Gareth Bale kimdir? Gareth Bale kaç yaşında ve nereli? İşte biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Gareth Bale kimdir Gareth Bale kaç yaşında ve nereli İşte biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 10:32

Galler’in efsane futbolcusu Gareth Bale, futbolu bıraktığını açıkladı. Formasını giydiği tüm kulüplere teşekkür eden tecrübeli oyuncu kariyerinde bir çok başarıya imza attı. Bu gelişmenin ardından, oyuncunun kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Gareth Bale kimdir? Gareth Bale kaç yaşında ve nereli?

Haberin Devamı

Galler'de 6 kez yılın futbolcusu seçilen ve kariyerinde bir çok kupa kazanan Bale, kariyerinde zirve dönemine Real Madrid yıllarında yaşadı. Eflatun-beyazlı formayla 5 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 4 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 3 La Liga şampiyonluğu, 3 UEFA Süper Kupa, 3 İspanya Süper Kupa, 1 İspanya Kupa şampiyonluğu yaşayan Galli futbolcu, Los Angeles FC kulübüyle de MLS şampiyonluğu yaşadı. İşte, Gareth Bale'nin biyografisi...

GARETH BALE KİMDİR?

Gareth Frank Bale 16 Temmuz 1989 tarihinde Cardiff şehrinde dünyaya geldi. 17 Nisan 2006'da Southampton adına ilk maçına çıktığında Southampton takımı adına forma giyen en genç ikinci futbolcu oldu.

2006-07 sezonunun ikinci maçında diğer bir frikik golünü St.Mary Stadı'nda Coventry City takımına karşı attı. Bale'in "frikik uzmanlığı" ünü West Bromwich Albion'a attığı golle daha da arttı. 16 Aralık 2006 itibarıyla Bale Sunderland, Hull ve Norwich City'ye attığı birer golle gol sayısını beşe çıkardı.

Haberin Devamı

6 sene boyunca Tottenham Hotspur'da forma giydi. Sol kanat dışında, sağ kanat ve forvet arkası mevkiinde de oynadı. Üstün başarısı ile herkesin dikkatini çeken Bale, 1 Eylül 2013 tarihinde 100 milyon euro bonservis ücretiyle Real Madrid'e transfer olarak Cristiano Ronaldo'nun en pahalı futbolcu olma unvanını elinden aldı.

19 Eylül 2020 tarihinde Bale, kiralık olarak Tottenham Hotspur'a geri dönmüştür.

Galler Milli Takımı ile 111 maçta 40 gol atan Gareth Bale, ülkesinin futboldaki başarısında önemli rol oynadı.

64 yıl sonra Dünya Kupası sahnesine çıkmasında kaptanlık yapan 33 yaşındaki oyuncu, 2016 ve 2020 Avrupa Şampiyonası'nda da Galler'in finallerine gitmesinde performansıyla önemli isimlerden oldu.

Bale, kariyeri boyuncu çıktığı 554 maçta 186 gol ve 139 asiste imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!