Göksenin Köksal: Kadroda olurum, olmam ama görev geldiğinde hazırım

Güncelleme Tarihi:

Göksenin Köksal: Kadroda olurum, olmam ama görev geldiğinde hazırım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 10:56

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci tur I Grubu'nda Belçika ve Sırbistan ile önemli maçlara çıkacak.

Haberin Devamı

Kritik maçlar öncesi düzenlenen medya gününde Spor Arena Youtube kanalına özel açıklamalar yapan milli basketbolcularımızdan Göksenin Köksal, arkadaşımız Emrah Taşçı'nın sorularına samimi yanıtlar verdi.

Geride kalan maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Önümüzde zorlu iki maç var ve elemelerde toplamda 4 maça çıkacağız. Dünya Kupası'na gidebilmemiz için 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Milli Takım'ın Dünya Kupası şansını nasıl değerlendiriyorsun?

- En önemli şey maç maç düşünmek. Şu anki amacımız Belçika maçını kazanmak. Daha sonrasında da Sırbistan deplasmanı var. Sırbistan'da da Euroleague oyuncuları gelecek, kolay olmayacak. İlk başta burada Belçika'yı yenip daha sonra Sırbistan'da kazanmak istiyoruz. Maç maç düşünürsek şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. 

Haberin Devamı

Lig, Avrupa ve Milli Takım... Oyuncular zorlu bir süreçten geçiyor. Takımın fiziksel ve mental durumu ne durumda?

TAKIM OLARAK MORALİMİZ YÜKSEK

- Çok kolay bir maç programımız yok. Euroleague oyuncuları maç için gidip geri gelecekler. Ama moralimiz yüksek, ilk başta 2'de 2 yapıp daha sonra kalan maçları kazanarak Dünya Kupası'na katılmak istiyoruz.

Tekrardan Milli Takım formasına kavuştun, neler hissediyorsun?

BİR TÜRK OLARAK BU FORMAYI TAŞIMAK BÜYÜK BİR GURUR

- Geçen sezon da geniş kadroda vardım ama Anadolu Efes maçında bir sakatlığım olmuştu. Tabii ne zaman görev gelirse bir Türk olarak bu formayı taşımak bizim için çok büyük bir gurur. Kadroda olurum ya da olmam ama en önemlisi görev geldiğinde bu formayı en iyi şekilde taşıyabilmek. Aynı heyecan ve aynı mutlulukla buraya dahil oldum, çok güzel bir şey benim açımdan.

Taraftara bir mesajın var mı? Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

HERKESİ MAÇA BEKLİYORUZ

- Bütün herkesi maça bekliyoruz. Çok güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Belçika, Sırbistan kadar kuvvetli bir takım değil ama taraftarımızı arkamıza alıp burada güzel bir galibiyet alarak Türk halkına hediye etmek istiyoruz.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!