Galatasaray'ın UEFA'daki rakibi Östersunds hangi ülkenin takımı.. İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın UEFAdaki rakibi Östersunds hangi ülkenin takımı.. İşte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 15:55

Galatasaray'ın UEFA ön elemesinde karşılaşacağı rakip belli oldu. Şimdi spor severler Östersunds takımı ve kenti hakkında detaylı bilgileri merak ediyor. Peki Östersunds hangi ülkenin takımıdır? İşte detaylar

Haberin Devamı

- Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi Östersunds, İsveç 1. Ligi Allsvenskan'de mücadele ediyor.

- Nisan ayında başlayan Allsvenskan Ligi'nde 12 maça çıkan Östersunds, 6 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 21 puan aldı ve 3. sırada.

- Geçtiğimiz sezonu 8. sırada bitiren Östersunds, İsveç Kupası'nı kazanarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazandı.

- Takımın en golcü oyuncuları; Jamie Hopcutt (5), Saman Ghoddos (3), Curtis Edwards (3) ve Brwa Nouri (3).

- Takımın başında 2010-2011 yılından bu yana 42 yaşındaki İngiliz teknik direktör Graham Potter.

- Östersunds, maçlarını 2007 yılında yapılan 8 bin 466 kişilik Jämtkraft Arena'da oynuyor.

- Geçtiğimiz sezon İsveç Futbol Ligi Allsvenskan'ı 8. sırada bitiren Östersunds, İsveç Kupası finalinde Norrköping'i 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı.

Haberin Devamı

- Transfermarkt verilerine göre toplam piyasa değeri 7 milyon euro olan İsveç ekibi'nin en değerli oyuncusu, 800 bin euro ile forvet oyuncusu Saman Ghoddos. Ghoddos, takıma 2016 yılında 75 bin euroluk bonservis bedeliyle katılmıştı.

ÖSTERSUNDS
Östersunds1996 yılında kurulan ve İsveç Ligi'nde yer alan ekiptir.

Östersund, İsveç'in orta-kuzey kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Jämtland bölgesindeki ormanlık arazilerde kuruludur. Kent aynı zamanda Jämtland ilinin de yönetim merkezidir. İsveç'in en büyük beşinci gölü olan Storsjön'ün doğu kıyılarında kurulu olan Östersund, Frösön adasının karşısında yer alır. Kent, bölgedeki en önemli yerleşim yeri olduğu gibi, bir ticaret ve sanayi merkezidir. Bunların yanında 21. yüzyıldaki kapanışından önce kent, İsveç'in en büyük garnizonlarından birine de ev sahibiydi. Yine kentteki Mittuniversitetet üniversitesinin kampüsünde 7,000 öğrenci bulunmaktadır. Kent barındırdığı 44,000'lik nüfusuyla ülkenin yirmi dördüncü, İskandinavya'nın kırk altıncı büyük yerleşimidir.

Başta Norveç'e dahil olan kent, İsveç'in bu kent ve çevresinde üstünlük sağlama girişimleriyle ele geçirildi. Östersund, İsveç'te 18. yüzyılda kurulan ve kent konumuna alınan tek kenttir. Kentin kuruluş amacı, Jämtland bölgesinde yalnız kalan İsveçli nüfusu için yeni bir ticari merkez açmaktı. Uzun süre ticaretin gelişmesi için çalışılsa da, kent nüfusu uzun süre düşük seviyelerde kaldı. Ancak 19. yüzyılda gelen demiryolu hattı, şehri kısa sürede kalkındırdı ve nüfus ivmeyle artmaya başladı.

Haberin Devamı

Östersund, İskandinavya yarımadasının iç kesimlerdinde yer alıp, ulaşım hatlarıyla doğuda İsveç kenti Sundsvall ile, batıda Norveç kenti Trondheim ile doğrudan bağlıdır. Şehrin bulunduğu yer, gölün doğu kıyısındaki engebeli araziler olup, ayrıca İsveç'in ve Jämtland bölgesinin de ortasında yer alır.

Kentin iklimi kuzey enlemlerinde yer almasına rağmen ılımandır. Yıl boyunca kimi zamanlarda kuzeyden ve kuzeybatıdan yerel kutup rüzgarları eser. Bunlar nordvästan (kuzeybatılı) veya kallvästan (soğuk-batılı) gibi isimler alırlar.[6] Ancak yine de kent, aynı enlemdeki birçok yerden daha ılık kışlara sahiptir. Kent, yılda ortalama 654 saat güneş görür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!