Erzincanspor kapanmanın eşiğinde!

Güncelleme Tarihi:

Erzincanspor kapanmanın eşiğinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 12:29

Türk futbolunun köklü kulüplerinden olan Erzincanspor kapanmak üzere. 2008-2009 sezonunda 3. Lig'e veda eden, bir süre Bölgesel Amatör Lig'de yer alsa da burada da başarılı olamayan kırmızı siyahlılar son olarak 2013-14 sezonunda BAL'dan düşmüştü.

Haberin Devamı

Daha sonra liglere hiçbir kategoride girmeyen kulüp, TFF kuralları gereği bu sezon sonunda federeliğini kaybedecek ve futbol müsabakalarından men edilecek. Zira TFF kurallarına göre üst üste üç sezon herhangi bir kategoride takım çıkaramayan kulüpler federe statülerini kaybediyor. Profesyonellik döneminden büyük borç altında olduğu öğrenilen Erzincanspor'un derneğinin ise faaliyetlerini sürdürmesi bekleniyor.

BAŞARILARI VAR
Kupada tarih yazdılar1968'de kurulan, uzun yıllar 2. Lig ve 3. Lig'de mücadele eden Erzincanspor'un bir özelliği de Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kalan tek 3. Lig ekibi olması.  1979-1980 yılında 3. Lig ekibi olarak girdiği Türkiye Kupası’nda sırasıyla Giresun Gençlerbirliği, Sebat Gençlik, Şekerspor, Ankaragücü ve Sakaryaspor’u eleyen Erzincanspor, çeyrek finale kadar çıkmış, Adana Demirspor’a 0-0 ve 1-0’lık skorlarla elenmişti.
Şu anda 3. Lig'de mücadele eden 24 Erzincanspor'un orjinal Erzincanspor'la herhangi bir organik bağı bulunmuyor. Kırmızı siyahlılar, 2011-12 sezonunda 3. Lig'e çıkan Refahiyespor'un isminin değiştirilmesiyle 2015-16 sezonunda ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!