Her veda biraz zordur

Güncelleme Tarihi:

Her veda biraz zordur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2022 09:49

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, EuroBasket 2022 son 16 turunda Fransa'ya 87-86 yenilerek turnuvaya veda etti. Gökçe Alkan, 12 Dev Adam'ın dramatik şekilde çeyrek finalin kapısından döndüğü maçı değerlendirdi.

Haberin Devamı

EuroBasket 2022’nin son 16 karşılaşmasında uzatma sonucunda Fransa’ya 87-86’lık skorla mağlup olarak turnuvaya veda ettik. Ve her veda biraz zordur bu veda daha da zor oldu!

Herkes gibi çok üzgün olsam da yüzümde hala bir tebessüm var çünkü izlediğim mücadeleden son derece memnunum. A grubu aşamasında yaşanan sıkıntılar ve son olarak Shane Larkin’in karar maçında forma giyemeyecek olması takımın dengesini büyük oranda etkilemiş olsa da son topa kadar mücadeleden vazgeçmeyen 12 Dev Adam’ı izlemek harikaydı! Larkin’den bahsetmişken sağ elinden ameliyat olacağını ve 2 ay sahalardan uzak kalacağı bilgisini de vermiş olayım.

Tüm oyuncularımıza teşekkür ederken Buğrahan Tuncer’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Hepimizi ayağa kaldırıp maçı ateşleyen oldu Buğrahan. Eminim ki Türkiye-Fransa karşılaşmasını kariyerinin unutulmaz maçları arasına eklemiştir.

Haberin Devamı

MAÇTA NELER OLDU?

Rakip takım Fransa 7-0'lık seriyle maça başlarken, mücadelenin ilk çeyreği 18-11 Fransa üstünlüğüyle sona erdi. Eyvah dedim.

İkinci çeyrekte aradaki farkı korumakta ısrarcı olan Fransa, devre arasına 43-35 üstünlükle girdi. Eyvah demeye devam ettim.

3.çeyrekte işler değişmeye başladı ve 57-49 öne geçti 12 Dev Adam. Fransa’ya sadece 6 sayı şansı verdik ve 22 sayı da bulduk. İşte şimdi biz geldik dedim.

Son çeyreğe Fransa üstün başladı. Yeniden döndük ve milliler skoru 72-71’e getirdi derken maçın normal süresi 77-77 beraberlikle sona erdi. Yolumuz uzatmaya çıktı. Canınız sağ olsun dedim.

Uzatma sonucunda maçı Fransa 87-86 kazanıp çeyrek finale yükselirken, turnuvaya veda eden biz olduk. Ne olursa olsun her zaman #BizBirlikteyiz dedim.

Şimdi zaman ülke basketbolu için daha çok çalışmak ve birlikte olmaya devam etmek zamanı!

Çeyrek finale yükselen Fransa, bugün oynanacak olan Sırbistan-İtalya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!