Kimse Schick’in o golleri atacağını tahmin edemezdi

Güncelleme Tarihi:

Kimse Schick’in o golleri atacağını tahmin edemezdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2021 07:00

Günler ilerledikçe EURO 2020’de gördüğümüz 2 şey var: İlki; İtalya’yı, Hollanda-Hırvatistan maçını ve birkaç jeneriklik golü bir kenara bırakırsak; şu ana kadar bizi o denli etkileyen, “Kesin favori” dediğimiz bir takım yok. Öte yandan “Kesin elenir” dediğimiz bir takım da yok.

Haberin Devamı

Banu YELKOVAN - İskoçya, 1998’den bu yana, tam olarak 8 bin 393 gündür büyük turnuvalardan uzak kalmıştı. Dişlerine göre bir gruba düşmenin mutluluğu içinde, bu aşamanın bir fazlasına geçmeyi umut ederek çıktılar maça. Rakip Çekya’yı 2020’de iki kez yenmenin özgüveni kazanmaya yetmedi. Nitekim kimse Schick’in ne ilk golünü ne de orta sahadan atacağı ikinci golü hesaba katmamıştı. Rakibinin aksine, 1996’dan bu yana kesintisiz olarak Avrupa Şampiyonası’nda boy gösteren Çekya hem performansını ekonomik kullandı hem de akılcı bir oyun oynadı.

BAYERN YOKSA LEWA DA YOK!

Polonya, Milik ve Piatek’in yokluğunda, takımdan ziyade tamamen Lewandowski’nin performansına bel bağlamışa benziyordu. Elemelerin flaş takımı, hoca değişikliği sonrası Dünya Kupası elemelerinde kötü sonuçlar almıştı. Polonya, eksiklerin yokluğunda hücum repertuvarını zenginleştiremeyince, buna Slovakya’nın dirençli oyunu eklenince ve Krychowiak ikinci yarının başlarında kırmızıyı görünce denge iyice bozuldu ve mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Lewandowski, etrafında Bayern Münih olunca bambaşka bir adam. Ve şurası kesin, bir adama bel bağlamak bu turnuvada kimseyi çok uzağa taşımayacak.

Haberin Devamı

Misli.com'dan yeni üyelere özel kampanya! 100 TL oyna, 100 TL kazan, hemen katıl...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!