Infantino: "VAR Sistemi'ni adım adım geliştirmeye devam ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Infantino: VAR Sistemini adım adım geliştirmeye devam ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 17:54

FIFA Başkanı Gianni Infantino, FIFA Futbol Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Infantino'nun Shangri-La Bosphorus Oteli'nde düzenlenen basın toplantısından öne çıkanlar şöyle:

"Türk kulüplerinin FIFA'da çok fazla dosyası var, bu konuda ne düşünüyorsunuz? 3 Temmuz sürecinde UEFA'da görev alıyordunuz. O süreçle ilgili bir pişmanlığınız var mı?" sorusuna Infantino, "Herhangi bir pişmanlık söz konusu değil. Sonuçta bağımsız kurullardan bahsediyoruz. Burada bir tek üzüntümüz şu olabilir. Bütün bu işlerden para kazanan sadece avukatlar. Sadece Türkiye'den değil bir çok ülkenin dosyaları var, sorunlar var. Finansal Fair play kurallarının devreye girmesiyle bir takım değişiklikler oldu. Kulüpler artık imkanları dahilinde transferi sürdürmeleri gerekiyor. Türkiye'deki durum artık iyileşiyor." dedi.

"Katar'da yapılması planlanan Dünya Kupası'nın bazı maçlarının Türkiye'de oynanması durumu olabilir mi?" sorusuna ise, "Türkiye, coğrafi olarak Katar'a yakın olmadığı için burada maç oynanması çok mümkün değil" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Infantino'ya "Galatasaray - Benfica maçında önemli bir hakem hatası oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde VAR sistemi kullanıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu soruldu.

"50 ülkede VAR sistemi kullanıyor. Yavaş yavaş ilerliyoruz. UEFA Avrupa Ligi'nde VAR sisteminin kullanılıp kullanılmayacağına UEFA karar verir. Biz FIFA olarak VAR'a çok inanıyoruz" diye yanıtladı.

Infantino: "Bence Türkiye büyük futbol şampiyonalarına ev sahipliği yapabilir. 2024 için Türkiye'nin adaylığı çok ilgi çekiciydi. Türkiye ne kadar aday olursa ben bundan memnuniyet duyarım. Ne kadar çok ülke adaylık için başvurursa o kadar iyi."

"VAR sistemi olumlu oldu. Türkiye'de de olumlu oldu. Elbette hatalar var. Gelişmekte olan bir sistem, bir bebek gibi. Hakem kararlarının doğruluğu yüzde 95 iken VAR sistemi ile yüzde 99'a çıkıyor. Hiçbir zaman kaybeden suçlu olmuyor. Eskiden hakem hatalıydı şimdi VAR sistemi hatalı görülüyor. Kimse kendini eleştirmiyor. Gittikçe daha fazla ülke VAR sistemini uygulamak istiyor. Adım adım geliştirmeye devam ediyoruz."

'2022'de Dünya Kupası'nda 48 takım olabilir mi? Bunu düşünüyoruz.'

Haberin Devamı

Infantino gün içerisinde CNN Türk'e de konuk olmuştu...

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!