İstanbulspor - Galatasaray maçından sonra şampiyonu böyle ilan etti! "Kupanın iki kulpundan birden tuttu"

Güncelleme Tarihi:

İstanbulspor - Galatasaray maçından sonra şampiyonu böyle ilan etti Kupanın iki kulpundan birden tuttu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2023 07:58

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında lider Galatasaray, kümede kalma mücadelesi veren İstanbulspor'u 2-0 mağlup ederek puanını 76 yaptı ve 1 maç fazlasıyla puan farkını 8'e çıkardı. Hürriyet Gazetesi yazarları Uğur Meleke ve Banu Yelkovan, Galatasaray'ın şampiyonluk şansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor'u 2-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan müsabakada sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 45+11 ve 89. dakikalarda Mauro Icardi attı.

Sarı kırmızılılarda sonradan oyuna dahil olan Nicolo Zaniolo direkt kırmızı kart gördü.

İstanbulspor - Galatasaray maçından sonra şampiyonu böyle ilan etti Kupanın iki kulpundan birden tuttu

MAÇ FAZLASIYLA FARK 8 PUAN

Bu sonuçla ligde puanını 76'ya yükselten Galatasaray, maç fazlasıyla en yakın rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 8 puan önünde lider durumda yer aldı. 35 puanda kalan İstanbulspor ise 14. sırada kaldı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Süper Lig'in 35. haftasında Sivasspor'u konuk edecek. İstanbulspor ise Kasımpaşa'ya konuk olacak.

SİVASSPOR MAÇINDA ŞAMPİYONLUĞU GARANTİLEYEBİLİR

Galatasaray son haftaların formda ekibi İstanbulspor’u deplasmanda 2-0 yenerek çok önemli bir virajı geride bırakırken şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi Fenerbahçe’nin yarınki Trabzonspor maçını rahat izleme şansını elde etti. Sarı lacivertlilerle aradaki puan farkını -maç fazlasıyla- sekize çıkaran Aslan’a cumartesi günü şampiyonluğunu ilan etme fırsatı da doğdu.

Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’u ağırlayacağı maçta puan kaybetmesi durumunda Galatasaray sahasında Sivasspor’u mağlup ederse şampiyonluğunu ilan edecek. 68 puanda olan Fenerbahçe; Trabzonspor ile berabere kalırsa 69, Karadeniz ekibine yenilirse 68 puanda kalacak. Geride 2’si hükmen olmak üzere toplam 4 maçı olan Kanarya böylece maksimum 80 veya 81 puana çıkabilecek.

İstanbulspor - Galatasaray maçından sonra şampiyonu böyle ilan etti Kupanın iki kulpundan birden tuttu

HÜKMEN 3 PUAN CEPTE

Ligde 76 puanı bulunan Galatasaray ise Sivasspor’u yenerse 79 puana çıkacak. Bu karşılaşma sonrası 1’i hükmen olmak üzere toplam 3 maça çıkacak Galatasaray ise 82 puanı garantilemiş olacak.

Haberin Devamı

BANU YELKOVAN: ICARDI HEPİMİZE BAŞAKŞEHİR MAÇININ YENİDEN İZLETTİ

İlk golün atıldığı dakikalar da atan da geçen haftaki ile aynıydı.

Özellikle ilk yarısında büyük baskı kurduğu ve bu bölümün uzatma dakikalarında gelen penaltıyla 1-0 kazandığı Başakşehir maçına benzer bir ilk 45 dakika izledik. Belki sahada bu sezon defalarca izlediğimiz, ilk dakikadan itibaren rakibe baskı kuran, yıldız oyuncularından biri olmazsa diğeriyle gol atacağını hissettiren Galatasaray yoktu ama savunmada hiç pozisyon vermemesiyle de Başakşehir maçındaki performasını hatırlatıyordu.

RAKiBE POZiSYON VERMEDi 

İlk yarıda ceza sahasında 31 kez topla buluşmuş bir takım için, Rashica’nın direkten dönen (bu sezonun 20. kez direkten dönen topu olarak kayıtlara geçen) şutu dışında çok da net pozisyonu yakalayamamış olmak belki bu maçtan bol gol beklentisinde olanlarda hayal kırıklığı yaratmış olabilir. Ancak ligde son dört maçını kaybetmeyen ve geçen hafta hükmen kazandığı Hatay karşılaşması sonrası düşme potasından uzaklaşan ve rakip kim olursa olsun gol bulma konusunda zorlanmayan İstanbulspor’a pozisyon vermemiş olması da hanesine yazılacak artı puandı kuşkusuz.

