Kupanın 1 numaralı kaybedeni kibir

Güncelleme Tarihi:

Kupanın 1 numaralı kaybedeni kibir
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 23:44

Uğur Meleke: Bu kupanın bir numaralı kaybedeni, kibir. Onurlu İsveç takımı, kibirli Zlatan’ı alt etti. Kibirli Neymar, alay konusu oldu. Kibirli Messi kupaya gözyaşlarıyla veda etti.

Haberin Devamı

Koray Durkal: Rusya’da oyunun her iki yönünü oynayan orta saha oyuncuları fazlasıyla öne çıktı. Fransa’da Kante-Pogba ve Hırvatistan’da Modric-Rakitic bu dengeyi iyi sağladı.

UĞUR MELEKE VE KORAY DURKAL 9 SORUDA DÜNYA KUPASI’NI DEĞERLENDİRDİ VE EN BAŞARILI 11’LERİNİ SEÇTİ

1- VAR sistemi herkesten geçer not aldı mı?

2- Bu Dünya Kupası’ndan neler öğrendik?

3- Futbol nereye gidiyor? Savunma mı, hücum mu?

4- Futbolda Fransa çağının başladığını söyleyebilir miyiz?

5- Brezilya, ispanya, Almanya, Arjantin, Portekiz neden başarılı olamadı?

6- 2018 Dünya Kupası’nın öne çıkan 3 ismi kimler?

7- Fransa’nın Afrika kökenli oyuncularla kupaya uzanmasını nasıl değerlendirmeli?

8- Duran toplar günümüz futbolunun neresinde?

9- 19 yaşındaki Kylian Mbappe ne kadar eder?

Haberin Devamı

UÄžUR MELEKE:Â

SÜPER LiG’DE FARKLI OLUR

1- Video hakem, harika bir sınav verdi Dünya Kupası’nda. Ama kupada sporcuların sarı kart görmekten çok çekindiklerini, hakemlerin mobbinge uğramadığını ve rahat çalıştıklarını unutmamak gerek. Süper Lig’de durum biraz farklı olacaktır. Buna uygun önlemlerin alınması gerek.

KAZANAN iYi ORGANiZASYONLAR

2- Bence bu kupanın bir numaralı kaybedeni, kibir.. Onurlu İsveç takımı, kibirli Zlatan’ı alt etti. Kibirli Neymar, kupanın alay konusu oldu. Kibirli Messi turnuvaya gözyaşlarıyla veda etti. Kazananlar süperstarlar değil, iyi organizasyonlar oldu.

DENGEYi KURAMAYAN, BAÅžARAMAZ

3- Futbol, hayat gibi. Sadece savunmayla ya da hücumla da muvaffak olamazsınız. İkisini de belli ölçüde, dengeyle başarmak zorundasınız. İspanya 2008-2012 bir rüyaydı, geçti. Bir tiki-taka takımı 30 yılda bir gelir. Aslolan dengedir. Fransa’ya zaferi getiren de bu duygu.

KUPALAR EL DEÄžiÅžTiRECEK

4- Bu Z jenerasyonunun en büyük sorunu istikrar. Bir daha futbolda 10-15 yıl aynı seviyeyi koruyacak bir süperstar çıkacağını sanmıyorum. O yüzden de bugünden sonra futbol dünyasında kupalar da, Altın Top da çok fazla el değiştirecek. 2020’ler kimsenin çağı olmayacak bence özetle.

BREZiLYA ASLINDA iYiYDi

5- Portekiz yetersiz. Arjantin, Messi’yi memnun etmek üstüne yanlış bir modeldi. Almanya’nın santrforu, İspanya’nın antrenörü yoktu. Brezilya’ya haksızlık etmek istemiyorum, aslında iyilerdi çeyrek finalde 2 penaltınız verilmezse kazanmanız zor.

Haberin Devamı

ALTIN TOP MBAPPE’NiN HAKKIYDI

6- Altın Top kesinlikle Mbappe’nin olmalıydı. FIFA Teknik Komitesi, herkese birer ödül eyyamından vazgeçmeli. Perisic, tarihin hakkı en az verilen futbolcusu. Hakemler de gayet iyi turnuva geçirdiler, Arjantinli Pitana ve İranlı Fegani başta olmak üzere Kuipers ve Çakır da turnuvanın yıldızları.

O FUTBOLCULAR, GÖÇMEN SAYILAMAZ

7- Bir insanın kaderi, anne-babasının doğduğu yerle kısıtlanmamalı. Fransa’da doğmuş ve büyümüş, belki hayatında Senegal’i hiç görmemiş bir genci ‘göçmen’ parantezine sıkıştıramam. Milliyetler, sınırlar, kökenler, tüm ırkçıların konuşmaya bayıldığı konular. Ben sevmiyorum.

