HAYALLER ŞAMPİYONLAR LİGİ, GERÇEKLER PLAY-OUT!

Güncelleme Tarihi:

HAYALLER ŞAMPİYONLAR LİGİ, GERÇEKLER PLAY-OUT
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 12:45

Bundesliga’da 34. hafta maçlarının ardından sezon sona erdi. Bayern Münih 27. şampiyonluğunu kutladı. Sezon başında Wolfsburg’a gidiş nedenini Şampiyonlar Ligi’nde oynamak olarak açıklayan Mario Gomez, takımıyla ligde kalmak için play-out oynayacak.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA’da 2016-2017 sezonu sona erdi. 34 maçlık maraton sonunda Bayern Münih 27. şampiyonluğunu daha önce ilan etmişti. Beş sezondur üst üste lig şampiyonluğuna ulaşan Bayern Münih, sezonun son maçında Freiburg’u konuk etti. Bayren Münih, son kez sahaya çıkan Philipp Lahm ve İspanyol futbolcu Alanso’nun oynadığı karşılaşmayı 4-1 kazandı. Böylece Lahm ve Alonso hem galibiyet hem de şampiyonluk sevinciyle futbola veda etti. 

DİNAZOR LİGDE KALDI
Sezonun son haftasında sonucu en çok merak edilen maç Hamburg ile Wolfsburg arasında oynandı. Hamburg, Wolfsburg’u 2-1 yendi, ligde kalmayı garantiledi. Ev sahibi ekibe, galibiyeti getiren isim bir gün önce 21. yaş gününü kutlayan Luca Waldschmidt oldu. Bu sonucun ardından puanını 38 yaşan Hamburg, puanını 38 yaptı ve ligi 14. sırada tamamlayarak ligde kaldı. Ligde kalması için beraberlik bile yeten Wolfsburg ise bir anda 16. sıraya geriledi. Mario Gomez’li Wolfsburg, 2. ligi 3. tamamlayan ekiple iki maç üzerinden play-out oynayacak.

Haberin Devamı

KÖLN 25 YIL SONRA
Sahasında Mainz’ı ağırlayan Köln, karşılaşmayı 2-1 kazanarak sezonu beşinci bitirdi. Böylece 25 yıl aradan sonra Avrupa’da mücadele etme hakkı kazandı. Dortmund ile Hoffenheim arasında haftalardır devam eden üçüncülük dördüncülük mücadelesi de sona erdi. Sahasında Werder Bremen’i 4-3 yenen sarı siyahlar, ligi üçüncü bitirerek Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmayı başardı. Maçta iki gol atan Aubameyang, gol sayısını 31 çıkardı. Augsburg ile 0-0 berabere kalan Hofffenheim ise ligi dördüncü bitirerek Devler Ligi gruplarına kalabilmek için eleme maçı oynama hakkı elde etti.

KORKUT GALİBİYETLE VEDA ETTİ
Tayfun Korkut’un teknik direktörlüğünü yaptığı Leverkusen son hafta Hertha Berlin’e konuk oldu. Deniz Aytekin’in yönettiği maçı Leverkusen 6-2 kazandı. Düşmesi daha önce kesinleşen Darmstadt Mönchengladbach deplasmanında 2-2 berabere kaldı. İngolstadt da Schalke ile 1-1 berabere kalarak lige veda etti. Berabere sonuçlanan bir diğer karşılaşma da Frankfurt ile RB Leipzig arasında oynandı. İki takım 2-2 berabere biten maçta birer puan aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!