Fenerbahçe'de Michy Batshuayi durdurulamıyor! Belçikalı yıldız ilke imza attı, Djiku golcülere taş çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Michy Batshuayi durdurulamıyor Belçikalı yıldız ilke imza attı, Djiku golcülere taş çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2024 08:20

Fenerbahçe, Süper Lig’in 36’ncı haftasında Kayserispor’u 3-0 yenerken sarı lacivertli takımın formda oyuncusu Michy Batshuayi bir kez daha sahne aldı. Belçikalı yıldız, ligde en çok gol attığı takım olan Kayserispor'a bir gol daha atarken kariyerinde bir ilke imza attı. Fenerbahçe'de karşılaşmaya İsmail Yüksek'in yokluğunda ön libero mevkinde başlayan Alexander Djiku, harika bir gol atarken golcülere taş çıkardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 36. haftasında Kayserispor'u ağırladığı maçta Michy Batshuayi ve Alexander Djiku'nun performansları dikkat çekti.

Sarı-lacivertlilerde Bright Osayi-Samuel, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci ve Edin Dzeko yerine Jayden Oosterwolde, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi, Kayserispor karşısında 11’de yer aldı. Fenerbahçe’nin Kayserispor karşısındaki ilk 11’i şu isimlerden oluştu;"Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Becao, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Djiku, Fred, Cengiz Ünder, Szymanski, Tadic, Batshuayi."

FENERBAHÇE’DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, Kayserispor ile oynadığı karşılaşmada 5 oyuncusundan faydalanamadı. Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı olan Mert Müldür’ün yanı sıra sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek, Rade Krunic ve Serdar Aziz, Kayserispor maçının kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Michy Batshuayi durdurulamıyor Belçikalı yıldız ilke imza attı, Djiku golcülere taş çıkardı

SAKATLIĞINI ATLATAN OOSTERWOLDE 11’DE

Fenerbahçe’nin 11 Nisan’da Olympiacos ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında sakatlanan ve menisküs ameliyatı olan Jayden Oosterwolde, 1 aylık aranın ardından kadroya döndü. Sakatlığı sebebiyle son 5 resmi maçı kaçıran Hollandalı oyuncu, tedavi sürecinin beklenenden kısa sürmesinin ardından idmanlara başlamıştı. 23 yaşındaki oyuncu, Kayserispor karşılaşmasına 11’de başladı.

DJIKU ORTA SAHADA GÖREV ALDI

Fenerbahçe’nin Ganalı savunma oyuncusu Alexander Djiku, Kayserispor karşılaşmasında orta sahada görev aldı. Sezon başından bu yana stoper bölgesinde görev alan tecrübeli oyuncu, İsmail Yüksek ve Rade Krunic’in sakatlıkları sebebiyle Kayserispor karşısında orta sahada görev yaptı.

İLERİ UÇTA FORMA BATSHUAYI’NIN

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kayserispor karşısında santrfor pozisyonunda Michy Batshuayi’ye 11’de şans verdi. Bu sezon ligin geri kalan bölümünde sadece 2 kez ilk 11’de yer alan Belçikalı forvet, 7 tanesi sonradan oyuna girdiği maçlarda olmak üzere toplam 11 gol atma başarısı gösterdi. Kartal’ın lig maçlarında tercih ettiği Edin Dzeko ise Süper Lig’de bu sezon 2’nci kez bir karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Michy Batshuayi durdurulamıyor Belçikalı yıldız ilke imza attı, Djiku golcülere taş çıkardı

İSMAİL KARTAL TAKIMI ORTA SAHADA TOPLADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kayserispor maçı başlamadan önce tüm takımı orta sahada toplayarak bir konuşma gerçekleştirdi. Karşılaşma öncesi gerçekleştirilen seremoninin ardından teknik ekibi ve yedek oyuncularla birlikte sahaya giren Kartal, tüm takıma bir konuşma yaptı.

ALDIĞI SÜRE BAŞINA EN GOLCÜ OYUNCU

Michy Batshuayi, bu sezon Fenerbahçe'de ligin ilk yarısına göre ligin ikinci yarısında skor anlamında performansını arttıran tek isim oldu.

