Fortuna Sittard başkanı kimdir? Fortuna Sittard hangi ligde ve değeri ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Fortuna Sittard başkanı kimdir Fortuna Sittard hangi ligde ve değeri ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2020 14:35

Düşme potasında yer alırken bir anda Hollanda 1. Ligi'ne çıkmayı başaran Fortuna Sittard, 17 yıllık hasretini Türk başkanı Işıtan Gün sayesinde giderdi. Fortuna Sittard'ı satın almasının ardından ufak dokunuşlarla düşme potasından uzaklaştıran Işıtan Gün, sonraki sene bu yapılanmasını genç oyuncular üzerinde kurgulamasıyla takımı transferden para kazandıracak konuma getirdi. Peki, Fortuna Sittard takım değeri şu an ne kadar? İşte, Fortuna Sittard Başkanı Işıtan Gün hakkında merak edilen bazı bilgiler ve takım hakkında detaylar

Haberin Devamı

Son günlerde Acun Ilıcalı'nın satın alacağı iddia edilen Hollandalı Fortuna Sittard kulübü, son günlerde ülkemizde de gündemde yer alıyor. Ligin son sıralarında düşmeme mücadelesi veren takımın satın alma süreci dolayısıyla değeri ve hangi ligde oynadığını merak eden futbolseverler, internet üzerinden Fortuna Sittard hangi ligde sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Fortuna Sittard Başkanı Işıtan Gün kimdir ve takımın değeri ne kadar?

FORTUNA SİTTARD BAŞKANI KİMDİR?

Son yıllarda Hollanda Ligi'nde en çok konuşulan takımlarından birisi olan Fortuna Sittard kulübünü 2016 yılında satın alan Işıtan Gün, 2017/2018 sezonunda takımı 1. Lig'e çıkarmıştır. Geçtiğimiz sezonu 15. sırada bitiren Fortuna Sittard, bu yıl da bu seviyelerde hareket ediyor. 

1975'te Ankara'da dünyaya gelen Işıtan Gün, Kadıköy Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ve City University New York'ta öğrenim gördü.

Haberin Devamı

Enerji sektöründe finans ve iş geliştirme konularında yöneticilik yapan Işıtan Gün, Ünal Aysal başkanlığındaki Galatasaray'da da yöneticilik yaptı.

Fortuna Sittard başkanı kimdir Fortuna Sittard hangi ligde ve değeri ne kadar

FORTUNA SİTTARD HANGİ LİGDE?

Fortuna Sittard, Ajax, PSV Eindhoven ve AZ Alkmar gibi takımların da yer aldığı Hollanda 1. Ligi'nde mücadele etmektedir. Kadrosunda 29 futbolcu yer alan Fortuna Sittard'ın yaş ortalaması ise 22'dir.

FORTUNA SİTTARD DEĞERİ NE KADAR?

Fortuna Sittard'ın güncel toplam piyasa değeri 12 milyon 150 bin Euro'dur. Bu değer resmi veri niteliği taşımamakla birlikte kulüp içerisinde bulunan futbolcuların piyasa değerleri de baz alınarak hesaplanmıştır. 

BAKMADAN GEÇME!