Fenerbahçe Beko 103-86 Anadolu Efes (Euroleague maçı)

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Beko 103-86 Anadolu Efes (Euroleague maçı)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 23:14

Fenerbahçe Beko, Euroleague'in 33. haftasında Anadolu Efes'i 103-86 mağlup ederek 19. galibiyetini aldı. Son 2 yılın şampiyonu Anadolu Efes'in play-off şansı kalmadı.

Haberin Devamı

Euroleague'in 33. haftasında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes kozlarını paylaştı.

Mücadeleyi 99-86 kazanan Fenerbahçe Beko, galibiyet sayısını 19'a çıkardı.

Bu sonuçla birlikte son 2 yılın şampiyonu Anadolu Efes'in play-off şansı kalmadı.

ERGİN ATAMAN MAÇ BİTMEDEN İÇERİ GİTTİ

Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, maçın bitimine 36 saniye kala Fenerbahçe 15 sayı farkla öndeyken Itouidis'in bir pozisyon için 'challenge' kullanmasının ardından rakip teknik adamı ve hakemleri tebrik ederek soyunma odasına gitti.

Fenerbahçe Beko 103-86 Anadolu Efes (Euroleague maçı)

MAÇ SONU GERGİNLİK

Maçın sonunda Anadolu Efes'in yıldızı Will Clyburn ile Fenerbahçe Beko bench'i arasında gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

Maçın ardından gerginlikle ilgili konuşan Ergin Ataman; "Fark 17-18 sayıyken rakip asistan koçun oyuncularına 'Sayı atın, sayı atın' diye bağırması Clyburn'ü sinirlendirmiş. Bench'in tecrübesizliği herhalde. Euroleague şampiyonu Anadolu Efes'i lig dışında bırakmak da kendisini heyecanlandırmış olabilir." dedi.

Fenerbahçe Beko 103-86 Anadolu Efes (Euroleague maçı)

ITOUDIS: FENERBAHÇE İÇİN BÜYÜK BİR GÜN

Mücadeleyi değerlendiren Dimitris Itoudis, "103 sayılık galibiyet, oyuncuların emeğinin hakkıydı. Hepsini tebrik ediyorum. Oyuncular, maçlarda ve idmanlarda büyük emek ortaya koydular. Önümüzde hala aşmamız gereken engeller var. Buna rağmen çok kez mücadele gösterdik. Hatalardan ders aldık. Anadolu Efes’e tebrikler. Çok yetenekliler ve son şampiyonlar. Bugün Fenerbahçe için büyük bir gün. Futbol ve voleybolda da kazandık. Anadolu Efes gibi büyük bir takıma karşı kazandık. Kendimizi mutlu hissediyoruz. Her şeyi denedik, uzun ve kısa 5’leri. Oyunu domine ettik. Savunmada bazı şeyleri veriyorsunuz, bazı şeyleri de rakipten alıyorsunuz. Bugün denge bizim tarafımızdaydı. Oyuncularıma ve taraftarlarımıza da teşekkürler. Müthiş bir enerji verdiler" dedi. 

"ONLAR BİZİM SİSTEMİMİZDE ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR"

Dimitris Itoudis, Hayes-Davis ve Pierre’in 40 dakika sahada kalmasıyla ilgili ise, "Onlar bizim sistemimizde çok şey ifade ediyor. Ne zaman bir oyuncu sakatlansa, bu durumdan nefret ediyorum. Herkes sağlıklı olsun, kim kadroda olacak kim olmayacak ben bu sıkıntıyı yaşamaya razıyım. Oyuncu sakatlığından nefret ederim. Bu iki oyuncum çok çeşitli şekillerde hücum edebiliyor. Bu maç bizim için herhangi bir normal sezon maçı değildi. Sıradaki maç da öyle olacak. Bu nedenle Hayes-Davis ve Pierre 40 dakika oynadı" açıklamasını yaptı.

ERGİN ATAMAN: RAKİBİMİZ FENERBAHÇE’Yİ TEBRİK EDİYORUM

Güzel bir maç olduğunu söyleyen Ergin Ataman, "Rakibimiz Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Bu zaferi hak ettiler. Maçın genelinde çok iyi performans sergilediler. Calathes’in ilk yarıda çok iyi oyunu vardı. Pierre, Nigel ve Dorsey’nin iyi oyunları vardı. Maçın genelinde çok iyi enerji ortaya koyduk, son 4-5 dakikaya kadar. Son 4-5 dakikada savunmada hatalar yaptık. Dorsey ve Guduric’in iyi performansıyla maçı galibiyete doğru çevirdi rakibimiz. Bence iyi bir basketbol maçı oldu. Galibiyete ulaşmak için enerjimiz yetmedi" dedi.

ORTADA BİR BAŞARISIZLIK VAR

Başarısızlığın sorumlusunun kendisi olduğunu söyleyen Ataman, "Larkin’in sakat olduğu sezonun ilk bölümünde kendi sahamızda hali hazırda Play-Off dışında kalan Valencia, Bayern Münih gibi takımlara maç kaybettik. Bu takımlara karşı 4 maç kaybettik. Bizi sıralamada orta sıralara itti ve iş bir noktada bu maça kaldı. O açıdan ortada bir başarısızlık var. Takımın antrenörü olarak bunun en büyük sorumlusu benim. Nasıl bundan önceki yıllarda EuroLeague’de yılın koçu seçildiysem, Avrupa’nın en iyi antrenörlerinden biri olarak gösterildiysem bu sezon da başarılı olamadım. Sezon boyunca takımda ciddi problemler yaşadık. Biz Play-Off’u bu akşam kaybetmedik. Biz bu akşam kazansak da şansımız çok azdı. Dediğim gibi Play-Off’u, Play-Off dışında kalan takımlara karşı kaybettiğimiz maçlarla kaybettik. Yukarıdaki takımları yendik aslında. Barcelona’yı 2 defa, Real Madrid’i ve Olympiakos’u farklı yendik ama iş bu noktada gelişti" şeklinde konuştu.

TABİİ Kİ BİR TEKLİF GELDİ

Panathinaikos'tan teklif geldiğini doğrulayan Ergin Ataman, "Şu anda bunlara girmek istemiyorum. Önümüzdeki dönemlerde hem Anadolu Efes’te, hem oyuncular hem de koçlar bazında bir planlama yapılacaktır. Asılsız dedikodulara inanmayın. Herkes herkese teklif yapabilir. Bunlar gayet doğaldır. Sonuçta hiçbir anlaşma söz konusu değil. Önümüze bakacağız. Anadolu Efes benim ailem. Biz Anadolu Efes’te bir aile gibiyiz. Bu sezonki başarısızlıkla alakalı değerlendirme yapacağız. Ondan sonrasına sonra bakacağız. Şu anda olmuş, bitmiş hiçbir şey yok. Tamamen yabancı basının yarattığı spekülasyonlar. Kimseyle herhangi bir şekilde yüz yüze görüşmedim. Tabii ki bir teklif geldi. Teşekkür ettik ve önümüzdeki günlerde duruma bakacağımızı söyledik. Bu dönemde bize ve oyunculara çok teklif gelir. Diğer kulüplerde de olur. Doğal şeyler. Şu andaki konsantrasyonumuz Türkiye Ligi Play-Offları olacak" diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!