Euroleague şampiyonu Fenerbahçe'nin yıldızları tarihi zaferi anlattı: 'İçimdekileri bıraktım, kendimi tutamadım'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 16:08

Kadınlar Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding oyuncuları, tarihi zaferi Spor Arena'ya anlattı.

Haberin Devamı

Kadınlar Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding oyuncuları Olcay Çakır Turgut, Breanna Stewart, Kayla McBride, Satou Sabally, Emma Meesseman ve Merve Aydın tarihi zaferi Spor Arena'ya anlattı.

Medya gününde basın mensuplarıyla bir araya gelen oyuncular, medya ile kısa bir gösteri maçı da yaptı. 

İşte gerçekleştirdiğimiz röportajlardan öne çıkanlar:

Breanna Stewart

Euroleague kupasını kazanmak senin için ne anlama geliyor?
Euroleague’i kazanmak benim için büyük anlam taşıyor. Fenerbahçe’de bir önceki sezon ve bu sezon boyunca hedefimiz buydu. Kupayı eve getirmek gerçekten çok özel.

35 sayıyla rekor kırdın ve MVP oldun. Nasıl hissediyorsun?
Harika hissediyorum. Önemli olan bu kupayı eve getirmekti. Bu ekstra oldu. Takım olarak kazandığımız için çok mutluyum.

Kızın Ruby’nin de orada olması anı senin için daha özel kıldı mı?
Ruby’nin de orada olması harikaydı. Dünyada ilham alınacak birçok kadın var. Nasıl başarılı olunduğunu, kazanıldığını görmüş oldu. Büyüdüğünde ne yapmak istiyorsa hep arkasında olacağız.

Fenerbahçe taraftarları için bir mesajın var mı?
Fenerbahçe taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum. Hep arkamızda oldukları için teşekkür ediyorum. Sizi hissediyoruz, sizi duyuyoruz. Bu kupayı sizin için aldık ve daha yapacak çok işimiz var.

Haberin Devamı

Olcay Çakır Turgut

Finalde bu farkı bekliyor muydun?
Bu kadar fark beklemiyorduk. Çukurova ile sezon içinde çetin geçen maçlarımız olmuştu. Önemli olan galip gelmekti.

Kupayı kaldırırken gözyaşlarını tutamadın. Neler yaşadın?
Uzun zamandır bu kupayı almanın hayalini kuruyordum. Hayallerimin gerçeğe dönüştüğü andı. Gözyaşlarımı tutamadım. Bayağı da fotoğraflanmış. Şimdi ki odak noktamız Galatasaray maçı, ardından finali hedefliyoruz.

Fenerbahçe taraftarları için bir mesajın var mı?
Fenerbahçe taraftarı hiçbir şekilde bizi yalnız bırakmadı. Bu kupayı kaldırdığımızda da bizim yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum

Satou Sabally

Euroleague kupasını kazanmak senin için ne anlama geliyor?
Her şey demek. Benim için Almanya’dan biri olarak avrupa rüyası. Euroleague’i izleyerek büyüdüm. Sonunda Euroleague şampiyonu olduğumuza inanamıyorum. Bunun için çok çalıştık. Takımımı çok seviyorum. Gururlu ve mutluyum.

Ailen de oradaydı. Oyun sonu ailene koştun. O an neler hissettin?
İnanamadım. Rüya gibiydi. Uyanık mıydım? Sonra aileme gittim ve hepsi bana tebriklerini iletti, bunun için çok çalıştığımı söylediler. Sonunda duygularımı kontrol edemedim. Gerçekti. Çok mutluyum.

Bir sonraki adım ne olacak?
Bir sonraki adım Türkiye Ligi. Bitirmek zorundayız ve şampiyonluk mantalitemizi sürdürmeliyiz. Oyunu ciddiye almalıyız. Kazanacağımızı düşünüyorum. Sonrasında da WNBA yaz sezonu var.

Emma Meesseman

Euroleague’i kazandınız ve sen de normal sezon MVP’si oldun. Neler hissediyorsun?
Bu noktada şampiyon olmak en büyük ödül. Eğer beni tanıyorsanız gerçekten MVP olmak hakkında düşünmediğimi bilirsiniz. Tüm sezon boyunca çalıştığımız şey takım tecrübesi ve tecrübe paylaşımı oldu. Sonunda hayallerimiz gerçek oldu. Harika hissediyoruz.

Fenerbahçe taraftarları için bir mesajın var mı?
Kocaman teşekkürler. Bu onlar için. Onlar olmadan çok zor bir sezon olurdu. Her yorgun olduğumuzda her zaman enerjimiz düşük olduğunda taraftarlar oradaydı. Sahada savaştık. Hedefimize ulaştığımız için onlara teşekkür ederim.

Kayla Mcbride

Kupayı kazanmak için her şeyi yapacağız demiştin ve kazandınız. Ne hissediyorsun?
Harika. Uzun bir yol ve maceraydı. Zor olacağını biliyorduk. Fenerbahçe için oynadığım son üç yıldaki tüm kalp kırıklıkları, tüm zor zamanlar hepsi bir anda toplandı. Tarif edilemez. Gerçekten kelimelere sığdıramazsınız ama harika hissettiriyor. Bunun kulüp için ne anlama geldiğini biliyoruz. Fenerbahçe Türkiye’deki en büyük kulüp, farkındayız. Bunun parçası olmak muhteşem.

Ailen de oradaydı. Oyun sonu ailene koştun ve ağladın. O an neler yaşandı?
Sezon boyunca çok fazla duyguyu yaşadık. Hepsi o an içindi. İçimdeki tuttuğum her şeyi o an çıkarttım. Çünkü bunu kulüp için, organizasyon için çok fazla istemiştim. Sonuçta annem ve babam benim güvenli alanım. Her şey bir anda döküldü ama harikaydı, çok özgür hissettim.

Fenerbahçe taraftarları için bir mesajın var mı?
Dünyadaki en iyi taraftarlar. Son gece Prag’daki oyunda onların desteğine sahip olmak bizim büyük anlam taşıyor. Bize sahaya çıkıp en iyi halimizi ortaya koymamız için enerji ve büyük bir cesaret verdiler.

Haberin Devamı

Merve Aydın

Yaşadığım en büyük başarı. Anlatamıyorum, ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok ciddi, eforlu bir iş ama bu tip başarılar sizi motive ediyor. Bugune kadar oynadığım en iyi takım ve grup. Her anlamda bunu hissediyorum. Takım içerisindeki rolümün farkındayım. Odak noktam tamamen buydu. Üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Fenerbahçe taraftarının desteği çok fark ediyor. Sahada bize güç veriyor.

BAKMADAN GEÇME!