Tüm sezon sadece üç lig karşılaşmasına 11'de başlayan Batshuayi, Fenerbahçe'nin dakika başına en golcüsü oldu.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARIDA 8. GOL 

Ligin ilk yarısında 4 gol ve 1 asist yapan Belçikalı futbolcu, ligin ikinci yarısında son dakikalarda attığı gollerle takımını şampiyonluk yarışında tutmuştu. Yıldız futbolcu, ligin ikinci yarısında 8. golünü Kayserispor'a attı.

BATSHUAYI KAYSERİSPOR'U SEVİYOR

Türkiye'deki lig kariyerinde en fazla gol attığı takım Kayserispor olan Michy Batshuayi (4 maçta 6 gol), Süper Lig'de ilk kez bir ekibin ağlarını tek sezondaki iki karşılaşmada da havalandırdı.

İLK 11'DE BAŞLAYINCA AFFETMİYOR

Bu sezon Süper Lig’de 3. kez 11’de şans bulan Belçikalı oyuncu hat-trick yaptığı 4-3’lik Kayserispor maçı ve 2-1’lik Beşiktaş maçından sonra dün de fileleri havalandırdı. 11’de başladığı 3 maçta 5 kez fileleri havalandıran Batshuayi sonradan oyuna dahil olduğu 23 maçta ise 7 gol kaydetti.

Haberin Devamı

KUPA VE AVRUPA’DA 12 GOL

Süper Lig’de son 8 haftada 6. golünü kaydeden Batshuayi, Türkiye Kupası’nda ilk 11 başladığı 3 maçta 6 gol, Konferans Ligi’nde ise 10 maçta 6 gol attı. Sarı lacivertli oyuncu kupa ve Avrupa’da sonradan oyuna girdiği maçları ise suskun geçti.

Belçikalı yıldız bu sezon ligdeki gol sayısını 12’ye çıkarırken, tüm kulvarlarda ise 24. golünü atarak, kariyerindeki en skorer sezonu yaşamış oldu.

ÖNEMLi OLAN FENERBAHÇE’NiN KAZANMASI

Tecrübeli golcü, bu sezon çok fazla forma şansı bulamadığına dikkat çekerken, “Ben yine de çalışmaya devam ettim, takıma yardımcı olmaya çalıştım. Sahada bana inandıklarını gördüm. Ben de elimden geleni yapmaya devam ettim. Galatasaray derbisi çok önemli. Edin Dzeko da oynamak isteyecektir, ben de oynamak istiyorum. Herkes oynamak ister. Tek önemli olan şey Fenerbahçe’nin kazanması. Kimin oynayacağı yönündeki kararı İsmail Kartal verecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Michy Batshuayi durdurulamıyor Belçikalı yıldız ilke imza attı, Djiku golcülere taş çıkardı

DJIKU'DAN HARİKA GOL

Fenerbahçe'nin stoper oyuncularından Alexander Djiku, Kayserispor karşısında ön libero mevkinden başlarken golcülere taş çıkaracak bir vuruşla fileleri havalandırdı.

Müsabakanın 43. dakikasında ceza sahası sol çaprazından gelişine ayak içiyle güzel bir vuruş çıkaran Djiku, skoru 2-0 yaptı.

MİCHY BATSHUAYİ, BU SEZON 24. GOLÜNE ULAŞTI

Fenerbahçe'nin Belçikalı forveti Michy Batshuayi, Kayserispor maçında attığı golle takımının galibiyetinde önemli rol oynarken ligde 12, toplamda 24. golüne ulaştı.

Bu sezon ligde forma giydiği 26 karşılaşmanın sadece 3'ünde ilk 11'de başlayan Belçikalı futbolcu, sarı-kırmızılılara karşı 18. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti.

Ligde son 8 maçta 6 kez gol sevinci yaşayan 30 yaşındaki futbolcu, bu golle ligdeki gol sayısını 12'ye yükseltti. Ziraat Türkiye Kupası’nda 6 golü bulunan başarılı oyuncu, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 6 gol attı.

Batshuayi, ligde Kayserispor maçında hat-trick, Türkiye Kupası maçında Adanaspor’a karşı da 4 gol atma başarısı gösterirken bu sezon 3 kulvarda 24. golüne ulaştı. Batshuayi, Kayserispor karşısında 78. dakikada yerini Serdar Dursun'a bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!