Kupa Voley'de şampiyon F.Bahçe! Sarı Melekler, Eczacıbaşı'nı mağlup ederek dördüncü kez zafere ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Kupa Voleyde şampiyon F.Bahçe Sarı Melekler, Eczacıbaşını mağlup ederek dördüncü kez zafere ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2024 13:01

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, AXA Sigorta Kupa Voley final maçında Eczacıbaşı Dynavit'i setlerde 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Opet, AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley finalinde Eczacıbaşı Dynavit'i setlerde 3-1 yenerek dördüncü şampiyonluğunu kazandı.

Sarı melekler, bu başarıyla Kupa Voley'deki 7 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi.

Eczacıbaşı Dynavit ise Kupa Voley'de 9 şampiyonlukta kaldı.

BAKAN BAK'TAN FENERBAHÇE'YE TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley Finali'nde Eczacıbaşı Dynavit’i yenerek kupayı kazanan Fenerbahçe Opet için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara Spor Salonu'nda Eczacıbaşı Dynavit ile Fenerbahçe Opet arasında oynanan AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley Dörtlü Finalinde rakibini yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Opet’i kutluyorum. Sarı-lacivertli kulübün elde ettiği şampiyonlukta emeği geçen sporcu, teknik heyet, yöneticiler ve taraftarları tebrik ediyorum. Eczacıbaşı Dynavit’i de finaldeki mücadelesinden dolayı kutluyorum.”

Haberin Devamı

Kupa Voleyde şampiyon F.Bahçe Sarı Melekler, Eczacıbaşını mağlup ederek dördüncü kez zafere ulaştı

NASIL GELDİLER?

Sarı Melekler, AXA Sigorta Kupa Voley çeyrek final maçında Sarıyer Belediyesi’ni 3-0, yarı final maçında ise Türk Hava Yolları'nı 3-1 yenerek finale yükselmişti.

Eczacıbaşı Dynavit ise çeyrek finalde Nilüfer Belediyesi’ni 3-1, yarı finalde de VakıfBank’ı 3-2’yle geçerek finale kaldı.

KUPA VOLEY'İ EN ÇOK KAZANAN TAKIMLAR

Kupa Voley'i en çok kazanan takımlar 9 kezle VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit.

SULTANLAR LİGİ'NDE ALTI ŞAMPİYONLUK

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, Misli.com Sultanlar Ligi'nde 6. şampiyonluk sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertli ekip, play-off final serisinde Eczacıbaşı Dynavit'e 3-0 üstünlük kurarak ligde 6 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi.

Kadınlar voleybolunda Fenerbahçe, 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2014-2015 ve 2016-2017'nin ardından 6. kez kupayı müzesine götürdü.

ZİRVEDE 16 ŞAMPİYONLUKLA ECZACIBAŞI VAR

Sultanlar Ligi'nin 16 şampiyonlukla en başarılı takımı konumunda bulunan Eczacıbaşı bulunuyor. Turuncu-beyazlı takım, ligde son şampiyonluğuna 2011-2012 sezonunda ulaşmıştı.

BAKMADAN GEÇME!