Gümüşdağ: "2024'ü bize vermezlerse haksızlık olur"

Güncelleme Tarihi:

Gümüşdağ: 2024ü bize vermezlerse haksızlık olur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 15:03

Kulüpler Birliği Vakfı ve Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programına çok özel açıklamalar yaptı. 

Haberin Devamı

Gümüşdağ, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı’nın UEFA Yönetim Kurulu’na seçilmesinin yanı sıra, 2024 adaylık süreci, bayrağı Yardımcı’ya devreden Şenes Erzik’e yönelik eleştiriler ve Yıldırım Demirören’in lobi çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. 
 Gümüşdağ’ın Radyospor’a yaptığı özel açıklamalar şu şekilde : 

“TÜRKİYE OLARAK ORADA HEP OLMAK ZORUNDAYDIK”
Servet Bey’in UEFA Yönetimi'nde olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bir önceki süreçte de yönetimde olmasını arzu etmiştik. Ama o günkü şartlarda o desteği oylamalarda alamamıştık. Ona da çok üzülmüştük. Şenes Erzik’in yaptığı görevi, bir Türk futbol adamının yeniden yapacak olması gurur verici bir olay. Servet Bey ile görüştüm ve kendisini tebrik ettim. Avrupa ekonomisine baktığımızda 6. büyük ekonomiye sahibiz. Zaten Türkiye olarak yönetimde hep olmak zorundaydık. Servet Bey ile bu işin tamamlanması bence çok mutluluk verici bir olay. Tebrik ediyoruz. Hayırlı olsun.

Haberin Devamı

“SERVET BEY VAR DİYE KURALLAR HİÇE SAYILMAMALI”
Özellikle uluslararası anlamda kulüplerimizin Finansal Fair-Play noktasında sıkıntıları var. Bu konuda uyulması gereken kurallar belli. Sayın Yardımcı belirli noktalarda kolaylıklar sağlayacaktır ama UEFA'da yöneticimiz var diye kurallara uymamazlık yapmamalıyız. Lobi anlamında, oradaki haklarımız anlamında, uluslararası futbol arenasında bir Türk olması tabi ki önemli. Mutluluk duyuyorum. 

"YILDIRIM DEMİRÖREN'İ DE TEBRİK ETMEK GEREKİYOR"
TFF’de diğer vekiller de var. Servet Bey UEFA’dan sorumlu bir vekil olarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek. Diğer arkadaşlar da o yeterliliğe sahip. Yıldırım Demirören’i de mutlaka tebrik etmemiz gerekir. Çünkü kulis çalışmaları anlamında TFF Başkanı olarak bayağı yoğun bir dönemi oldu. TFF Başkanı ve yönetimini, Servet Bey’i kutlamak lazım. Bu süreçte TFF’nin UEFA ile daha iyi diyaloglar içinde olacağını düşünüyorum. Bunların da olumlu katkıları olacağını söyleyebiliriz. 

"EĞER 2024'Ü BİZE VERMEZLERSE HAKSIZLIK OLUR"
2024 süreci konusunda son ana kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı, spor kulüpleri, TFF olarak hepimizin desteği gerek. Bu desteği sağlayacağız. Servet Bey’in de o masada olması çok anlamlı ve önemli. Bizim desteğimiz de her zaman arkasında olacak. Bu tip bir organizasyona ev sahipliği yapacak en uygun ülke Türkiye’dir. 18 tane Süper Lig takımının 18 tane yeni stadı var. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Dolayısıyla bize vermezlerse haksızlık olur. Biz sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. 

Haberin Devamı

"ERZİK'E TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİYOR"
Açıkçası eleştirilerden ben çok haberdar değilim. Şenes Erzik Türk futboluna uzun yıllar hizmet vermiş bir insan. Orada bulunduğu süreç içinde elinden geleni yapmıştır. Dolayısıyla bence yaptığımız hizmetlerden ötürü Şenes Erzik’e teşekkür etmemiz lazım. (Ajansspor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!