İpek Soylu kimdir, kaç yaşında? Tenisi neden bıraktı? İşte, kariyerine dair bilgiler..

Güncelleme Tarihi:

İpek Soylu kimdir, kaç yaşında Tenisi neden bıraktı İşte, kariyerine dair bilgiler..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 17:47

İpek Soylu tenis kariyerine son vermesinin ardından kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim olmaya başladı. Adana'da henüz 6 yaşındayken tenise başlayan İpek Soylu, 10 yaşında profesyonel kariyerine ilk adımı atarak uluslararası turnuvalara katılım sağlamıştır. Peki, İpek Soylu kimdir, kaç yaşında ve neden tenisi bıraktı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

15 Nisan 1996'da Adana'da dünyaya gelen İpek Soylu, tenise 6 yaşında Adana Tenis Dağcılık Kulübü'nde başladı. 10 yaşındayken Romanya'da katıldığı turnuva, kariyerinin profesyonel şekilde devam etmesinde etkili oldu.

2012 yılında Wimbledon gençler kategorisi teklerde ana tablo oynayarak bunu başaran ilk Türk raket olarak tarihe geçti.

2014 Amerika Açık çiftler kızlar kategorisinde İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte şampiyonluk yaşadı. İpek Soylu bu sonuçla Türk tenis tarihinde grand slam turnuvası şampiyonluğu yaşayan ilk ve tek sporcu oldu.

İpek Soylu, 2016'da Fransa Açık'ta ana tabloda mücadele ederek Çağla Büyükakçay'ın ardından bunu başaran ikinci kadın sporcumuz oldu.

Profesyonel tenis kariyerinde WTA sıralamasında teklerde en yüksek 151. sıraya çıkan İpek, çiftlerde ise 63 numarayı gördü.

Haberin Devamı

Milli tenisçi son yıllarda yaşadığı şanssız sakatlıklar sebebiyle kortlardan uzak kalıyordu.

BAKMADAN GEÇME!