Kiralık futbolculardan Fenerbahçe'ye güzel haber! 10 oyuncu başka takımlarda forma giyiyordu...

Güncelleme Tarihi:

Kiralık futbolculardan Fenerbahçeye güzel haber 10 oyuncu başka takımlarda forma giyiyordu...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2023 07:00

Sarı lacivertlilerin kiraya verdiği futbolcuların 3’ü son derece iyi performans gösteriyor. Berisha, Bruma ve Emir Ortakaya’nın, kiralık gittikleri takımlardaki başarılı grafikleri sarı lacivertli yönetimin yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

Augsburg’da yıldızlaşıp Almanya Milli Takımı’na seçilen Berisha, Braga’yı Şampiyonlar Ligi potasına sokan Bruma ve Göztepe’nin gözdesi genç Emir, gelecek sezon Fenerbahçe’ye dönmeleri halinde ‘yeni transfer etkisi’ yapabileceklerini gösterdiler. Sarı lacivertlilerin diğer kiralıklarından Samatta da beğeni toplarken, Burak, Çağtay, Tiago, Emre ve Eyüp beklenen çıkışı yapamadı.

Fenerbahçe’nin bu sezon kiralık gönderdiği 10 futbolcunun 3’ü başarılı performanslarıyla parlarken, vasat grafikler çizen diğerlerinin A takıma dönmeleri zor görünüyor. Sarı lacivertlilerin kiralık oyuncularının performansları şöyle: 

Mergim Berisha: Augsburg’da tam anlamıyla yeniden doğan Berisha, 22 maçta forma giyip, 9 gol, 4 asist üretti. Augsburg’un, Almanya Milli Takımı’na seçilen 24 yaşındaki oyuncunun 4 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanması bekleniyor. Kullanmasa bile Fenerbahçe’de yer bulması büyük ihtimal.

Haberin Devamı

18’LiK EMiR GÖZTEPE’NiN GÖZDESi

Emir Ortakaya: 18 yaşındaki stoper Göztepe’de beklentilerin üstünde başarı gösterdi. 1. Lig’de ve Türkiye Kupası’nda 30 maçta forma giyen Emir, bu karşılaşmaların 25’inde 90 dakika görev yaptı. Göztepe, Emir’i bir sezon daha kiralamak istiyor. · BRUMA: F.Bahçe’de 4 maç oynamasına rağmen devre arası bonservisi 4.25 milyon Euro’ya alınınca tepki gören Bruma, Braga’da adeta küllerinden doğdu. 16 maçta 4 gol, 5 asist üreten Bruma, takımının Devler Ligi potasına girmesinde pay sahibi oldu.

DiĞERLERiNiN TAKIMA DÖNMESi ZOR

Ally Samatta: Belçika ekibi KRC Genk’in asları arasına giren Tanzanyalı santrfor, 33 maçta 6 gol attı. Her ne kadar Genk’te iyi işler yapmış olsa da F.Bahçe’de daha önce bulduğu şansları iyi değerlendiremediği için takıma dönmesi zor. Bu oyuncuların dışında, Hull City’den geçen hafta ayrılan Dimitris Pelkas ile Burak Kapacak (Karagümrük), Tiago Çukur (FC Dender), Çağtay Kurukalıp, Eyüp Akcan (Iğdır FK) ve Emre Demir’in (Samsun) seneye de kiralık verilmeleri yüksek ihtimal.

FENERBAHÇE’NiN BU SEZON KiRAYA VERDiĞi FUTBOLCULARIN KARNESi

Mergim Berisha Augsburg 22 9 4
Bruma Braga 16 4 5
Emir Ortakaya Göztepe 28 - -
Ally Samatta KRC Genk 33 6 1
Tiago Çukur FC Dender 26 5 3
Burak Kapacak Karagümrük 16 1 2
Dimitrios Pelkas Hull City 26 2 1
Çağtay Kurukalıp Iğdır FK 9 - 1
Emre Demir* Samsunspor 2 1 -
Barcelona II 2 - -
Eyüp Akcan* Iğdır FK 12 - -
Z.Kömür 19 1 1

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!