İşte Fatih Terim'in Kosova planı!

Güncelleme Tarihi:

İşte Fatih Terimin Kosova planı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 21:20

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda bugün oynanacak Kosova maçının planlarını yaptı.

Haberin Devamı

Grubun en zayıf ekipleri arasında yer alan Kosova’nın savunma ağırlıklı futbol oynayacağını ön gören Terim, rakibi hızlı hücumlar ve kanat organizasyonlarıyla yıkmayı hedefliyor. Yeni kurulan bir milli takım olmasına rağmen Kosova’nın son derece dirençli bir ekip olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, dün İşkodra kentinde yapılan son antrenmanda oyuncularına şu uyarılarda bulundu:

1-) Rakibe 3. bölgede pres yapıp oyun kurmalarını engellemeliyiz.
2-) Hücuma hızlı çıkarak rakip savunmayı hazırlıksız yakalamalıyız.
3-) Kanat oyuncuları hızlı oynayıp ceza alanına bol bol orta yapacak.
4-) Hücumda topu mutlaka Emre Mor ya da Volkan Şen ile buluşturun.
5-) Sahada sürekli konuşup yardımlaşın. Top hakimiyeti bizde olmalı.

FATİH TERİM’İN 135. SINAVI
A Milli Futbol Takımı, Kosova ile yapacağı maçla 549. karşılaşmasına çıkacak. Ay yıldızlı ekibimiz, 94 yıllık tarihinde 288’i resmi, 260’ı özel olmak üzere geride kalan 548 maçta, biri hükmen olmak üzere 207 galibiyet aldı, 127 kez berabere kaldı, 214 kez de rakiplerine yenildi. Fatih Terim de A Milli Takım’ın başında 135. müsabakasına çıkacak. Milliler, Terim yönetiminde oynadığı 134 maçta biri hükmen olmak üzere 69 galibiyet alırken, 33 kez berabere kaldı, 32 kez de mağlup oldu.

Haberin Devamı

KOSOVA’NIN RESMİ GALİBİYETİ YOK
FIFA’ya 13 Mayıs 2016’da üye olan Kosova, henüz resmi maç galibiyeti alamadı. İlk resmi karşılaşmasını 5 Eylül 2016’da 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Finlandiya ile yapan Kosova, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Kosova Milli Takımı, o müsabakadan sonra yaptığı 4 maçı da kaybetti. Tarihindeki 6. resmi maça çıkacak Kosova, bu müsabakalarda 1 beraberlik, 4 yenilgi gördü. FIFA’nın haziran ayı değerlendirmesine göre, Türkiye, 855 puanla 25. basamakta yer bulurken, 112 puanlı Kosova 173. sırada yer aldı.

BURAK YILMAZ, TUNCAY ŞANLI’YI GEÇEBİLİR
MİLLİ takımın forvet oyuncularından Burak Yılmaz, atacağı ilk golde Tuncay Şanlı’yı geride bırakacak. Faal futbolcular arasında milli takımda 22 golle en skorer oyuncu olan Burak, Tuncay ile aynı sayıda gol attı. Deneyimli futbolcu, Kosova müsabakasında rakip fileleri havalandırması durumunda Tuncay’ı geride bırakarak, milli takımın en golcü ikinci ismi olacak.

Haberin Devamı

SAAT: 21.45
STAT: Loro BORİÇİ
HAKEM: Miroslav ZELİNKA
YAYIN: TV 8
HAVA SICAKLIĞI: 20 derece

MUHTEMEL 11'LER:

Kosova
UJKANİ
PERDEDAJ
RRAHMANİ
PNİSHİ
KOLOLLİ
SHALA
KRYEZİU
RASHİCA
V.BERİSHA
B.BERİSHA
NUHİU
Teknik direktör: Albert BUNJAKİ

TÜRKİYE
V.BABACAN
G. GÖNÜL
ÇAĞLAR
M. TOPAL
HASAN ALİ
OZAN
OĞUZHAN
SELÇUK
EMRE MOR
VOLKAN ŞEN
BURAK
Teknik direktör: Fatih TERİM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!