Haberin Devamı

BiR GOL DAHA GEREKiYORDU 

Beklenen golün geldiği dakikalar ve penaltıdan fileleri havalandıran isim de Başakşehir maçını hatırlatacaktı. Rashica’nın ceza sahasında düştüğü pozisyona VAR’dan gelen penaltıyı, İcardi oldukça sert bir vuruşla ağlara yolladıktan sonra maç bir anda hızlandı. Her ne kadar İcardi’nin kaydettiği ikinci gol ofsayt gerekçesiyle kayda geçmediyse de ve Eze dışında ne kaleyi düşünen ne pozisyon yaratan bir rakip sahada olmasa da, İstanbulspor’un skor ne olursa olsun futbolundan ve golü düşünmekten vazgeçmediğini bilenler, deplasman sahasını kendi evine çeviren Galatasaray taraftarının rahatlaması için en az bir gol daha atması gerektiği açıktı.

Haberin Devamı

Ligin hem üst hem alt sıralarını yakından ilgilendiren maçta beklenen golün gelmesi için ikinci yarının son dakikalarında Nelsson’la başlayan atakta Kerem’in ara pasını beklemek gerekecekti. Ve golü bulan isim yine İcardi olacaktı.

İstanbulspor - Galatasaray maçından sonra şampiyonu böyle ilan etti Kupanın iki kulpundan birden tuttu

UĞUR MELEKE: LİGİN ÖNCE 18 TAKIMDAN 16 TAKIMA DÜŞMESİ GEREK

Bir takımın bay geçtiği 19 takımlı model sporseverler için ‘kâbus’ gibi.

Süper Lig’in 2019-2024 yılları arasında takım sayıları sırasıyla şöyle: 18, 21, 20, 19, 20... Böylece beş yıl içinde beş farklı takım sayısıyla oynanmış olacak Süper Lig. 150 yıllık futbol tarihinde dünya üzerinde bir örneği daha olduğunu sanmıyorum bu durumun. Ayrıca geçenlerde ufak bir araştırma yapmıştım, yine yeryüzünde bizden başka takım miktarı ‘tek sayı’ olan başka bir üst lig yok.

Haberin Devamı

‘TEK SAYI’ GARABETi

Gelecek sezon itibariyle sanırım bu ‘tek sayı’ garabetinden kurtuluyoruz. 2023-24’te Süper Lig 20 takımla oynanacak. Ancak benim esas merak ettiğim konu şu:

2024-25 sezonunda ligdeki takım sayısı ne olacak? 20 mi? Yoksa takım sayısını teker teker düşürme bahanesiyle yine 19’lu bir sezon mu oynanacak? Bir takımın ‘bay’ geçtiği bu 19 takımlı model, sporseverler için kâbus gibi bence. TFF’nin 2023-24 sezonunda Süper Lig’den 5 takım düşürmesi ve tekrar acilen 18’li modele dönmesi gerekiyor.

BELÇiKA GiBi YAPMALIYIZ

Takım sayısının 19-20-21’lerde dolaşması sadece kantitatif değil, kalitatif sorunlara da yol açıyor Türk futbolunda... İstanbulspor, Giresunspor, Ümraniye gibi takımların kadrolarının TFF 1. Lig’de bile şampiyonluğa oynayacağı şüpheliyken Süper Lig’de yarışıyor bu ekipler. Üstelik bu takımlardan en az birisi de ligde kalacak haliyle. Bu sezon Avrupa kupalarında çok iyi işler yapan ve sekizinci basamağa kadar tırmanan Belçika Ligi, yeni sezonda takım sayısını 18’den 16’ya düşürüyor. Çünkü daha rekabetçi, daha yoğun bir turnuva istiyor Belçika Futbol Federasyonu.

İTiŞ KAKIŞ VE KAOS 

Belki bu sezonun sonunda ligde kalacak İstanbulspor, dün daha ilk devrenin sonlarında mağlup duruma düştü ama ikinci yarıda hemen hemen hiçbir şey değişmedi sahanın içinde. Özellikle 46 ile 75 arası hemen hemen hiç futbol oynanmadı, garip bir orta saha mücadelesi, itiş kakış-kaos dışında hiçbir şey izlemedik maalesef. 75’teki kırmızı kart sonrası bile hem net pozisyonları bulan, hem de golü atan taraf Galatasaray oldu yine. Sarı kırmızılılar, UEFA Kupası zaferinin 23’üncü yıldönümünde 23’üncü şampiyonluk kupasının iki kulpundan birden tuttu böylece.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!