"Gelecek sezon Euroleague'de olacak Türk takımları..."

Güncelleme Tarihi:

Gelecek sezon Euroleaguede olacak Türk takımları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 13:40

Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu, gelecek yıl THY Euroleague'de mücadele edecek Türk takım sayısını açıkladı.

Haberin Devamı

THY Euroleague ile İstanbul’da yapılacak Final Four’da sağlık sponsoru olan Acıbadem Üniversitesi arasında yapılan protokolde Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu önemli açıklamalarda bulundu.

Bertomeu, “Biz halen daha ligi inşaat etme aşamasındayız. Şu an Türk 4 takım var. Gelecek yıl da 2 tane olacak. Bu daha en başından belliydi. Böyle bir karar alınmıştı. Sistemde Türkiye'den daha fazla takım istiyoruz. Bu yeni takımlar Eurocup’tan mı gelecek, ulusal liglerden mi gelecek bu tartışmaya açık bir konu. Önümüzdeki sezon herhalde bu tartışmayı gerçekleştiriyor olacağız. Euroleague’de bir ülkenin yüzde 25 temsil ediliyor olması da güzel bir şey. Bunda şikayet etmemek gerekir diye düşünüyorum'' şeklinde görüş bildirdi.

Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in Türk basketbolunda başarılı takımlar olduğuna dikkat çeken  Jordi Bertomeu, ''Yıllar boyunca bunda bir şüphe olmadı. Şimdi anlıyoruz ki basketbol Türkiye’de gelişmeye devam ediyor. Bizim sorunumuz ve sorumluluğumuz ülkenin büyümesini yeni ligin yeni yapısıyla beraber eşgüdümlü şekilde yürütebilmek. Geçmişte Euroleague her zaman için esneklik tanıdı. 2000 yılında Yunanistan ve İtalya’dan 4'er takım vardı. Şimdi Yunanistan’dan 2, İtalya’dan 1 takım var. Bu milli şampiyonalara nasıl önem verdiğimizi gösteriyor. Mesela Almanya da aynı süreçten geçiyor. Biz ligimizi her zaman o ülkedeki basketbolun büyümesine paralel olarak şekillendiriyoruz. Bu yüzden de Türkiye’deki basketbol büyüyor. Biz de bu revizyonları gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Udoh konusunda karar ObradovicinTarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!