James Rodriguez kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Güncelleme Tarihi:

James Rodriguez kimdir Hangi takımda oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 17:05

2018 Dünya Kupası'nda Kolombiya Milli Takımı formasıyla çıktığı maçlarla dikkatleri üzerine çeken James Rodriguez'in kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu. Başarılı futbolcu hakkında merak ettikleri konuları internette araştıran futbolseverler, özellikle James Rodriguez'in hangi kulüp takımının formasını giydiğini sorguluyor. Peki, James Rodriguez kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Haberin Devamı

2014 Dünya Kupası'nda adından sıklıkla söz ettiren James Rodriguez dört yıl aradan sonra 2018 Dünya Kupası'nda da boy gösteriyor. Turnuvada gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan yıldız oyuncu, takımının en kritik isimlerinden biri. İşte, 2018 Dünya Kupası'nın yıldızlarından James Rodriguez, hakkında merak edilen detaylar...

JAMES RODRİGUEZ KİMDİR?

22 Temmuz 1991 tarihinde Kolombiya'nın Cúcuta şehrinde dünyaya gelen futbolcu, orta saha mevkiinde oynamaktadır. Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih ve Kolombiya Millî Takımın'da forma giymektedir. Futbola 4 yaşında Envigado takımında başlayan James, 2006 yılında profesyonel sözleşme imzaladı. İlk resmi maçına ise 14 yaşında çıktı. Envigado ile 55 maça çıkan oyuncu 20 gol attı.

2010 yılında Porto'ya 6.4 milyon dolar karşılığında 4 yıllığına transfer olan James, 2013-14 sezonu başında Monaco'ya transfer olmuştur. İlk sezonunda ligde 34 maça çıkıp 9 gol atıp 13 de asist yapmıştır. 2014 FIFA Dünya Kupası'nın parlayan yıldızlarından biri olan James, Dünya Kupasında attığı 6 gol ile gol kralı olmuş ve 22 Temmuz 2014 İspanyol ekibi Real Madrid'e transfer olmuştur.

Haberin Devamı

Rodriguez, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda oynadığı futbolun ardından 75 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Fransa'nın Monaco takımından İspanyol ekibi Real Madrid'e transfer oldu. Eflatun-beyazlı ekipte 111 maça çıkan orta saha oyuncusu, 36 kez fileleri havalandırdı. James Rodriguez, Real Madrid ile ikişer UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve bir lig şampiyonluğu elde etti.

James Rodriguez 2017 yılında, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'e 2 sezonluğuna kiralık olarak katıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, İspanya'nın Real Madrid takımından 2 sezon için kiralanan 25 yaşındaki futbolcunun satın alma opsiyonunun Bayern Münih'te olacağı ifade edildi.

En popüler Dünya Kupası bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!