 FUTBOLCU SARI KART SINIRINDA

Galatasaray’da, Kasımpaşa maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Kaan Ayhan ve Sergio Oliveira sarı kart sınırında yer alıyor. Bu 4 futbolcu sarı kart görmesi durumunda 31. haftada Rams Park’taki Hatayspor maçında cezalı duruma düşecek. Bu haftaki antrenmanlarda takımla çalışmalarda yer almayan Davinson Sanchez ve Serge Aurier'in sakatlıkları nedeniyle Kasımpaşa maçında oynaması beklenmiyor.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI
LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon 64 gol atarken, kalesinde ise 17 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, savunmada gösterdiği başarılı performansıyla ligin en az gol yiyen takımı konumunda yer alıyor. Cimbom, bu mücadelelerin 15’inde de kalesini gole kapadı.

SON 17 LİG MAÇINI KAYBETMEDİ
SON 17 LİG MAÇINI KAYBETMEDİ

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a mağlup olduktan sonra oynadığı 17 karşılaşmada kaybetmezken, son 10 maçında da sahadan galip ayrıldı. Ligde sarı-kırmızılılar bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor müsabakalarından 3 puan alırken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

DEPLASMAN KARNESİ
DEPLASMAN KARNESİ

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 14 müsabakaya çıktı. Geride kalan maçlarda sarı-kırmızılılar 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 33 puan topladı ve bu alanda ikinci sırada bulunuyor. Aslan konuk olduğu son maçta Beşiktaş'ı 1-0'lık skorla mağlup etti.

40. RANDEVU
40. RANDEVU

Galatasaray ile Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 39 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 25 kez sahadan galip ayrılırken, Paşa ise 7 kez rakibini mağlup edebildi. 7 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Rekabette Aslan’ın 77 golüne, lacivert-beyazlılar 39 golle yanıt verdi.

TEMPO YÜKSEK

Karşılaşmada 5 dakika geride kalırken, tempo oldukça yüksek.

MİLLİ ARAYA MORALLİ GİRMEK İSTİYOR
MİLLİ ARAYA MORALLİ GİRMEK İSTİYOR

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Galatasaray bugün saat 16.00’da Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar, 25 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 78 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Lacivert-beyazlılar ise 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyetle topladığı 43 puanla 5. sırada yer alıyor. Süper Lig’de galibiyet serisi yakalayan Galatasaray, Paşa karşısında da 3 puan alıp, milli takım arasına moralli girmek istiyor.

Galatasaray gelecek hafta Hatayspor'u konuk edecek. Kasımpaşa ise Kayserispor deplasmanına çıkacak.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

5. dakikada Köhn’ün kullandığı taç atışında sol kanattan topla ilerleyen Kerem Aktürkoğlu’nun içeri çevirdiği topa ceza sahası içinde Mertens vuruşunu yaptı ve kaleci Gianniotis meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.
16. dakikada sağ taraftan kullanılan taç atışında topla buluşan Winck, ceza sahası dışı sağ çapraza kadar getirdiği topa Gökhan Gül’ün yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak kale direğine çarpıp, oyun alanına döndü.
26. dakikada Aytaç Kara’nın sol taraftan kullandığı kornerde ön direkte savunmanın uzaklaştırdığı topa ceza sahası dışı sol çaprazdan Yasin Özcan’ın sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
27. dakikada kaleci Muslera’nın uzun pasında topla buluşan Barış Alper, geri çekip verdiği pasta ceza sahası dışı sağ tarafından Mertens, sağ ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1
34. dakikada sol taraftan Aytaç Kara’nın kullandığı kornerde Porozo’nun altıpas çizgisi üzerinde yaptığı kafa vuruşu sonrası Mauro Icardi’ye çarpan top kaleye yöneldi. Torreira’nın müdahalesi yeterli olmazken, meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada sağ taraftan Mertens’in kullandığı serbest vuruşta ön direkte Mauro Icardi’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti. 1-2

Haberin Devamı

50. dakikada sağ kanattan topla birlikte ceza sahasına giren Fall’ın pasında Nuno Da Costa topla buluştu. Bu oyuncunun ceza sahası sağ tarafında rakibini geçerek içeri çevirdiği topa, penaltı noktası yakınında Hajradinovic’in düşerken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

57. dakikada Nuno Da Costa’nın pasında ceza sahası dışı sağ tarafına kadar topla ilerleyen Aytaç Kara, bu noktadan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-2

65. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın sağ taraftan ceza sahasına yaptığı ortada kaleci Gianniotis uçarak yaptığı müdahaleyle topu uzaklaştırdı. Dönen topu ceza sahası dışı sağ çaprazda önünde bulan Kerem Demirbay'ın, bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis’nin kurtarışı sonrası meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

Haberin Devamı

69. dakikada Omeruo’nun uzun pasında kafasıyla topu önüne alan Nuno Da Costa, kaleci Muslera’yı da geçip ceza yayı sol tarafından ceza sahasına girdi. Da Costa’nın içeri çevirdiği topa sol çaprazdan Ben Ouanes’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla üsten auta gitti.

77. dakikada Hajradinovic’in uzun pasında sol taraftan ceza sahasına giren Ben Ouanes’in içeri çevirdiği topta Nuno Da Costa'nın arka direkte boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-2
79. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun pasta kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Zaha, Winck’in müdahalesiyle yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterirken, Winck’i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Haberin Devamı

81. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Mauro Icardi, yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis sağına gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.

83. dakikada sağ taraftan Hakim Ziyech’in yaptığı ortada altıpas çizgisinin gerisinde kaleciden önce kafa vuruşunu yapan Mauro Icardi meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-3

90. dakikada sol taraftan Köhn’ün yaptığı ortada savunmanın kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top Icardi’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten geri döndü. Porozo’nun uzaklaştıramadığı top, altıpas çizgisi üzerinde Carlos Vinicius’un vuruşunda ağlara gitti. 3-4

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Abdullah Bora Özkara

Haberin Devamı

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Porozo, Yasin Özcan (Yunus Emre Gedik dk. 90), Gökhan Gül, Fall, Hajradinovic, Aytaç Kara, Ben Ouanes, Nuno Da Costa

Yedekler: Ali Emre Yanar, Sadık Çiftpınar, Thomas Zai, Oğulcan Çağlayan, Rochinha, Selim Dilli, Sadiku, Bastien, Taylan Utku Aydın

Teknik Direktör: Sami Uğurlu

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Ziyech dk. 74), Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira (Tete dk. 89), Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens (Carlos Vinicius dk. 89), Kerem Aktürkoğlu (Zaha dk. 63), Icardi
Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Abdülkerim Bardakcı, Ali Yeşilyurt, Hamza Yiğit Akman, Ndombele
Teknik Direktör: Okan Buruk

Goller: Mauro Icardi (dk. 34 K.K.), Aytaç Kara (dk. 57), Nuno Da Costa (dk. 77) (Kasımpaşa), Mertens (dk. 27), Mauro Icardi (dk. 48 ve 83), Carlos Vinicius (dk. 90) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Winck (dk. 79) (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Ben Ouanes, Omeruo, Gökhan Gül, Aytaç Kara, Sami Uğurlu (Kasımpaşa) Vinicius (Galatasaray)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!