Galatasaray'da hedef, Türkiye Kupası'nı kazanmak! Cenk Ergün'den açıklamalar...

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda hedef, Türkiye Kupasını kazanmak Cenk Ergünden açıklamalar...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 16:01

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turunda Trendyol 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor ile eşleşti. Sarı-kırmızılı ekibin Futbol Direktörü Cenk Ergün kuranın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, "Bütün kulüplere hayırlı olsun. Bu turdan kupaya dahil olduk. Türkiye Kupası’nı en çok kazanma şerefine nail olmuş bir kulüp olarak yine amacımız kazanmak olacak. Çok yoğun bir maç trafiği içerisindeyiz. Bugünden senenin sonuna kadar 21 gün içerisinde 6 maçımız olacak. Bu maç trafiği içerisinde her maç birbirinden önemli. Bizim amacımız da bütün maçlara her zaman olduğu gibi kazanmak ümidiyle çıkıp, Türkiye Kupası’nda da değerli rakibimiz Ümraniyespor’u güzel bir oyunla yenir bir sonraki tura geçmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"MAÇ YOĞUNLUĞU NE OLURSA OLSUN..."

Yoğun maç trafiğinden geçtiklerine dikkat çeken Ergün, "Kolay değil. Her sene artan maç sayısı var. Ligimizin 20 takımla oynanıyor olması, Türkiye Kupası’na dahil olmamız, Avrupa kupalarında ön eleme turlarından sonra gruplara dahil olmamız, bunun yanında yoğun milli maç trafiği var. Avrupa Kulüpler Birliği’nin de en önemli gündemleri biri. Bu kadar artan maç sayısı hem futbolculara yorgunluk hem de sakatlık riskini yükselten bir durum. Geniş kadrolarımız, genç takımlarda oynayan kardeşlerimiz, bu müsabakalar içerisinde teknik heyetimiz her birinden faydalanmaya çalışacaktır. Bize de düşen, maç yoğunluğu ne olursa kazanmak umuduyla çıkmak" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!