İspanya Grand Prix’ine üç farklı seri!

Güncelleme Tarihi:

İspanya Grand Prix’ine üç farklı seri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 15:30

Performans lastiklerinde dünyanın lider firması Pirelli, bu yıl ilk kez P Zero Orange sert, P Zero White orta ve P Zero Yellow yumuşak olmak üzere üç farklı sertlikteki Formula 1 lastik serisini İspanya Grand Prix’de piste çıkaracak.

Haberin Devamı

12-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek İspanya Grand Prix’de, Pirelli’nin yeni serisi, Katalonya Pisti’nin zorlu koşullarında ilk kez boy gösterecek. 

Takımların düzenli test alanı olan, iki ay önceki son yarıştan bu yana değişiklerin gerçekleştiği Barselona pisti, parkuru iyi bilenleri şaşırtabilir. Bu yıl pek çok takım, küçük değişikliklerden neredeyse tamamıyla yeniden tasarıma kadar farklı özelliklere sahip B spesifikasyonlu yarış otomobillerini Barselona’ya getirecek. Yarışta 7 set en yumuşak hamur, 4 set orta hamur ve 2 set en sert hamur lastik kullanılacak.

İspanya Grand Prix’ine üç farklı seri

Otomobil Yarışları Bölüm Başkanı Mario Isola, yarış hakkında şu değerlendirmede bulundu:

Haberin Devamı

“Bu, tüm takımların lastik tercihlerinin sabit olduğu son yarış. Monako’dan itibaren pilotlar önermek istedikleri her lastiğin hamur tipi için kendi tercihlerini yapıyorlar. Her ne kadar Barselona çok iyi bilinen bir pist olsa da otomobillerin aerodinamik evrimi, İspanya’ya getirilen en son yükseltme paketleri ile birlikte düşünüldüğünde performansın artması ama bozulma düzeylerinin de testlere göre daha yüksek olabileceği anlamına geliyor. Hava koşulları da Şubat ayına göre daha sıcak olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!