Galatasaray transfer haberleri | Transferde son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray transfer haberleri | Transferde son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 14:59

Galatasaray, gelecek sezon için iddialı bir ekip kurmak adına çalışmalarına hız verdi. Son günlerde basında yer alan haberlerde takımda gidecek ve kalacak oyuncuların isimleri konuşulmaya başladı. Peki, Galatasaray'da hangi futbolcular gidecek? Galatasaray hangi oyuncuları transfer edecek?

Haberin Devamı

Süper Lig'de 2017-2018 sezonun bitmesinin ardından transfer dedikoduları da konuşulmaya başladı. Son sezonu şampiyon olarak tamamlayan Sarı Kırmızılı ekip, gelecek sezonda mücadele edecek olan kadrosunu kurma çalışmalarına şimdiden başladı. İşte, gündemdeki Galatasaray transfer haberleri ve transferlerdeki son gelişmeler...

GALATASARAY TRANSFER HABERLERİ

Süper Lig'in yıldızı Galatasaray'da

Galatasaray, geçen sezon Akhisarspor forması giyen ve sözleşmesi sona eren Muğdat Çelik ile 3 yıllığına anlaştı. Galatasaray, geçen sezon Teleset Mobilya Akhisarspor forması giyen Muğdat Çelik ile prensip anlaşmasına vardı. Yeni sezon öncesinde transfer görüşmelerine başlayan Galatasaray, ilk transferini yapmak üzere. Akhisar Belediyespor ile sözleşmesi sona eren Muğdat Çelik ile el sıkışıldı. Sarı - Kırmızılıların tecrübeli oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Galatasaray, Muğdat Çelik ile Türk lirası üzerinden anlaşmaya vardı. Muğdat Çelik, geçen sezon Akhisar Belediyespor formasıyla 4 gol - 4 asistlik performans göstermişti.

Haberin Devamı

Gomis için dev takas teklifi

Yıldız futbolcu için yıllık 2.8 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme ve bir oyuncu takas teklifi geldiği iddia edildi. Fransız yıldızı geri isteyen Marsilya G.Saray'ın kapısını çalmaya hazırlanıyor. Bafetimbi Gomis'e yıllık 2.8 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme teklif eden Marsilya, sarı-kırmızılı kulübe ise Mitroglou'yu vermeye hazır. Germain ve Konstantinos Mitroglou'dan beklediğini alamayan Marsilya, Ben Yedder ve Balotelli ile görüşmesine karşın önceliğini Galatasaray'da harika bir sezon geçiren Gomis'e verdi.

Süper Lig'in tamamlanmasının ardından Fransa'nın yolunu tutan tecrübeli oyuncunun, geçen sezon teknik direktör Rudi Garcia'nın takımda kalmasını istemesine rağmen kendisini takımdan gönderen Sportif Direktör Andoni Zubizarreta ile görüşmesi gündem oldu. Ünlü spor adamı, "Seni yeniden aramızda görmeyi çok istiyoruz" ifadesini kullanarak Bafetimbi Gomis'e yeni önerisini iletti. Zubizarreta 'nın Gomis'e geçen sezon teklif ettiği yıllık 1.7 milyon euro'dan 3 yıllık teklifi bu yıl 2.8 milyon euro'ya çıkardığı bu rakamın Gomis'in geçen sezon kalmak için istediği 2 milyon euro'nun çok çok üstünde olduğu belirtildi. Zubizarreta'nın Gomis'i almak için G.Saray'a da 30 yaşındaki Mitroglou'nu 2 yıl kiralık olarak vermeye hazır olduğunu bildirildi.

Haberin Devamı

Gomis, Marsilya'nın Mitroglou'yu tercih etmesinin ardından Yunan forvetle ilgili konuşmuştu. Fransız SFR Sport'a demeç veren Gomis, "Açıkçası Mitroglou'dan aşağı kalır yanım yok. Marsilya, benim yerime benden daha yüksek bir ücrete Mitroglou'yu aldı. Benden daha iyi bir oyuncu olduğunu sanmıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 30 yaşındaki Yunan yıldız Mitroglou, Mönchengladbach, Olympiakos, Panionios, Fulham, Benfica ve Marsilya formaları giydi. Kariyeri boyunca 427 maçta oynadı, 219 gol atıp, 36 da asist yaptı.

Bafetimbi Gomis, imza parasıyla birlikte Galatasaray'a geçen sezon 5 milyon Euro'ya mal oldu. Buna karşılık Marsilya ise Gomis'in yerine aldığı Mitroglou'na 15 milyon Euro ödedi. Ancak Yunan oyuncu, beklentilerin altında kaldı ve selefinin çok gerisinde kaldı. G.Saray yönetimi, Bafetimbi Gomis'i bırakmak istemiyor ama gitme ihtimalini de göz önünde bulundurmayı ihmal etmiyor. Sarı-kırmızılıların Sporting'de forma giyen Bas Dost ile yakından ilgilendiği belirtiliyor. Sporting ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu, 49 maçta attığı 34 gol ve 7 asist ile müthiş bir sezon geçirdi.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in listesinde 9 isim var

Yeni sezon için kolları sıvayan G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, yönetime sunduğu raporunda kadro derinliğini şart koştu. 3 kulvarda birden yarışacak takımının başarılı olabilmesi için her mevkide en az 2 oyuncunun elinde bulunması gerektiğini düşünen İmparator’un, “Alternatifli kadroya ihtiyaç var. Rekabet olmazsa başarı da olmaz” dediği bildirildi.

Şu anda sağ bek dışındaki her mevkide sıkıntı olduğunu gören Terim’in, birkaç mevkide oynayabilecek ‘joker’ oyunculara yönelmeleri gerektiğini yönetime bildirdi. Transfer için ön çalışmalara başlayan Mustafa Cengiz yönetimi, cuma günü açıklanması beklenen UEFA kararının ardından rotayı belirleyecek.

Haberin Devamı

Kadro kısıtlaması gelirse, birkaç mevkide forma giyebilen çok özellikle oyunculara ağırlık verilecek. ‘Sattığın kadar al’ yaptırımının uygulanması halinde ise Terim’in düşünmediği isimler gönderilecek ve kaynak yaratılacak. Daha sonra da alternatifli kadro için imzalar atılacak.

YEDEK KALECİ: Türkiye Kupası maçlarında sorun yaşatmayacak deneyimli bir kaleci aranıyor. Serkan Kırıntılı’nın ismi geçiyor.

STOPER: Gözden düşen Maicon satış listesinde. Denayer’in durumu belirsiz. Terim bu bölgeye en az 2 takviye istiyor.

SOL BEK: Nagatomo için çalışılıyor. Kiralıktan dönen Carole alternatif görülüyor. Uğur Çifçi’nin adı geçiyor.

ORTA SAHA: Oyunun akışını yönlendirecek bir isim isteniyor. Donk kalacak. Nuri Şahin iknaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

SAĞ KANAT: Feghouli teklif gelirse satılacak. Terim, Sinan’a daha fazla şans verecek. Transfer için aklındaki isim ise Emre Mor.

10 NUMARA: Terim, Belhanda’da ışık görmüyor. Çok yönlü bir oyuncu bakılıyor. A.Alanya’dan Emre Akbaba’nın adı geçiyor.

SOL KANAT: Cazip teklifler gelen Rodrigues kalsa da Terim bu bölgeye mutlaka bir oyuncu takviyesi talep ediliyor.

FORVET: Gomis’in yanına bir golcü daha alınması raporunu veren Terim, Fransız yıldızın yükünü hafifletmek istiyor. Araştırmalar devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!