İkizlerin takımlarında küme düşme korkusu

Güncelleme Tarihi:

İkizlerin takımlarında küme düşme korkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 13:15

İkiz kardeşler Hamit Altıntop ile Halil Altıntop, bugüne kadar hem aynı takımlarda hem de rakip takımlarda yıllarca mücadele etti. İkisinin de kariyeri başarılarla dolu. Ancak şimdi ikiz kardeşlerin ikisinin de takımı düşme korkusu yaşıyor.

Haberin Devamı

HAMİT Darmstadt'da, Halil de Augsburg’da oynuyor. Darmstadt’ın ligde kalması artık mucizelere bağlı. Halil’in formasını giydiği Augsburg'un ise son beş maçta alacağı sonuçlara göre kaderi belli olacak. İkisinin birden takımını kurtarması zor, ancak iki takımın aynı sözün ikinci lige düşmesi ihtimal dışı değil.

Ara transferde Hamit Altıntop’u renklerine bağlayan Darmstadt, iki sezondur Bundesliga’da mücadele ediyor. İlk sezonunda iyi bir çıkış yakalamış ve ligde kalmayı başarmıştı. Ancak ikinci sezonunda beklenen başarıyı bir türlü yakalayamadı. 30 maç sonunda 18 puanla ligin son sırasında. Puanların tamamını kendi sahasında alan Darmstadt, deplasmanda oynadığı bütün maçları kaybetti.

ÜÇ MAÇI DEPLASMANDA OYNAYACAK

Ligin son beş haftasındaki rakipleri ise Hamburg, Freiburg, Bayern Münih, Hertha ve Mönchengladbach. Hamburg, Bayern Münih ve Mönchengladbach ile deplasmanda, Hertha ve Freiburg ile kendi sahasında oynayacak. Hamit Altıntop, profesyonel futbol kariyerinde sırasıyla Schalke, Bayern Münih, Real Madrid ve Galatasaray gibi büyük takımlarda forma giydi. Şampiyonluklar yaşadı. Kariyerinde ilk kez alt sıralarda yer alan bir takımda oynuyor ve ilk kez ligden düşme stresi yaşıyor.

Haberin Devamı

HALİL ALTINTOP’UN ŞANSI DAHA YÜKSEK

Halil Altıntop’un formasını giydiği Augsburg ise 32 puanla ligde 16’ncı sırada. Son haftalarda aldığı galibiyetlerle umudunu artırdı. Geçen hafta Köln takımını deplasmanda yenerek altın değerinde üç puan aldı. Mainz, Hamburg ve Wolfsburg’un da maçlarını kazanmasıyla düşme hattının üstü adete ateş hattına döndü. Augsburg, son beş maçın ilkini Frankfurt deplasmanında oynayacak. Daha sonra kendi sahasında Hamburg’la karşılaşacak. Bu maç, ligde kimin düşüp düşmeyeceği açısından final maçı gibi olacak. Ardından deplasmanda Mönchengladbach ile oynadıktan sonra tekrar sahasında bu kez güçlü ligin takımlarından Dortmund'u ağırlayacak.

SON MAÇ HOFFENHEIM’LA

Son maçı ise deplasmanda Hoffenheim’a karşı oynayacak. Augsburg’da öncelikli hedef, ligi 15’inci veya daha üst sıralarda tamamlamak. Bunu başaramazsa, bu kez 16’ncı sırada bitirip İkinci Bundesliga’da sezonu üçüncü tamamlayan takımla en azından baraj maçı yapacak. İkiz kardeşler, uzun bir aradan sonra Bundesliga’da oynama heyecanı yaşıyor. Bu heyecanın son bulup bulmayacağı önümüzdeki haftalarda belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!