Ertan Balaban: 'En önemlisi daha fazla sporcu ile bayrağımızı yurt dışında dalgalandırmak '

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2020 13:03

Siyah kuşak sahibi eski MMA dövüşçüsü ve aynı zamanda yazarımız olan Ertan Balaban Spor Arena'da konuğumuz oldu.

Haberin Devamı

Sporcu yaşamı, girişimcilik ve projeleri üzerine sorularımızı yanıtlayan Balaban, sunuculuğunu yaptığı 'Bir Dövüşçünün Dünya Maceraları' adlı belgeseliyle ilgili de konuştu.

Pandemi dönemindeki sporculuk yaşantısıyla ve spor camiasında merak edilenlerle ilgili  deneyimlerini aktaran başarılı isim, ‘haftanın en az 5 günü hatta 6-7 günü dahi antrenman yapıyoruz.  Formunuzu korumak için düzenli antrenman yapmak ve beslenmek gerekiyor ben 38 yaşındayım ve hiç olmadığı kadar iyi besleniyorum bu beni daha da fazla zinde tutuyor. Pandemi sürecinde ilk hafta spor yapmamıştım ve kendimi gerçekten kötü hissettim,  bir sporcunun ara verebileceği dinlenme en fazla 2-3 gün olmalı. Evde çalışırken çok iyi antrenman yaptığımı sanıyordum ama spor salonuna geldiğimde bunun öyle olmadığını gördüm. Türkiye’de dövüş sporları aslında seviliyor, bir turnuva olduğu zaman bunu görebiliyoruz ancak ne yazık ki spor alışkanlığı fazla olmadığı için çok fazla sporcu üretemiyoruz. Bunun en büyük sebebi spor alışkanlığının olmaması, spor seven insanların da futbol ve basketbol sevmesi olabilir. İnsanlar bu sporları seviyor ama daha fazla sporcu ile bayrağımızı yurt dışında dalgalandırmak en önemlisi. Salgın her sektörü etkiledi ve maalesef spor camiası çok iyi durumda değil, bunu bütün spor salonları sahipleri olarak değerlendiriyoruz. Sabırlı olmak ve maddi olarak ayakta kalabilmemiz gerekiyor. Biz bu süreçte üyelerimize uzaktan destek vererek onları aktif tutmaya çalıştık maddi olarak da salonların durumu iyi değil burada üyelere düşen en önemli şey salonlara sahip çıkıp üyeliklerini yenilemeleri gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Bir Dövüşçünün Dünya Maceraları' adlı belgeseliyle ilgili de çok güzel tepkiler aldığını belirten Balaban, ‘Belgesel ile en az 25-26 ülkeye ulaşmak istiyoruz, sadece dövüş sporlarını değil o insanların hayatlarını, yaşam tarzlarını ve kültürlerini de anlatmaya çalışıyoruz’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!