F.Bahçe son saniyede attı; Orman soyunma odasını gördü

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe son saniyede attı; Orman soyunma odasını gördü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 23:46

TARAFTARLAR şampiyonluk şarkıları söylüyor. Gözler artık hakemin bitiş düdüğünde. Fırat Aydınus, “Bitti” diyecek ve statta adeta kıyamet kopacak...

Haberin Devamı

Ama hayır, Aydınus son düdüğü çaldığında statta yaprak kımıldamadı. Derin bir sessizlik çöktü Dolmabahçe’ye... Ve anında endişe yaratan sorular uçuşmaya başladı beyinlerde. Uzatmanın son saniyesiydi. Kjaer, ‘ya kısmet’ kabilinden bir ‘doldur-boşalt top’u attı ceza sahasına. Marcelo yükseldi kafayı vurdu... Ama top Beşiktaş’ın filelerine gitti. Çünkü Fabri de kalesini terk etmiş gelmişti. İspanyol kaleci Marcelo’dan da önce yumruklamak istemiş ancak bunu başaramamıştı. Böylece doğru düzgün pozisyon bulamayan Fenerbahçe, son saniyede Beşiktaş’a bir çelme takmıştı, Volkan Demirel’in deyimiyle...

ASLA MORAL BOZMAK YOK

Taraftarda endişe yaratan o sorular, soyunma odasındaki takımda da localardaki yöneticilerde de oluşmuştu. Başkan Fikret Orman, soyunma odasına indi. Bu bir ilkti. Daha önce bir Galatasaray maçı için koridora inmiş ancak kapıda beklemişti. Ama bu kez içeri girdi. Yine tüm oyuncularının ve teknik heyetin elini sıktı ve şunları söyle: “Bugün tam bir şampiyon gibi oynadınız. Siz bugün oyun olarak bu maçı kazandınız. Şansız bir gol yedik, o kadar.

Haberin Devamı

Hepinizi kutluyorum. Bu oyunu ortaya koymaya devam edersek, kalan 4 maçı da kazanıp şampiyon oluruz. Moral bozmak yok, şampiyon olacaksınız.”

ÜMRANİYE’YE DESTEK VERELİM

Fikret Orman, yine bir ilke imza attı ve ertesi gün acilen yönetim kurulunu topladı. Böylece siyah beyazlı yönetim, bir maçta sonra ilk kez toplama ihtiyacı duymuştu.

Orman, toplantıda mesai arkadaşlarına şunları söyledi: “Arkadaşlar, bu şampiyonluğa önce biz inanacağız. Umutsuzluğa kapılmak yok.”

Söz alan yöneticiler de takıma destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ve Orman ve Ahmet Nur Çebi, derbi sonrası takımla hep dirsek temasında oldu.

GÜNEŞ’İ NİYE SEVER?

ORMAN, Şenol Güneş’ten söz ederken “Şenol Ağabey” der. Onu sevmesinin gerekçesi de şampiyonluk değil. Başkan, gerekçesini şöyle anlatıyor: “Çok dürüst. Hiçbir transferin önünde veya arkasında değil. Dedikodu yapmıyor.”

ALAMIYORSAN ALDIRMA!

Her zaman aldığınız değil, bazen de ‘aldırmadığınız’ oyuncular sizi şampiyonluk yarışında öne çıkartır. Beşiktaş, Olcay Şahan’ı Trabzon’a verirken “Bir miktar da para verelim ve siz de bize Mehmet Ekici’yi verin” dedi. Trabzon da razıydı, ama Ekici değildi çünkü F.Bahçe’yi istiyordu. Ekici’nin F.Bahçe’ye gidip katkı yapmasını istemeyen Beşiktaş, Trabzon’a “Ekici’yi başka bir kulübe satarsanız Olcay için bize 2 milyon Euro ödersiniz. Satmazsanız 200 bin Euro” dedi. Aslında G.Saray da Ekici’ye talipti. Beşiktaş,bu hamlesiyle Ekici’nin devre arası F.Bahçe’ye gitmesini engelledi. Advocaat da sık sık, “Ekici gelseydi yarıştan kopmazdık” diyerek, Beşiktaş’ın bu  hamlesinin ne kadar kritik olduğunu kabul etti. Yani, alamıyorsan, aldırma!

Haberin Devamı

DUR, DAHA NEREYE?

SEZON başında Barcelona’dan alınan Adriano, devre arasında yönetimin kapısını çaldı. Çünkü Brezilyalı yıldıza Katar ve Çin’den cazip transfer teklifleri gelmişti ve bu da kafasını karıştırmıştı. “İsterseniz devre arasında ayrılırım. Çok isteyenler var. Benim yerimde görev yapan arkadaşlarım da çok yetenekli” diyen Adriano’ya Fikret Orman, net bir yanıt verdi: “Şimdi bırakmayız. Önce Beşiktaş’a şampiyonluk yaşatacaksın.” Adriano da yıllık 5 milyon Euro’luk  teklifi bir kenara itti.

BAŞKAN’IN TOTEM ODASI

FİKRET Orman, skorun Beşiktaş lehine olmadığı maçlarda yerinden kalkıp gider. Aslında Orman, stattan ayrılmıyor, sadece başka bir bölümüne geçiyordu.

Haberin Devamı

Orman, stadın içinde bir odaya gidiyordu. Bu ‘sır oda’ rakip takım soyunma odasının karşısında yer alan ve stat genel müdürü Ahmet Ateş’in kullandığı oda!

Bir süre odada kalıyor, bir süre de koridorda volta atıyordu. Yani totem yapıyor! Bir yanda odadaki TV’den maçı izliyor, bir yandan kulağına tribünlere veriyor. Çünkü televizyon yayını 30 saniye gecikmeli olduğu için gol olunca taraftarın bağırmasından anlıyordu.

KIEV DEĞİL LYON!

Beşiktaş’ın Dinamo Kiev’e 6-0 kaybetmesinden sonra Fikret Orman, ne hissetti? Orman, 6-0’lık Dinamo Kiev yenilgisini sadece bir yol kazası olarak gördü. Başkanı bu sezon en çok Lyon maçları üzdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!