Gazi Koşusu’nun son kazananı Özcan Yıldırım: Bu sene de kupayı alacağız

Güncelleme Tarihi:

Gazi Koşusu’nun son kazananı Özcan Yıldırım: Bu sene de kupayı alacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 13:24

Geçen yıl 96. Gazi Koşusu’nu birincilikle bitiren jokey Özcan Yıldırım, 97. Gazi Koşusu ile ilgili yaptığı açıklamada,"Yarışı istediğimiz yerlerde takip edersek bu sene de inşallah kupayı alacağız" dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl 97. kez düzenlenecek olan ve Türk atçılığının derbisi olarak bilinen Gazi Koşusu’nda Lord of Pelennor isimli atla yarışacak olan jokey Özcan Yıldırım, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Geçen yıl düzenlenen Gazi Koşusu’nda zafere ulaşan Özcan Yıldırım, bu yıl da kendisini birinciliğe en yakın adaylardan biri olduğunu dile getirerek, "Bu sene de şanslı bir ata biniyoruz. İlk 3- 4 at içerisinde. Aslında Gazi’yi kazandıktan sonra her şey bitiyor mu dediğinizde, sene geldiğinde aynı heyecanla başarı elde etmek istiyorsunuz. Bu sene de başarıya yakınız. Yarış şansı yanımızda olursa birinciliğe en yakın adaylardan biri olduğumu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Kupaya tekrar çıkacağımızı düşünüyorum"

Gazi Koşusu’nda tecrübeli jokeylerle yarışmanın kendileri için iyi olduğuna değinen Özcan Yıldırım, "Biz de 15 senedir Gazi’ye katıldık. Üçüncülük, dördüncülük, ikincilik ve en son geçen sene birincilik elde ettik. Aslında ne kadar tecrübeli jokeyler olursa o kadar bizim için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu sene de yarışın bence iyi ve süratli geçeceğini düşünüyorum. Bizim at da bekleyen bir at. Yarış şansı yanımızda olup, yarış içinde iyi yerlerde gidersek atımız o gün içinde sıkıntı yaşamadan gelirse, inşallah kupaya tekrar çıkacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu sene de kupayı inşallah alacağız"

97. Gazi Koşusu’nda yarışacağı atı Lord of Pelennor hakkında da bilgi veren Özcan Yıldırım, "Atım Bursa’daydı. İyi bir ekipte. Sürekli Gazi kazanan bir ekipte. Görüştüğümde her şey gayet güzel şekilde devam ediyor. Güzel şekilde ve son yarışlarına baktığımızda bir tık daha iyi seviyede koşacağını düşünüyorum. İlk defa geçen Sait Akson koşusunda bindim. Bekleyen bir at. Sinir sistemi biraz rahat, sakin olduğunu düşünüyorum. O da benim için avantaj olacak. Yarışta istediğimiz yerlerde takip edersek bu sene de inşallah kupayı alacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

ERHAN AKTUĞ: ÇOK HEYECANLIYIM

Gazi Koşusu’nda Samurai Kajiki isimli atla yarışacak olan genç jokey Erhan Aktuğ da açıklamalarda bulundu. Gazi Koşusu’nda at binecek olmasından dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Aktuğ, "Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlenen 97. Gazi Koşusu’na ulu önderimiz adına düzenlenen bu koşuya katılmaktan çok heyecanlı ve çok mutluyum. İnanılmaz bir his. Ülkemizin derbisi. En büyük yarışı. İnanılmaz bir atmosferi var. Hipodrom o gün tıklım tıklım oluyor. 30-40 binleri görüyoruz. Bu bizim için inanılmaz bir rakam. Bunun için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"Büyük jokeyler arasında yarışmak onur ve gurur verici"

Gazi Koşusu’nda büyük jokeylerle yarıştığından dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Erhan Aktuğ, "Gazi Koşusu, jokeyleriyle beraber atlarla beraber tam olarak Şampiyonlar Ligi diyebileceğimiz ortam. Türkiye’nin en iyi jokeylerinin en iyi 3 yaş safkanlarının katıldığı bir koşu. Bu kadar büyük jokeyler arasında Halis Abi gibi Özcan abi gibi Gökhan abi gibi büyük jokeylerin arasında binebilmek gerçekten onur ve gurur verici bir şey. Onların arasına girebileceğimizi bir nebze de olsa insanlara kanıtlamış olmak istiyoruz. Çok mutluyum onlarla yarıştığım için"ifadelerine yer verdi.

"Halis Karataş Türkiye’nin en iyi jokeylerinden biri"

Örnek aldığı jokeyin ise Halis Karataş olduğunu ifade eden genç jokey, "Jokeyler arasında klasik bir cevaptır bu ama Halis Karataş. Gerçekten bence Türkiye’nin en iyi jokeylerinden bir tanesi. 7 bin üzerinde yarış kazanmak olacak bir şey değil. Hedefim baş jokey olmak ilk 5 jokey arasına girebilmek. Bunun için çok çalışıyorum. Çalışmaya da devam edeceğim" açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!