Galatasaray, Bayern Münih karşısında rekora imza attı! Mauro Icardi bir kez daha büyüledi...

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray, Bayern Münih karşısında rekora imza attı Mauro Icardi bir kez daha büyüledi...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 20:41

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü maçında Bayern Münih’i talihsiz bir şekilde 3-1 kaybeden Galatasaray'da sakatlık sonrası büyük fedakarlık yaparak ilk 11'deki yerini alan Mauro Icardi, jeneriklik bir gol kaydetti. Arjantinli yıldız, Bayern Münih filelerini sarsarak efsane golcü Samuel Eto'o'dan sonra bir ilke imza attı. Galatasaray, üstün bir oyun sergilediği maçtan puansız ayrılırken Real Madrid'den sonra Bayern'i en zorlayan takım oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü maçında Bayern Münih’i şut bombardımanına tutarken sahadan istemediği bir sonuçla ayrıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 9’uncu haftasında 2-1 kazanılan Beşiktaş derbisinin ilk 11’inde tek değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, sol bekte Angelino’nun yerine Kazımcan Karataş’ı görevlendirdi.

Kaleyi Muslera’ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş’tan oluşturdu. Orta alanın ortasında Torreira - Kaan Ayhan ikilisini bozmayan Buruk; hücum hattının sağında Tete, ortasında Kerem Aktürkoğlu, solunda ise Zaha’yı oynattı. Okan Buruk’un gol yollarındaki tercihi ise Arjantinli golcü Mauro Icardi oldu.

Galatasaray, Bayern Münih karşısında rekora imza attı Mauro Icardi bir kez daha büyüledi...

Haberin Devamı

ICARDİ İLK 11’DE

Galatasaray’da Mauro Icardi, Bayern Münih karşılaşmasına ilk 11’de başladı. Süper Lig’in 9’uncu haftasında Galatasaray, Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etmiş ancak golcü oyuncu Mauro Icardi, Ghezzal ile girdiği ikili mücadele sonrasında karşılaşmaya sekerek devam etmişti. Mücadelenin ardından stadyumdan da sekerek ayrılan Icardi’nin Bayern Münih karşılaşmasında görev alıp almayacağı netlik kazanmamıştı. Tecrübeli golcü, Alman ekibi karşısında mücadeleye ilk 11’de başladı.

ZIYECH 5 MAÇ SONRA KADRODA

Sarı-kırmızılı ekibin Faslı yıldızı Hakim Ziyech, 5 maçlık aranın ardından Bayern Münih mücadelenin kadrosuna dahil edildi. Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, son olarak Süper Lig’in 6’ncı haftasında oynanan Başakşehir karşılaşmasında görev almıştı. Başakşehir karşılaşmasında attığı golle takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Ziyech, o karşılaşmanın ardından sakatlığı nedeniyle forma giyememişti. Ziyech, Süper Lig’de 4, Şampiyonlar Ligi’nde ise 1 maçta görev yapamamıştı.

Galatasaray, Bayern Münih karşısında rekora imza attı Mauro Icardi bir kez daha büyüledi...

Haberin Devamı

ÖNCE PENALTIYI ALDI

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray; Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi, Lucas Torreira ile gol fırsatlarından yararlanamazken 28. dakikada penaltı kazandı.

Arjantinli yıldız Mauro Icardi, sol kanattan ceza sahası içine gönderilen topa yönelirken Kimmich'in müdahalesi yerde kaldı ve hakem İtalyan hakem Davide Massa tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Galatasaray, Bayern Münih karşısında rekora imza attı Mauro Icardi bir kez daha büyüledi...

PANENKA ATTI

Penaltı atışında topun başına geçen Icardi, "Panenka" vuruşuyla Bayern kalecisi Ulreich'i çaresi bıraktı ve maça eşitliği getirdi.

Mauro Icardi harika golü, sosyal medyada binlerce beğeni alırken taraflı-tarafız tüm futbolseverler Arjantinli yıldızın klasına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

SAMUEL ETO'O'DAN SONRA İLK

Öte yandan Mauro Icardi, Samuel Eto'o'dan (2008/09) bu yana bir Şampiyonlar Ligi sezonunda hem Manchester United hem de Bayern Münih filelerini havalandıran ilk santrfor oldu. 

PANENKA VURUŞU NEDİR?

Bu vuruş tekniğinde futbolcu, topun kalenin ortasından aşağıya doğru süzülerek gitmesini sağlar.

Vuruş tekniği, Antonin Panenka tarafından 1976'da Avrupa Şampiyonası finalinde Almanya ve Bayern Münih’in efsane kalecisi Sepp Maier'i alt etmek için ilk kez kullanıldı.

G.SARAY, BAYERN'İ BUNALTTI

Sarı kırmızılılar, Bayern Münih karşısında çok etkili bir 70 dakika oynarken Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi ve Lucas Torreira ile birçok fırsattan yararlanamadı.

Haberin Devamı

BAYERN'E REKOR ŞUT

Galatasaray, Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2003/04'ten bu yana bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında Bayern Münih kalesine en fazla şut çeken takım oldu.

Galatasaray, Nisan 2017'den bu yana (Real Madrid - 30 şut) bir Şampiyonlar Ligi maçında Bayern Münih kalesine en fazla şut çeken (20 şut) takım oldu.

BAKMADAN GEÇME!