EN KESTiRME YOL: DURAN TOP

Haberin Devamı

8- Durmayan topa çalışmak daha zor. Hele yılda 3 kere bir araya gelen milli takımların bir taktik reform yapamayacakları aşikâr. Zafere giden en kestirme yol, duran top. Bundan sonra tüm turnuvalarda görüntü benzer olacaktır.

MBAPPE’YE 300 MiLYON EURO VERiLiR

9- İktisatta bir ürünün fiyatını sadece faydası belirlemez; öyle olsa su, altından değerli olurdu. Arz ve talebin miktarı, o ürünün kıt bulunuyor oluşu da değer belirleyen faktörler. Şu anda büyük kulüplerde para var, piyasada o parayı harcayacak düzeyde büyük futbolcu yok. O yüzden de Real Madrid Mbappe’ye 300 milyon Euro verse de ben çok garipsemem.

KORAY DURKAL: 

‘VAR’ HERKESi RAHATLATTI

1- Şu bir gerçek Dünya Kupası’nın kuşkusuz en büyük kazanımı VAR oldu. Sahadaki futbolculardan hakemlere kadar herkesi rahatlattı. Evet, penaltı oranlarını artırdı ancak duran top gollerinin artmasında da pozitif etki sağladı.

Haberin Devamı

EURO 2020’YE iKi GÜÇLÜ ADAY VAR

2- Öğrendiğimiz ilk şey artık yıldızlarla kupanın kazanılmadığı. İyi bir takımınız yoksa kupayı kazanmanız mümkün değil. İkincisi ise İspanya ve Almanya’nın yeni bir geçiş dönemine gireceği. Fransa gençleriyle fark yarattı, Belçika da keza öyle. Euro 2020 için şimdiden finalin iki güçlü adayı var diyebiliriz.

KURGULARINI HiÇ BOZMADILAR

3- Fransa birlikte hareket eden takım kurgusunu hiç bozmadı. Oyunun her iki yönünü oynayan orta saha oyuncuları fazlasıyla öne çıktı. Fransa’da Kante-Pogba ve Hırvatistan’da Modric-Rakitic bu dengeyi iyi sağlayan oyunculardı. Ve finali de bu oyunculara sahip olanlar oynadı.

FRANSA ÜÇLEME YAPABiLiR

Haberin Devamı

4- Fransa’dan açıkçası bu turnuvada bir şeyler bekliyordum ancak şampiyonluk için bir dönemleri daha olduğunu düşünüyordum. Altın jenerasyon için bu kupa büyük bir başarı. EURO 2020 ve 2022 Dünya Kupası’yla yapacakları bir üçleme bu saatten sonra şaşırtıcı olmayacaktır.

ARANAN LiDER NEYMAR DEÄžiL

5- Arjantin ve Portekiz doğru organizasyona sahip olamadığı sürece ne Messi ne de Ronaldo çare olamaz. İspanya’da Lopetegui’nin kovulması kaderi belirledi. Almanya yeni bir döneme girmek zorunda. Brezilya lider bulmalı, bu kesinlikle Neymar değil.

MBAPPE, PAVARD VE HAZARD

6- Kesinlikle ilk sıraya Mbappe’yi yazarım. 19 yaşında elde ettiği başarı ve geldiği nokta inanılmaz. Bir diğeri 22 yaşındaki Pavard. Orijini stoper olmasına rağmen sağ bekte muazzam bir performans ortaya koydu. Son olarak ise Belçika ile muhteşem işler yapan Eden Hazard’ı söyleyebilirim.

KÖKENE DEĞiL EĞiTiME BAKMALI

7- Fransa, bir göç ülkesi olmayı avantaj olarak görerek, bunu bir zenginlik olarak kabul ederek ve Clairefontaine gibi bir akademiyle de gençlerini doğru modelle yetiştirerek kupayı kazandı. Bu oyuncuların Afrika kökenli olması, onların Fransa’da doğup büyümesi aldıkları futbol eğitimi gerçeğini değiştirmiyor.

HERKES DURAN TOP KOVALIYOR

8- Dünya Kupası’nda 73 duran top golü izledik. Pek çok takım duran top organizasyonlarıyla gol bulmaya çalıştı. Bu tip turnuvalarda kazandığınız sürece haklısınız. Dünyayı yeniden keşfetmeyi düşünmeyen takımlar önümüzdeki şampiyonalarda da benzer stratejileri kullanmaya devam edecek.

REKOR TRANSFERLER GELEBiLiR

9- NEYMAR’ın 222 milyon Euro ettiği, Coutinho için 270 milyon Euro’luk tekliflerin konuşulduğu bir ortamda Mbappe için minimum 300 milyon Euro verilmesi son derece doğal. Ronaldo’nun 112 milyon Euro’luk imzasından sonra Mbappe 300, Eden Hazard ise 250 milyon Euro’luk imza atabilirler.

Günün en popüler bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!