Leicester City'nin yeni teknik direktörü Dean Smith oldu!

Güncelleme Tarihi:

Leicester Citynin yeni teknik direktörü Dean Smith oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2023 10:32

Premier Lig ekibi Leicester City, Dean Smith'i teknik direktörlük görevine getirdi.

Haberin Devamı

Ligdeki kötü gidişat sebebiyle Brendan Rodgers ile yollarını ayıran İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City, yeni teknik direktörünü resmen açıkladı.

İngiliz ekibi, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile birlikte Dean Smith'i teknik direktörlük görevine getirdiğini duyurdu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Leicester City Futbol Kulübü, Dean Smith'in 2022/2023 sezonunun sonuna kadar A takımın teknik direktörü olacağını duyurmaktan memnuniyet duyar."

SMITH: İLK İŞİMİZ TAKIMA GÜVEN AŞILAMAK

Yapılan duyuruda Dean Smith'in düşüncelerine de yer verildi. 52 yaşındaki teknik adam duygularını şu şekilde ifade etti: "Sezonun son haftalarında bu takımın başına geçme şansını bulduğumdan dolayı gerçekten çok mutluyum. Önümüzdeki meydan okuma oldukça açık. Fakat ben ve ekibim daha önce bu tarz durumları tecrübe ettik. Kadromuzun kalitesi oldukça yüksek bu sebeple kalan haftalar için oldukça umutluyum.

Haberin Devamı

"İlk işimiz oyuncuların kendine olan güvenini geri getirmek ve onlara inanç aşılamak. Bu hafta oyuncularla çalışmaya başlayacağım için heyecanlayım ve bunun için sabırsızlanıyorum. Cumartesi günü önümüzde büyük bir test (Manchester City maçı) var. Bu maç bize Premier Lig kulübü olmanın ne demek olduğunu hatırlatması için büyük bir fırsat. Dünyanın en iyi oyuncularıyla mücadele edeceğiz. Bizimle birlikte Manchester'a gelen taraftarlarımızın bize destek olacağını çok iyi biliyoruz. Bunun için onlarla bağ kuracağız ve bizimle gurur duyacakları bir performans sergileyeceğiz. Oraya puanlar için gidiyoruz, ruh halimiz oldukça pozitif."

SRIVADDHANAPRABHA: SMITH POTANSİYELİMİZİ ORTAYA ÇIKARACAK

Yapılan açıklamada Leicester City kulübünün sahibi Aiyawatt Srivaddhanaprabha'nın da görüşlerine yer verildi. Taylandlı iş insanı şunları söyledi: "Öncelikle tüm Leicester City taraftarları adına Smith'e hoşgeldin demek isterim. Onun liderlik ve koçluk özellikleri önümüzdeki 8 kritik Premier Lig maçı için hayati varlıklarımız olacak. 

"Bu zor sezonda dayanmaya devam ediyoruz. Kaliteli kadromuzun bu mücadeleyi kazanacağından hiçbir şüphem yok. Smith'in deneyimi takımın potansiyelini yeniden ortaya çıkaracak. Takımın kendini yeniden keşfetmesini sağlayacak ve oyuncular kendilerine olan güvenlerini geri kazanacak. Bu sayede taraftarımızla yeniden bağ kuracak ve onların desteği kalan 8 Premier Lig maçında bizim için çok önemli olacak. Onların desteği geride kalan 13 yılda başardığımız her şeyin temeli oldu ve geri kalan 8 maçın temeli de onların desteği olacak. Bu bizim birlikte kazanabileceğimiz bir savaş."

Haberin Devamı

"Burdan taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Takımı desteklemenizi rica ediyorum. Her gol için takımla birlikte savaşın. Onlara takımın kültürünü yeniden canlandırmaları için ilham olun. Her taraftar, her oyuncu ve tüm yönetim kurulu yeni teknik ekibin arkasında olmalı. Bu yıl başarıya ancak birlikte ulaşabiliriz."

Leicester Citynin yeni teknik direktörü Dean Smith oldu

SMITH, ÇAĞLAR'IN KADROYA DÖNMESİNİ SAĞLAYABİLİR

Leicester City'nin eski teknik direktörü Brendan Rodgers, milli oyuncumuz Çağlar Söyüncü'yü oyuncunun kulüple sözleşme yenilememesi sebebiyle oynatmıyordu. Smith'in takımın yeni teknik direktörü olması, Çağlar için yeni bir ümit olabilir. Savunması alarm veren ve kümede kalma savaşının içinde olan Leicester City için Çağlar'ın dönüşü savunmadaki yeni umut olabilir.

Haberin Devamı

LEICESTER CITY PREMIER LİG'DE 19. SIRADA

Bu sezon İngiltere Premier Lig'de 30 maça çıkan Leicester City, 25 puan topladı ve ligin 19. sırasında. Küme düşme hattında bulunan İngiliz ekibi, bu hafta Manchester City'ye konuk olacak. 15 Nisan 2023 Cumartesi günü oynanacak olan mücadele saat 19.30'da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!