Eski futbolcu Seid Visin, İtalya'da maruz kaldığı ırkçılık nedeniyle intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Eski futbolcu Seid Visin, İtalyada maruz kaldığı ırkçılık nedeniyle intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2021 18:35

İtalya'da Milan ve Benevento takımlarının altyapılarında forma giyen Etiyopya asıllı İtalyan eski futbolcu Seid Visin, maruz kaldığı ırkçı saldırılar nedeniyle 20 yaşında hayatına son verdi.

Haberin Devamı

Evlat edinildiği İtalya'da Milan ve Benevento takımlarının alt yaş gruplarında futbol oynayan, daha sonra futbolu bırakarak iş yaşamına giren Etiyopya asıllı Seid Visin, birçok kez ıkçlığı maruz kaldığı gerekçesiyle yaşamına son verdi.

Bıraktığı mektupta, etnik kökeni nedeniyle toplumdan dışlandığını ve işinden dahi olduğunu belirten Seid Visin, "Çok fazla insan, özellikle yaşlılar, hizmetimi reddettiği için işimden ayrılmak zorunda kaldım. Bir de yeterince huzursuz değilmişim gibi, birçok beyaz İtalyan gençlerin iş bulamamasından beni sorumlu tuttular. Nereye gidersem gideyim insanların şüpheci, önyargılı, tiksinmiş ve korkmuş bakışlarının ağırlığını hissediyorum." sözleriyle maruz kaldığı ırkçılığın yaşamını çekilmez kıldığını belirtti.

Hayatının baharında intihar eden Seid Visin, İtalya'nın köklü kulüplerinden Milan ve Benevento'da bir süre top koşturmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!