Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman? Derbi ne zaman oynanacak?

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman Derbi ne zaman oynanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 16:33

Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak sorusu, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çekilen 2017/2018 fikstür kuralarının ardından araştırılmaya başlandı. Peki, futbolseverlerin merakla beklediği Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak?

Haberin Devamı

Galatasaray Fenerbahçe derbisi için tarih belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 11 Temmuz Salı günü gerçekleştirdiği çekilişin ardından belirlenen fikstür içerisinde, Galatasaray Fenerbahçe derbisinin ne zaman oynanacağı merak konusu oldu. Peki, derbi ne zaman, hangi tarihte oynanacak? İşte, ezeli rekabetin bu seneki tarihi

GALATASARAY FENERBAHÇE DERBİSİ NE ZAMAN OYNANACAK?

Galatasaray Fenerbahçe derbisinin ne zaman oynanacağı, 11 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen çekilişin ardından netlik kazandı. Gerçekleştirilen çekilişin ardından derbinin Galatasaray'ın sahasında oynanacak ilk mücadelesi 9.haftada futbolseverlerle buluşacak.

DERBİNİN TARİHÇESİ

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi veya diğer adıyla Kıtalararası Derbi, İstanbul merkezli iki Türk spor kulübü olan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın futbol takımlarının karşılaştığı maçları tanımlayan bir ifadedir. Süper Lig'de mücadele eden iki takımdan Fenerbahçe iç saha maçlarını Kadıköy'deki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynarken, Galatasaray'ın iç saha maçlarına Sarıyer'deki Türk Telekom Arena ev sahipliği yapmaktadır.

Haberin Devamı

1905'te kurulan Galatasaray ile 1907'de kurulan Fenerbahçe ilk olarak 17 Ocak 1909 tarihinde, özel bir maçta karşı karşıya geldi. Union Club Sahası'ndaki bu ilk maç 2-0'lık Galatasaray galibiyetiyle sonuçlanmıştı. İstanbul Futbol Ligi kapsamında, 9 Ocak 1910'da oynanan ve iki takım arasındaki ilk resmî maç olma niteliği taşıyan ikinci maç, Galatasaray'ın 3-0'lık galibiyetiyle sona erdi. 1914 yılına kadar oynadığı tüm maçları rakibinden gol yemeden kazanmayı başaran Galatasaray, 4 Ocak 1914'teki 4-2'lik maçta ilk mağlubiyetini aldı. İki takım arasında günümüze kadar oynanan 385 maçın 146'sında kazanan taraf Fenerbahçe, 122'sinde Galatasaray olurken, 117 maç beraberlikle sonuçlandı. 12 Şubat 1911'deki İstanbul Ligi maçı 7-0'lık skorla Galatasaray'ın, 6 Kasım 2002'deki Süper Lig maçı 6-0'lık skorla Fenerbahçe'nin aldığı en farklı galibiyetti. İki takım en son 23 Nisan 2017 tarihinde, Süper Lig'de Ali Sami Yen TT Arena'da karşı karşıya geldi. Maçı Fenerbahçe deplasmanda 1-0'lık skorla kazandı.

Haberin Devamı

İki takım arasında günümüze kadar toplam 385 maç gerçekleştirildi. Bu maçların 146'sı Fenerbahçe, 123'si ise Galatasaray lehine sonuçlanırken, 127 maç beraberlikle sona erdi. Cuma Ligi'nde 1, 1923-1951 yılları arasındaki İstanbul Futbol Ligi'nde 3 ve özel bir turnuvadaki 1 maç Fenerbahçe; Millî Küme'de 2, İstanbul Profesyonel Ligi'nde 1 maç Galatasaray lehine hükmen galibiyetle tescil edildi. Normal süresi sonucunda eşitliğin bozulmadığı 8 maçta galip gelen taraf seri penaltı atışlarıyla, 2 maçta ise kazanan takım para atışıyla belirlendi. Oynanan maçlarda toplam 964 gol atılırken, bu gollerin 507'si Fenerbahçe'den 457'si ise Galatasaray'dan geldi.

Haberin Devamı

İki takım, Türkiye'de günümüzde de devam eden üç resmî organizasyonun en eskisi olan Süper Lig'de 119 maç oynadı. Bu maçların 49'unu Fenerbahçe, 33'ünü Galatasaray kazanırken, 37 maç berabere sonuçlandı. Türkiye Kupası'nda oynadıkları 26 maçın 13'ünü Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazanırken, 10 maç beraberlikle sona erdi. İki takım 5 kere Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelirken Galatasaray, bu finallerin tamamından kupayla ayrılan taraf oldu. Türkiye Süper Kupası'nda ise 6 maç oynayan iki takım da bu finallerden 3'er kez şampiyonlukla ayrıldı.

BAKMADAN GEÇME!